Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ајде бе не заебавајте, па какви нелегалности има у затворите, им замерувате што јадат? БОГ ДА ЧУВА СТЕ ЛУЃЕ, тој уби човек и си ја доби казната, секако дека не е легално ама ставете се ајде на негово место? Не сакате ли еднаш во годината да кркате свинско, пици, еклери и такви ствари? Глуп сум и јадам гомна.
Абе не личи да јадеш прасиња у затворајде бе не заебавајте, па какви нелегалности има у затворите, им замерувате што јадат? БОГ ДА ЧУВА СТЕ ЛУЃЕ, тој уби човек и си ја доби казната, секако дека не е легално ама ставете се ајде на негово место? Не сакате ли еднаш во годината да кркате свинско, пици, еклери и такви ствари?
Знам. Шверцаат мобилни и разни уреди. Ама обичниот народ барем се крие, на овој апла му се дозволени некои работи.
Ова што го пропагираш у моментов нема никаква врска со правда. Единствено продаваш одмаздољубивост. Луѓе се носат во затвор за да се елиминираат од општеството бидејќи се социјални карциноми, не за да ја задоволат нечија потреба да ги гледаат измачувани.
Ако ме прашаш мене, јас сум против затвори. Но кога веќе ги има, зошто не добиваат сите ист третман во нив? Зошто постојат привилегии?
Сосем ирелевантно е како единката го проаѓа времето во затворот се додека Е во затвор. Со впуштање во илегала единката сама одлучува да се постави себеси во таа позиција. Еквивалентирањето во затворот постои на тоа другото ниво, каде што сите таму се етикетирани како опасност за општеството и апропо се изолирани од истото.
Сосем ирелевантно е како единката го проаѓа времето во затворот се додека Е во затвор. Со впуштање во илегала единката сама одлучува да се постави себеси во таа позиција. Еквивалентирањето во затворот постои на тоа другото ниво, каде што сите таму се етикетирани како опасност за општеството и апропо се изолирани од истото.
Условите немаат никаква врска. Сепак ќе си ја одлежам казната, нели?
Како бе не е битно како го поминува времето во затвор?
Ако делат прасиња, еклери, пици, ако имаат достапност до интернет, имаат мобилен, телевизија, ги пуштаат секој викенд дома, тогаш сиромашните луѓе ќе си речат подобро у затвор да идеме па ќе почнат да тепаат луѓе по улица за да влезат.
Затворот треба да биде казна а не годишен одмор!
Првото и второто мислење ти се контрадикторни?Не го гледај затворот како поправна институција. Не станува збор за казна туку превентивни мерки против понатамошни злосторства.
--- надополнето: 14 јули 2013 во 03:11 ---
Озбилно мислиш дека затворот како казна има некаков ефект врз имбецилите кои завршуваат во затвор?
Првото и второто мислење ти се контрадикторни?
Прво викаш дека е превенција против идни злосторства а после викаш дека нема ефект врз затворениците?? Што кога затворениците ќе излезат од затвор? Значи затворот е за џабе.
Не постои контрадикторност.
1. Затворот превентира понатамошни злосторства така што го држи шљамот надвор од улиците на одредено време.
2. Затворот како казна најчесто нема ефект. Голем дел од нив се враќаат.
2/3. http://www.theargument.org.uk/archives/219
4. Затворот не е за "џабе". Да не се повторувам.
Значи според ова што си го прочитал затворот е привремена превентивна мерка. Кога ќе излезат надвор си продолжуваат по старо. Најефективна, најефтина и воедно најхумана мерка за затворениците и општеството тогаш би била смртната казна. Нема мачење за никого и е трајно превентивна.
Можеби доколку би биле "потешки условите"по затвориве наши повеќето затвореници би размислиле два пати пред повторно да направат престап?