Мачки (општи дискусии)

Marchelo93

Дипломиран Џаболебар
Член од
10 јули 2011
Мислења
1.931
Поени од реакции
1.998
Планирам да вдомам мало ангорче,машко.Совет од некој што има искуство со овој тип на мачиња?

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Совет некој за тоа како да се смири маче пред бањање ?
Друго ми треба ако некој знае домашен лек против болви за мачки или некој препарат од ветеринарна аптека со прифатлива цена :)

Marchelo93

Дипломиран Џаболебар
Член од
10 јули 2011
Мислења
1.931
Поени од реакции
1.998
Купи си ангорка.Денес го земав,не е ни месец.Абе неќеше од легенот да излезе,не писна :)

Член од
6 јули 2013
Мислења
1
Поени од реакции
0
Вчера ми ја оперираа мачката имаше циста на јајник, ветеринарот ми кажа дека денеска веќе би требала да јаде. Денеска е подобра, шета низ дома, оди во веце, но никако не сака да јаде и да пие, ми е страв да не и се деси нешто. Сте имале ваков случај? Не знам што да правам...

Член од
16 февруари 2012
Мислења
4
Поени од реакции
0
ve molam za sovet mazot mi go isprska naseto novo malo mace koe go pribravme od ulica so sredtvo za mravi i insekti,iako mu velev da ne go pravi toa.po nekolku minuti maceto bese kako osumoglaeno i mu vidov pena na ustata,vednas mu dadov mleko na sila i go izbanjav,mnogu mi e strav da ne mi umri nema nikogas da si ja izlecam dusata,sega bev da go vidam pak mu davav mleko na sila inaku ne saka samo da jade,i pak imase na zemja pena ispagano,ve molam za pomos ke odam utre na veterinar no mnogu mi e strav ako umre...:( :( :(:(:(:(:(:(

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Вчера ми ја оперираа мачката имаше циста на јајник, ветеринарот ми кажа дека денеска веќе би требала да јаде. Денеска е подобра, шета низ дома, оди во веце, но никако не сака да јаде и да пие, ми е страв да не и се деси нешто. Сте имале ваков случај? Не знам што да правам...
Уште ја држело од анестезијата.
Дали другиот ден почна мачето да јаде?

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
ve molam za sovet mazot mi go isprska naseto novo malo mace koe go pribravme od ulica so sredtvo za mravi i insekti,iako mu velev da ne go pravi toa.po nekolku minuti maceto bese kako osumoglaeno i mu vidov pena na ustata,vednas mu dadov mleko na sila i go izbanjav,mnogu mi e strav da ne mi umri nema nikogas da si ja izlecam dusata,sega bev da go vidam pak mu davav mleko na sila inaku ne saka samo da jade,i pak imase na zemja pena ispagano,ve molam za pomos ke odam utre na veterinar no mnogu mi e strav ako umre...:( :( :(:(:(:(:(:(
Ако умре, а ќе умре мачето, би те советувала на мажот ти да го испрскаш со прашок за бубашваби кога ќе фати вошки...и наместо газ папир нека користи гланц папир (од едриот).

Жал ми е за животните со такви сопственици :(

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Без навреда, ама имаш многу глупав сопруг, незнам дури ни како му текнало да го напрајт то. Катастрофи.

Член од
30 април 2013
Мислења
59
Поени од реакции
0
Ako moze mekoj sovet kako maceto da go naucam da ne se pika pod trosedot. Inaky maceto e staro okolu 3 - 4 meseci

Член од
26 јуни 2012
Мислења
89
Поени од реакции
57
Se prodavaat persiski macinja persiski macinja stari 3-4 meseci, ako e nekoj zainteresiran mozeta da mi pisete vo sandace.

Marchelo93

Дипломиран Џаболебар
Член од
10 јули 2011
Мислења
1.931
Поени од реакции
1.998
Коа си играш со него каса,ти гриза нозе дур јадеш.Гриза све од штоф до дрво,ај сеа е мало два месеца,не боли,нит може да напраи штета,али ако продужи вака коа ќе порасне...Некој совет?

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Коа си играш со него каса,ти гриза нозе дур јадеш.Гриза све од штоф до дрво,ај сеа е мало два месеца,не боли,нит може да напраи штета,али ако продужи вака коа ќе порасне...Некој совет?
Или помири се,или дај ја мачката.Мада ќе се смири кога ќе порасне.Ама неможеш да направиш ништо...

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Шо е најефикасно против болви кај мачки ?
Каишка , неопетриод ( гледам на секој форум и сајт го имат ставено ) или ампули ?

Член од
3 мај 2013
Мислења
20
Поени од реакции
3
Каивче можеш да му ставиш но ако мачето шета може да му ја открадат...ампула ти е најдобро

Kajgana Shop

На врв Bottom