Marchelo93
Дипломиран Џаболебар
- Член од
- 10 јули 2011
- Мислења
- 1.931
- Поени од реакции
- 1.998
Планирам да вдомам мало ангорче,машко.Совет од некој што има искуство со овој тип на мачиња?
Уште ја држело од анестезијата.Вчера ми ја оперираа мачката имаше циста на јајник, ветеринарот ми кажа дека денеска веќе би требала да јаде. Денеска е подобра, шета низ дома, оди во веце, но никако не сака да јаде и да пие, ми е страв да не и се деси нешто. Сте имале ваков случај? Не знам што да правам...
Ако умре, а ќе умре мачето, би те советувала на мажот ти да го испрскаш со прашок за бубашваби кога ќе фати вошки...и наместо газ папир нека користи гланц папир (од едриот).ve molam za sovet mazot mi go isprska naseto novo malo mace koe go pribravme od ulica so sredtvo za mravi i insekti,iako mu velev da ne go pravi toa.po nekolku minuti maceto bese kako osumoglaeno i mu vidov pena na ustata,vednas mu dadov mleko na sila i go izbanjav,mnogu mi e strav da ne mi umri nema nikogas da si ja izlecam dusata,sega bev da go vidam pak mu davav mleko na sila inaku ne saka samo da jade,i pak imase na zemja pena ispagano,ve molam za pomos ke odam utre na veterinar no mnogu mi e strav ako umre...![]()
![]()
![]()
Без навреда, ама имаш многу глупав сопруг, незнам дури ни како му текнало да го напрајт то. Катастрофи.ve molam za sovet mazot mi go isprska naseto novo malo mace koe go pribravme od ulica so sredtvo za mravi i insekti,iako mu velev da ne go pravi toa.po nekolku minuti maceto bese kako osumoglaeno i mu vidov pena na ustata,vednas mu dadov mleko na sila i go izbanjav,mnogu mi e strav da ne mi umri nema nikogas da si ja izlecam dusata,sega bev da go vidam pak mu davav mleko na sila inaku ne saka samo da jade,i pak imase na zemja pena ispagano,ve molam za pomos ke odam utre na veterinar no mnogu mi e strav ako umre...![]()
![]()
![]()
Или помири се,или дај ја мачката.Мада ќе се смири кога ќе порасне.Ама неможеш да направиш ништо...Коа си играш со него каса,ти гриза нозе дур јадеш.Гриза све од штоф до дрво,ај сеа е мало два месеца,не боли,нит може да напраи штета,али ако продужи вака коа ќе порасне...Некој совет?