"Град-држава" Скопје со нови 2500 провинцијалци

• Креатор на темата Креатор на темата Jedah
  • Време на започнување Време на започнување
I my !
For instance, when you ask him where he was on the , sometimes . At other times, he tries to divert you by bringing up another subject. Such distractions are intended to cloud your reasoning and lead you to forget your original question.
Негираањето е најлоша варијанта, само ги влошува работите се препорачува ако е возможно веднаш да се пријави самиот во најблиската душевна болница. Невкусно е кога сето тоа е кажано онака грубо како гром од ведро небо, но кога вака е скоцкано морате да признаете дека понудата е примамлива.
:D

I my !
For instance, when you ask him where he was on the , sometimes . At other times, he tries to divert you by bringing up another subject. Such distractions are intended to cloud your reasoning and lead you to forget your original question.
Негираањето е најлоша варијанта, само ги влошува работите се препорачува ако е возможно веднаш да се пријави самиот во најблиската душевна болница. Невкусно е кога сето тоа е кажано онака грубо како гром од ведро небо, но кога вака е скоцкано морате да признаете дека понудата е примамлива.

За симптомот си зборува сам со себе и сам си прави шеги на кои (повторно) сам се смее, нема ништо?

I my !

Ти си всушност вокабуларно релативно побогатото алтер его на добро познат? Др Џекил и Мистер Хајд? Др Познат и Мистер Блек?

Ако не се лажам демирхисарската болница е најблиску до Битола.

Ти си всушност вокабуларно релативно побогатото алтер его на добро познат? Др Џекил и Мистер Хајд?

Јас мислам дека е истиот. Само се контролира малку, за да не го препознаат. :cautious:

Погледај го ова воодушевување на пост на Добро Познат.

Ликов е .......

Ми се врежа ментална слика во лева хемисвера, посебно во делот со тетките стрините и братучетките,симнувам капа секоја ти чест!!! :) Мелодијава, упатствијата...... КАМА СУТРА е мачкина кашлица.
Пријателе !!
Кој и да си од кај и да си, доколку некогаш посакаш да се најадеш и напиеш на туѓ рачун, побарај ме.... ми го продолжи животот не можам да се соземам од смеење.:D

Овој ако не е истиот, и ако не си се воодушевува сам на себе, јас главата ќе ја сечам.

И за психопати зборува... :facepalm:

Паранојата е само пропратен симптом, ве молам нема место за паника.

Паранојата е само пропратен симптом, ве молам нема место за паника.

ОК, се е во ред, За шизофренијата постојат лекарства, барем колку да биде под контрола.
--- надополнето: 18 јули 2013 во 17:09 ---
Ова навистина ме натера да се замислам. Колку треба да си избеган, и да страдаш од недостаток на внимание, за да си направиш алтер его на форумот, и сам да си се воодушевуваш на сопствените постови? Да си делиш лајкови од едниот на дригиот ник?

:vozbud:

Навистина се може да се најде на форумот. МОПовци, Легионери, Црногуи. Страв да те фати.

:cautious:

Се повеќе ми се прај кеф кога низ ЦЕНТАРОТ ќе слушнам Беровски, Пехчевски, Струмички, Гевгелиски, Кичевски...... зошто знам дека нашиот број се зголемува секоја година. И да, додека некој се прај Скопјанец од Драчево, Маџари, Припор и.т.н, ние седиме во станови во Центар, К.вода, Карпош ....а нашите студентски домови на ваша жал се во Автокоманда,Кисела Вода, Центар, Карпош....
Додека Скопјани си играат пред зграда, провинцијалците излегуваат по дискотеки, концерти, спортски настани и.т.н
Треба да сте среќни што парите од овците ви ги носиме во вашите продавници за да имате леб да си купите!

Пријателе мој ја прочитав цела ебана тема,ама ова твоево коментарче ми остави впечаток.Премногу самодоверба може да штети,високо леташ ниско паѓаш.Селете се што сакате правете идете у диско покажете го вашиот сељачизам,го правите уште повеќе и онака одвратното скопје.Јас ретко идам општо во центар,чисто кога ќе имам некоја работа да свршам и некогаш со понежниве половини.Искрено ме здоболе курот мене за тебе и тие ко тебе,исто ко тебе што те боли курот за мене.Ама сеа да се трескаш од земја дека ние сме зависеле од вас,а не обострано е тоа мало морген.Душички невидени сте кога ќе се размафтате со книшките,па после ленче ви е крива коа не ви отплаќаат нешто.Затоа седи си мадро и уживај си , во гнаснава држава каде и јас и ти сме граѓанини од втор ред

Picture 412.jpg ле.ле,човеци колку народ на една од повеќето плажи
на реката Вардар во градов,тукашни ли се,овдешни,или гости од внатрешноста,
ова е сликано во време кога баш тука и се ловеше ракови во плетени кошеви.
Не е фото-монтажа,во позадина е Офицерскиот дом,Народната банка на плоштадот,
ако и на тоа не верувате,тогаш еве го и мојот збор,јас сум и учесник и очевидец за овие плажи на реката Вардар каде го поминувавме летото,секојдневно-фамилијарно.
(следуват имиња)

Делова (м.Попова)Димитар Драгица,од село Ехловец - Охридско
Деспотовска (м.Попова)Димитар Ружа , од село Ехловец - Охридско
Митревски Стојан Зоре,од село Годивје - Охридско
Николовски Јован Исаило, од село Тресонче - Охридско
Николовски Трифун Јовче ,од село Гари - Охридско
Бунчевски Методи Наум, од село Моиште - Охридско
Демири Јонуз Истрет,од село Калиште - Охридско
Жежељ (м.Михајлова) Александар Слободанка од Охрид
Лазевска Ристо Василка, од село Велмеј - Охридско
Марковски Столе Тирчо,од село Свиниште - Охридско
Пауновска (м.Машаревска) Јован Вељана,од село Велмевци - Охридско

Ако не се лажам демирхисарската болница е најблиску до Битола.

Не грижи се пријателе,еве јас се нудам да те однесам и да потпишам за тебе ако немаш кој.
Знам дека не би требало да се мешам бидејќи никој не ме повика,но непоправливо страдам од хроничен алтруизам.Пиши пп.

Делова (м.Попова)Димитар Драгица,од село Ехловец - Охридско
Деспотовска (м.Попова)Димитар Ружа , од село Ехловец - Охридско
Митревски Стојан Зоре,од село Годивје - Охридско
Николовски Јован Исаило, од село Тресонче - Охридско
Николовски Трифун Јовче ,од село Гари - Охридско
Бунчевски Методи Наум, од село Моиште - Охридско
Демири Јонуз Истрет,од село Калиште - Охридско
Жежељ (м.Михајлова) Александар Слободанка од Охрид
Лазевска Ристо Василка, од село Велмеј - Охридско
Марковски Столе Тирчо,од село Свиниште - Охридско
Пауновска (м.Машаревска) Јован Вељана,од село Велмевци - Охридско

Процедурално:
Ехло‘ец и Велмевци се села во околината на Кичево (за второво не сум баш сигурен, негде накај Демир Хисар можно да е)
КалиштА е Струшко, Гари и Тресонче се Дебарски, мијачки не?Моиште во Охридско-Струшки регион не е сигурно.А где је печат?

Значи мајстори сте да го жилавите до 1001 и назад на форумов.
Финтата е што по осамостојувањето на Р. Македонија не се водело грижа за рамномерно развивање на сите градови во државата, туку се било концентрирано во Скопје. За сметка на развивањето на Скопје како град, страдале другите градови кои што назадувале со развојот.
Следствено на тоа, млад човек, кој доаѓа од помалите градови како Пехчево, Демир Хисар, Македонска Каменица и слично, кога ќе дојде во Скопје да студира, на него Скопје му изгледа ко Њу Јорк, кај што кулите од Градски ѕид имаат повеќе жители од градот во кој живее.
Во природата на човекот е да се бори за подобро и поквалитетно живеење и ете, тој се бори за да остане во Скопје за да има поубав, попросперитетен и поквалитетен живот.
Исто се дешава со деца од Скопје кои се борат да опстанат и да останат во градови како Берлин, Лондон и сл.
Не треба да се осудуваат таквите, тие си имаат свои лични потреби и желби и си наоѓаат начин да си ги остварат истите. („Целта ги оправдува средствата“)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom