Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Каде во скопје може да си ја офарбам колата во мат боја и дали треба пре-регистрација на возилото?

Каде во скопје може да си ја офарбам колата во мат боја и дали треба пре-регистрација на возилото?
Najubavo so folija da si ja izlepis.150-200 evra mislam deka kosta vo zavismnost od kolata i kvalitetot na folijata.
--- надополнето: 16 јули 2013 во 15:58 ---
Mi
I trebaat informacii za da se odlucam Dali golf4 Dali pezovo ama mi trebaat pobrzo posto utre sakam da kupuvam
Najubavo gledaj ako ima nekoj golf od poslednite 2001 sto se so obicna bos pumpa i 66kw. Ne e loso i toa i toa,na golfovite so PD masini im se rasipuvaat bregastite,na 307cite im se rasipuvaat zamajcite. Ima 307 so 1.4hdi,ovie se so običen zamaec kako tenkovi sei strasno izdržlivi,ama se i malce tromavi, malku mu e 70 konja. Toa 1.4hdi može da se čipuva na 90-95 konja i onda ke bide vo red.

Najubavo so folija da si ja izlepis.150-200 evra mislam deka kosta vo zavismnost od kolata i kvalitetot na folijata.
--- надополнето: 16 јули 2013 во 15:58 ---

Najubavo gledaj ako ima nekoj golf od poslednite 2001 sto se so obicna bos pumpa i 66kw. Ne e loso i toa i toa,na golfovite so PD masini im se rasipuvaat bregastite,na 307cite im se rasipuvaat zamajcite. Ima 307 so 1.4hdi,ovie se so običen zamaec kako tenkovi sei strasno izdržlivi,ama se i malce tromavi, malku mu e 70 konja. Toa 1.4hdi može da se čipuva na 90-95 konja i onda ke bide vo red.
A ovie 2.0 osven toa so zamaecot Dali se izdrzlivi Koli I skapi li se za odrzavk. Mene mi imaa kazuvano deka bile mnogu dobri I izdrzlivi AMA sakam da prasam nekoj tuka

dali nekoj znae na kolku obrtai se pali turboto na golf 4
1.9 TDI ( DI - crveno ) , 74 kw- 101 ks

:eek: Шо нема човек да прочита. Шо си по занимање дете, автолакер?!
Пошто гледам дека си многу начитан и ги разбираш работиве, објасни зошто PD системот е поекономичен, развива поголема моќност и е подобар во однос на емисијата на гасови во споредба со common-rail системот. Просто прашање - зошто?

common-rail системот е понов од PD а да начитан сум и испраксиран, заразлика од стучњаците што учат у маалската гаража. Просто оти има поголем притисок од постарите ситстеми и подобро распрскување на горивото со што похомогена горивна смеса. Земи научи нешто на форуми се споделуват мислења и искуства не HOW IT WORKS.

Нели нема таков мотор кај Голф 4,или грешам?
1.9 ТDI-66kw-90 коња
1.9 TDI 81Kw-110 коња
1.9 TDI 95Kw-130 коња.

Грешка си... 90 и 110 се од постарите, а овие од 101, 116 и 131 се PD. :)
А за турбото мислам дека е на 2500 rpm ако не се лажам.

Менувачот на брзини ми се расипа, кога ќе го ставам во рикверц се слуша шкрипање, во останатите брзини нема никаков проблем, се е во ред. Што би можело да биде, ако некој може вака преку форум да претпостави за каков дефект може да се работи? И дали ќе поминам со ситна интервенција или да не треба да земам нов менувач?

Менувачот на брзини ми се расипа, кога ќе го ставам во рикверц се слуша шкрипање, во останатите брзини нема никаков проблем, се е во ред. Што би можело да биде, ако некој може вака преку форум да претпостави за каков дефект може да се работи? И дали ќе поминам со ситна интервенција или да не треба да земам нов менувач?

Јас имав сличен проблем поради останување без масло во менувачот на снопот 1,2 и R и после ставањето масло истото останува, не е проблем ке тера и така ама пожелно е или менување на лагери на снопот или нов менувач.

• Ми се допаѓа
Reactions: ^X^

Кумплугот го притискаш ли скроз до доле кога менуваш брзини?

Кумплугот го притискаш ли скроз до доле кога менуваш брзини?

Да, секогаш до крај го притискам и ова шкрипење ми се јавува само во рикверц, кога ќе се јави исфрла од брзина особено ако е угорница или треба да се искачам на тротоар возејки рикверц.

Колкави се шансите да се најде Мустанг од 72ра во соседните земји? Дали некој знае каде од прилика може да се најдат олдтајмери во Бугарија или Грција?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom