- Член од
- 7 јуни 2013
- Мислења
- 35
- Поени од реакции
- 16
Шо се препукавате безвеза бе скопјани vs провинцијалци? Јас сум од провинција учам у Скопје затоа што и покрај универзитето у мојо град нема тоа шо сакам да учам, приморан сум да одам у Скопје, нема фајда од дома седење да има услови да се образувам у некој од престижните факултети у свето там ќе одам. Сите зборат сметало им шо не се зборе сегде скопски, па и инвеститорите не зборат скопски ама гушкате ги сликате се заедно на вести испагате, ценете ги луѓето според парите и како да искористете нешто(чест на исклучоци) затоа и не нејкете нас провинцијалците оти идеме спремни и амбициозни да напредуваме гледате у нас конкуренција и опасност. Алоо пола скопје збора албански вие не се замарате со нив, туку за нас шо дојделе од градовите у централна македонија каде етнички се почисти македонци од вас. Место да го напраете автопато е-75 што воде у европа вие го праете пато за тетово за да скијате на Шапка. Скопје до пред 50-60 години не е ни било тоа шо е сеа бе пола се од населбите шо биле села, па и гордо вика од ЛИСИЧЕ сум уште имат септички јами у дворовите, битно скопјани сте а еденио родител од Пишица другио до Конче. Ние “провинцијалците“ сме немале култура шо бе вие бечка школа да не сте, толку сте културни шо дозвола коа зимате ако не ги знаете сите пцовки не ви ја дават. Исто сметало ви тоа шо земјоделци и простаци работиле у администрација, ба батка друго нешто да ти кажам ако не се провинциите каде 90% работат у приватни фирми нема од кај да се пуне буџето на ваа држава, сите скопјани сакат да работат у државна администрација а не сваќат дека платата и парите идат од сите МАКЕДОНСКИ градови и сите рмбат за пензионери да се возат безпари у скопје, за да имаш скопје 2014, и остали баналности шо го праат Скопје тоа шо е.