Фан клуб - РК Металург

Убаво ама имаат 13 бека! 13 души за 5 позиции, ако сметаме дека нема да ја “убрзаат“ играта и ќе прават по 2 измени во напад. Ако прават по една, остануваат 4 позиции.

Значи:
ЛБ: Мојсо, Пецакот, Жедик, Талевски, Неловски.
СБ: Миркуловски, Атман, Манасков.
ДБ: Вугринец, Кеџо
одбрана: Велко, Јоновски, Борјан М.

Според мене болдираниве двајца се вишок и тешко ќе собираат минути, пишав и неколку пати до сеа, најмлади се (иако можеби и најталентирани) и можеа уште една година да останат во Јуниор, таму да играат константно а во првиот тим да бидат повикувани по потреба.

Каде бре Манасков среден бек? Лево крило е он.

Некој го виделе некој не...
--- надополнето: 15 јули 2013 во 01:24 ---
МАНАСКОВ, ГЕОРГИЕВСКИ И АНГЕЛОВ СЕ ВО ЗАВРШНА ФАЗА НА РЕХАБИЛИТАЦИЈА

12.07.2013 23:17
rakomet121_resize.jpg
za-tekst.png

Манасков, Георгиевски и Ангелов поради повреди ја пропуштија завршницата од минатата сезона. На две недели пред почетокот на новата, тие се во завршната фаза од процесот на рехабилитација. Еве ги нивните изјави дадени на новинарот од спортската редакција на дневникот “Нова Македонија“, Тања Димитриоска:
Дејан Манасков: “Коленото ми е супер. Ги завршив сите терапии, работам во фитнес-сала, возам велосипед, а извесен период и лесно трчам. Кон екипата ќе се приклучам на 24 јули, а по препорака на мојот лекар првиот месец ќе работам со полесен интензитет. Кон крајот на август ќе почнам со полно оптоварување“.
Гоце Георгиевски: “Раката ми е како нова. Завршив со физикалната терапија, а користев и бања. Правам вежби, ги зајакнувам мускулите и подготвен сум да ѝ се приклучам на екипата во подготовките за новата сезона“.
Петар Ангелов: “Одлично закрепнав по операцијата. Ги завршив физикалните вежби, почнав со возење велосипед, а паралелно работам и во фитнес-сала. Треба да направам уште една консултација со мојот лекар во Словенија, но сметам дека од 24 јули ќе можам да ѝ се приклучам на екипата и заедно да се подготвуваме за нови победи“.

Па јас ги видов овие 2 видеа и барав други али изгледа се само тие 2 и нема други за Кеџо

EHF вели

New wild card format; Atlético are out!

With Atlético Madrid's official withdrawal from the VELUX EHF Champions League, an extra place has been made available in the competition.

A new format for the wild card tournament has been confirmed and two teams will now qualify for the Group Phase

:cuc: Е сега мораат да ја искористат шансава. Металург-Вардар во ЛШ ќе биде лудило :cuc:

EHF вели

New wild card format; Atlético are out!

With Atlético Madrid's official withdrawal from the VELUX EHF Champions League, an extra place has been made available in the competition.

A new format for the wild card tournament has been confirmed and two teams will now qualify for the Group Phase

http://www.ehfcl.com/men/2013-14/article/17447/New format announced for wild card qualification

Значи како што и претпоставувавме. Металург - Пик Сегед во дома/гости двомеч ќе одлучат кој ќе игра во ЛШ. Металург е домаќин на првиот меч. Она што е обратно од што се претпоставуваше, е тоа што победникот од двобојот Металург/Пик Сегед ќе игра во групата Ц со Вардар, а Монпелје/Висла Плок ќе го заменат Атлетико Мадрид.

Се на се историска шанса за две македонски екипи во групната фаза од ЛШ. Повеќе од ова и не можеа да побараат.

Ајде со госпо напред сега ! :cuc::cuc::cuc: Во група со Барса, ПСЖ и Вардар мислам дека ќе има лудница утакмици :vozbud:

Хахаха ова покољ ќе биде двомечов. Ако влезат во ЛШ е тогаш секоја им чест.

Рутинирано влага Металург у група.

--- надополнето: 16 јули 2013 во 16:03 ---
Каков покољ бе... ќе ги растурат тука 10 разлика и готово :pos:

Сте го гледале Пик Сегед вие воопшто? Имате информации за нив?

Пик Сегед не е воопшто наивна екипа, редовен учесник во лигата на шампиони. Ги поминаа групите минатата сезона и тесно изгубија од Киелце (потесно од Металург). И најважно дома се доста јаки.

Не велам дека Металург не е фаворит на хартија ама шансите се да речеме 60/40. Далеку е од сигурно. Тоа што втората е во гости ја прави ситуацијата уште посложена.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom