Samurai Jack
Penspinner
- Член од
- 15 април 2012
- Мислења
- 3.667
- Поени од реакции
- 8.725
Не викам ја дека секој што пие неварено млеко ќе фане салмонела, но зошто би ризикувал и би конзумирал нешто што знам дека може да содржи многу штетна компонента.У стил секој што пие неварено млеко ќе фати салмонела, смешно тврдење. Ако некој реши да пие неварено се знае како и под кои услови тоа се прави, не одиш во јавна млекара и да им бараш неварено млеко.
Млеко од здраво животно е безбедно под услов да се пази на хигиена што е посебно важно ако се пие млекото сурово.
Инаку и живи јајца тогаш не треба да се консумираат ради салмонела па има милион рецепти и огромна бројка кои ги консумираат и не се разболуваат повеќе од тие што јадат исклучиво варени јајца.
Сум зборел со фармер, не се работите така црно бели.
Исто е и за јајцата, стварно не глдеам како можете да кажете дека пастеризацијата е штетна, тоа е исто ко да ми кажеш дека вареното јајце е штетно а живото не. И дај кажи ми како пастеризираното млеко не е здраво и им штети на некои луѓе, што се врши при текот на пастеризацијата што го уништува млекото?