Kсамил

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Не оди ваму, додека е време смени дестинација. 30 евра ако дадеш за овде цел живот ќе се каеш:) Јас плаќам 25 евра на прва линија апартман. Оди накај Саранда, тоа до некаде личи на град. Истите цени се на апартмани.
Бубе прашав бе, блиска дестинација за со мали деца, велат убаво било, демек ај Грција да не идеме. Кое убаво бе, ѓубришта, шут, струја немаат фрижидертие у продавница исклучени, сладолед неможеше на дете да купиш, кој знае колку пати е подмрзнат, храна со поминат рок, на парагони пишам, оџата вриска 5 пати на ден ко у Авганистан се осетам дека сум.

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
Не оди ваму, додека е време смени дестинација. 30 евра ако дадеш за овде цел живот ќе се каеш:) Јас плаќам 25 евра на прва линија апартман. Оди накај Саранда, тоа до некаде личи на град. Истите цени се на апартмани.
Бубе прашав бе, блиска дестинација за со мали деца, велат убаво било, демек ај Грција да не идеме. Кое убаво бе, ѓубришта, шут, струја немаат фрижидертие у продавница исклучени, сладолед неможеше на дете да купиш, кој знае колку пати е подмрзнат, храна со поминат рок, на парагони пишам, оџата вриска 5 пати на ден ко у Авганистан се осетам дека сум.
Ја и дечкоми сме за саранда, другото девојче вика Ксамил, а дечкое грција. Одлучени бевме за саранда, али вчера ми вика 30 евра било смештај, 15 евра од ден мене не ми се дава, за смештај без јадење, и ете како што викаш да нема од кај да си купиш сладолед, и да јадам смоки со поминат рок.
--- надополнето: 6 јули 2013 во 17:10 ---
Инаку во апартманот како е, има 2 соби, со вц? Оти ако е така ни се исплаќа. Оти другиве викаа демек СОБА било 30 евра.
Ако е апартманот 30е, ни иди по 7-8 евра по човек.
Ај кога ќе имаш време пиши подетално.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Зависи што ќе најдеш. Се е нова градба убави големи со веце, со поглед на море али не одиш на одмор за собата. Идете Саранда ако сте решиле албанија. Идете хотелски таму за исти пари барај по нет. Ксамил јок плус сте млади без деца не е за вас ова.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
leandra
жити се каде се смести? Јас најискрено 10 дена ни оџа слушнав ни бутур.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.297
Поени од реакции
15.450
Leut,ако можи да ми објасниш каде има смештај во дерми по овие цени,сум бил еднаш на еднодневна посета,но ми рекоа дека таму било поскапо.Многу сум заинтересиран за таму(се двоумам меѓу дерми и Ксамил).На другар мој родителите одат таму,ама плаќаат 50 евра и ми е незгодно да ги прашам што се влегува во цената ,бидејќи нив многу не ги интересира дали ќе потрошат малку повеќе(имаат пари)

Член од
20 ноември 2012
Мислења
451
Поени од реакции
125
Leut,ако можи да ми објасниш каде има смештај во дерми по овие цени,сум бил еднаш на еднодневна посета,но ми рекоа дека таму било поскапо.Многу сум заинтересиран за таму(се двоумам меѓу дерми и Ксамил).На другар мој родителите одат таму,ама плаќаат 50 евра и ми е незгодно да ги прашам што се влегува во цената ,бидејќи нив многу не ги интересира дали ќе потрошат малку повеќе(имаат пари)
vo villa milton imas 25 evra nok so klima so dorucek i nivna plaza so rezerviran cador i sve toa, ako si pomlad odi vo drymades 2-3 km od dhermi e, ili jal (tuka ti e epten eftino). ne znam zosto site opnale po ksamil koga ima mnogu podobri mesta, zboruvam od iskustvo, sekoja godina odam barem po dvapati vo juzna albanija.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.297
Поени од реакции
15.450
пошто горе долу го знам дерми,дали можиш да ми дадиш координати од вилата(приближни ако се снајдиш на гугл `рт)

ова е слика од еден од рестораните на плажата каде сум бил9моја е сликата),па како ориентир отприлика кон каде е таа вила

Член од
20 ноември 2012
Мислења
451
Поени од реакции
125
dole gi imas kordinatite, nakaj "shpella e pirateve" se naoga, blizu do havana bar. dhermi.png

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Дечки местово е 20 год назад од туризам, не сте искрени:) Прво и основно струја немаат, личи на село во Авганистан кој каде стасал таму градел, ова ти е дива лига бе. Полошо место туристичко не сум видела, али ај поопширно кога ќе се вратам. Сега ми е јасно зошто само плажи сликале ( па шо плажи се неам коментар.)
Шо ѓавол те прелажа таму да одиш?! :eek:
Ксамил или Саранда заглави?

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Дај кажете агенција што нуди превоз до Ксамил ама од Скопје?
Барај превоз до Саранда, не до Ксамил. После во Саранда одма ќе најдеш комбенце до Ксамил, за 10 минути си таму.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Шо ѓавол те прелажа таму да одиш?! :eek:
Ксамил или Саранда заглави?
Ксамил. Шта да ти причам кад све знаш е муабетов.
--- надополнето: 9 јули 2013 во 13:39 ---
leandra
жити се каде се смести? Јас најискрено 10 дена ни оџа слушнав ни бутур.
До ресторанот на плажата, Кештеља. Џамијата беше на сосема спротивен рид во селото, али на микрофон 5 пати на ден пееше.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Да приложам и слики, комплетно да го доловам местово. Ако сака некој да го прикаже Ксамил како туристичко место би изгледало вака:
DSCN0696.JPG DSCN0711.JPG

А реалноста е ваква:
DSCN0673.JPG

DSCN0783.JPG

DSCN0785.JPG

DSCN0787.JPG

DSCN0786.JPG

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
Зашо некој би идел у албанија на одмор? Позаостанато "туристичко" место на светов нема! :facepalm: Со еден збор одвратно :sick:

Kajgana Shop

На врв Bottom