PlayStation 4

Hah 25 000 na start? Tesko za veruvanje....Obicno ovde vladeat napumpani ceni taka da 6 evra povisoka cena od evropskata e Sience Ficiton....Sakam da e taka ama najverovatno ke bide nekoja caka...Primer 24.990 +DDV :rolleyes:

Hah 25 000 na start? Tesko za veruvanje....Obicno ovde vladeat napumpani ceni taka da 6 evra povisoka cena od evropskata e Sience Ficiton....Sakam da e taka ama najverovatno ke bide nekoja caka...Primer 24.990 +DDV :rolleyes:

Го делам твојот сомнеж и иако никогаш не го користам форумов како средство за бесплатен маркетинг на било кого, сепак ќе направам исклучок чисто за да се информираат заинтересираните за PlayStation 4.

Ова е официјалниот Фејсбук профил на Пан Европа.

https://www.facebook.com/SonyGallery

За тие кои не знаат, Сони Галерија продавницата на Пан Европа која беше спроти Рамстор, односно спроти НЛБ Тутунска Банка, повеќе не постои на таа локација, туку е отворена нова Сони Галерија продавница на Пан Европа на најгорниот кат на Скопје Сити Мол.

Еве ја сликата од официјалниот Фејсбук профил на Пан Европа со конкретната информација за препорачаната цена за која не е потврдено, туку се очекува да биде 24.990 денари, поради што и јас лично ја земам оваа информација во предвид со резерва, односно не ја земам во предвид како 100% веродостојна, се додека не објават потврдена цена.

https://www.facebook.com/photo.php?...92255.439176169439201&type=1&relevant_count=1

Дали сте спремни за предизвикот што следи?
Нарачајте веднаш, обезбедете си попуст и бидете први...
See The Future - PlayStation 4.
Ќе стартува со продажба кон крајот на 2013!!! Следете не.

1013403_584035291619954_608162693_n.jpg

хмм се прашувам дали за 10 години ќе се продадат повеќе од 100 парчиња?

хмм се прашувам дали за 10 години ќе се продадат повеќе од 100 парчиња?
Sto be 100? Samo vo prvata godina ke se prodadat tolku od Sony u Skopje da ne zborime uvoz od Shivcarksa Germany USA....
Sto se 24990den lebati?!?!
23 Mart 2007 koa bese premierata se pogodiv Skopje na pretstavuvanjeto na PS3 vo Ramstore...Se igrase Ridge Racer i Resistance....Kopiljana od po 10godini se zaebavase so sixaxis kontrolite na RR....Do konzolata na drugiot shtand stoese cenicka. 36990den.
I znaes sto....Dodeka ja dremev i cekav red da probam na Demo konzolata Edni decki veke se kesiraa 600+ Eura.
Drugar sto raboti so igracnici veke ima na Pre-Order od Srbija 5 parcinja i ti mi zboris za 100 za 10 godini.....Prefrli ja nulata od vtorata na prvata cifra i ke dobies realna slika.

Мајкрософт мораат да одговорат на ова, бидејќи ова може да биде нокаут од Сони.

Сони ќе им издава PlayStation 4 Development Kit пакети за развој на видео игри за PlayStation 4 на универзитети на кои се држат курсеви по програмирање и дизајнирање на видео игри.

Сони веќе им издава на универзитетите вакви пакети за развој на видео игри за PlayStation 3, за PlayStation Vita и за PlayStation Portable, како и за PlayStation Home и PlayStation Mobile, но со најавата на Сони дека фирмите кои ги развиваат видео игрите за PlayStation 4 ќе можат самостојно да ги издаваат истите, наспроти ограничувањата кои Мајкрософт ги наметнува на ова поле кон независните, односно инди развивачите на видео игри, им дава огромна предност на Сони, кои со ова можат да ја освојат довербата на идните програмери и развивачи на видео игри додека сеуште се во студентските клупи.

http://www.polygon.com/2013/7/10/4510320/ps4-dev-kit-applications-open-for-educators-tomorrow

PS4 dev kit applications open for educators tomorrow

By Alexa Ray Corriea on Jul 10, 2013 at 9:03a @AlexaRayC

Educators and academics can apply for PlayStation 4 development kits beginning tomorrow as part of the PlayStationFirst Academic Programme, Sony Computer Entertainment Europe announced today.

SCEE is inviting universities to apply for kits through the program, which currently offers kits for PlayStation 3, PS Vita, PlayStation Portable and software kits for PlayStation Home and PlayStation Mobile. Academic dev kits include access to the full suite of PlayStation software and hardware for instructional purposes, including lessons in programming, computer engineering and developing software.

The goal of the PlayStationFirst program is to foster partnerships between Sony and educational organizations and universities. Membership is by invitation only.

"The next generation of indie developers are now in education, and PlayStationFirst is at the forefront of enabling students to gain future-fit skills for PlayStation console development by providing access to real professional tools," head of academic development for Sony Computer Entertainment Europe Dr. Maria Stukoff said in a statement.

Interested applicants can contact Sony here.

SOURCE Sony Worldwide Studios
VIA Develop

Уште една новост поврзана со PlayStation 4, а за која лично очекувам Мајкрософт да излезат со соодветна реакција на Gamescom 2013.

На PlayStation 4 ќе може бесплатено да се комуницира преку party chat, а ќе може да се користат и слушалките кои се компатибилни со PlayStation 3. Ова не важи и за контролерот DualShock 3, кој нема да може да се користи на PlayStation 4. Исто така, нема да има потреба од претплата за Интернет апликациите на PlayStation 4.

Како и да е, бидејќи изворот на изненадувања на Мајкрософт е непресушлив, очекувам и од Мајкрософт да излезат со ваква вест најдоцна до 20 август 2013, кога започнува саемот за видео игри Gamescom 2013 во Келн, Германија.

http://www.theverge.com/2013/7/29/4567574/sony-drops-subscription-playstation-4-party-chat-apps

Sony won't require subscription for PS4 party chat and online apps

By Matt Brian on July 29, 2013 10:33 am

LB_0623_large_verge_medium_landscape.jpg

Sony has revealed that it won't charge customers if they want to access party chat functions and third-party apps on the PlayStation 4. Unlike Microsoft, which requires Xbox 360 and future Xbox One owners to sign up to Xbox Live Gold, Eurogamer reports that Sony will provide free access to core services, as well as apps like Netflix and Hulu. Online multiplayer will still require a PlayStation Plus subscription, but it will not apply to free-to-play games, which is another thing that Microsoft charges for.

In its PS4 Q&A video, Sony confirmed it has also expanded PlayStation 4 friend lists to allow for up to 2,000 friends, doubling Microsoft's limit on the Xbox One. Given its recent policy reversals, including the opening of the Xbox One's online store allowing independent developers to self publish games, Microsoft may be forced to change its rules once again if it wants to stop fans from defecting to its rival's next-gen console.

Денес, вторник, 20 август 2013, започнува саемот за видео игри Gamescom 2013, кој ќе трае до 24 август 2013 во Келн, Германија.

Изненадувачки, Мајкрософт нема да ја емитуваат нивната конференција во живо преку Интернет, иако најавуваат изненадувања од типот на нови ексклузивни видео игри за Xbox One, но сигурно ќе биде објавен видео клип на YouTube од нивната конференција откако истата ќе заврши.

Заинтересираните можат да ја следат конференцијата на Сони во живо преку Интернет, со почеток во 19:00 часот по македонско време.

http://gamescom.eu.playstation.com/

Се мислам дали да аплицирам за попустот т.е. дали да си земам еден ПС4 :P

Денес, вторник, 20 август 2013, започнува саемот за видео игри Gamescom 2013, кој ќе трае до 24 август 2013 во Келн, Германија.

...

Мала поправка:

Саемот за видео игри Gamescom 2013 ќе трае од 20 август 2013 до 25 август 2013 во Келн, Германија.

Се мислам дали да аплицирам за попустот т.е. дали да си земам еден ПС4 :P

Не знам дали е печатна грешка, бидејќи пишува дека крајната цена е 23.990 денари, а на официјалниот Фејсбук профил на Пан Европа пишуваше дека препорачаната цена би требало да биде 24.990 денари. Ако платам капар од 2.400 денари и треба да доплатам уште 20.190 денари кога ќе пристигне конзолата, тоа се вкупно 22.590 денари.

Ако попустот е 2.400 денари, тогаш конечната цена би требало да биде 24.990 денари, а не 23.900 денари, но како и да е, ова е одговорот што го добив од Пан Европа преку e-mail пред недела дена.

Заинтересираните можат да ги контактираат Пан Европа на наредната e-mail адреса:

contact@panevropa.com.mk

како и на e-mail адресата спомната во наредниот цитат.

...

Bidejki prvata kolicina ke bide ogranicena, zatoa I go pravime ovoj pre-order so vaucer od 2400 denari pri sto vednas se steknuvas so popust od 2400 denari na krajnata suma.

Eve da ti objasnam podetalno. Krajnata cena e 23990 den. So kupuvanje na vaucer od 2400 den veke si ja rezerviral tvojata PS4, no I dobivas popust od 2400 den na ostanatiot del, zanci na pri prevzemanje ke treba da se doplati uste 20190 denari!!!

No toa ne e se. Za site sto imaat napraveno pre-order(kupeno vaucer) dobivaat moznost vo tekot od narednite 2 nedeli da kupuvaat igri I dodatoci so popust od 10%!

...

Za bilo kakvi prasanja, slobodno kontaktiraj me.

So pocit, / Best regards,

Goran Dzunic
Product Manager

"Pan-Evropa L.T.D."
Marks i Engels str. no.7/10
1000 Skopje
Macedonia
Tel:+389 2 3134 129
Tel:+389 2 3110 858
Fax:+389 2 3110 857
GSM/Viber:+389 71 250 464

E-mail: goran.dzunik@panevropa.com.mk
www.panevropa.com.mk

Значи во случајов ќе те кошта 22590 еден пс4 или?
Многу математики направи а гледам во цитираното дека уствари се на се е 22590... ?
370 евра.

Значи во случајов ќе те кошта 22590 еден пс4 или?
Многу математики направи а гледам во цитираното дека уствари се на се е 22590... ?
370 евра.

На официјалниот Фејсбук профил на Пан Европа пишува дека препорачаната цена би требало да биде 24.990 денари, но тоа е од јуни 2013, а во одговорот што ми го пратија од Пан Европа преку e-mail од пред недела дена, пишува дека крајната цена е 23.990 денари.

Во одговорот што ми го пратија од Пан Европа преку e-mail исто така пишува дека следува попуст од 2.400 денари, така што претходно ќе треба да се уплати ваучер, односно капар во истата вредност. Откако ќе пристигне конзолата, се доплаќаат уште 20.190 денари, а ако на тие 20.190 денари ги додадеме и претходно уплатените 2.400 денари од капарот, тоа се вкупно 22.590 денари, што е само 1.400 денари попуст од крајната цена од 23.990 денари.

Или во одговорот што ми го испратиле преку e-mail по грешка напишале дека крајната цена е 23.990 денари, наместо 24.990 денари, или попустот не е 2.400 денари, туку е 1.400 денари.

Како и да е, останува фактот дека ако сега ја нарачаш конзолата, ќе уплатиш 2.400 денари капар, а откако истата ќе пристигне, ќе доплатиш уште 20.190 денари, така што во целост конзолата ќе те чини 22.590 денари, но тоа важи само ако ја нарачаш сега, додека сеуште нудат pre-order, односно нарачување на конзолата пред да излезе во продажба.

ОФИЦИЈАЛНО НАЈАВЕНО !!!

PlayStation 4 излегува во продажба:

на 15 ноември 2013 во Северна Америка;
на 29 ноември 2013 во Европа;

во вкупно 32 држави !!!

Над 1 милион примероци од конзолата се веќе нарачани низ целиот свет !!!

resize

Леле Мајкрософт, како само ќе го кркате стапот во Европа.

Снимањето и споделувањето на играњето на Xbox One ќе се врши преку Twitch, а Сони штотуку најавија на нивната конференција на Gamescom 2013 дека освен преку Ustream, снимањето и споделувањето на играњето на PlayStation 4 ќе се врши и преку Twitch, а токму партнерството со Twitch беше една од најосновните карактеристики на Xbox One со кои Мајкрософт се фалеа, а сега и Сони се во партнерство со Twitch.

Netflix во Европа засега е достапен само во Норвешка, Шведска, Финска, Данска, Велика Британија и Ирска, а најавено е и дека ќе стане достапен и во Холандија до крајот на 2013 година.

Можеби Netflix не е достапен низ цела Европа, ама затоа Дојче Телеком и тоа како само е достапен во речиси цела Европа, со исклучок на Португалија, Ирска и Исланд во западна Европа, со исклучок на Србија на Балканот, како и со исклучок на Молдавија, Белорусија, Литванија, Летонија и Естонија во источна Европа.

А токму сега на Gamescom 2013, Сони најавија дека се во преговори за партнерство со Дојче Телеком, Оренџ и ред други телекомуникациски оператори во Европа.

Можете ли да си замислите MaxTV од Ти-Хоум на PlayStation 4 ?

Каква иронија ќе биде тоа, ОНЕ да продаваат PlayStation 4 конзоли на кои ќе можеме да гледаме MaxTV, телевизиска услуга која ја нуди Ти-Хоум, кој е во сопственост на Дојче Телеком, најголемиот конкурент на ОНЕ.

Assassin's Creed IV: Black Flag изгледа одлично, навистина потсетува на Пирати од Карибите.

Целосната конференција на Сони на Gamescom 2013.

Мојот омилен дел:

1:39:21 И додека други (M$ ???) ја пренасочуваа својата порака и ја менуваа својата приказна, ние (Сони) бевме конзистентни во одржување на полиси и модел кој е фер и во тек со желбите на корисниците. :D

Дециден сум да земам 4ка, е сега ме интересира Сони 3кава на старо колку ќе му падне цена, гледам двојкиве држат до кај 4000, имам начекано и за 6, тешко дека под 10 000 би го дал, со нов хард, хакнато да фаќа све и внатре игри ко ГТА4, хеви рејн, лест оф ас, кај и да е и гта 5ката ке ја лупнам и плус уште низа други игри.

Знам дека е малку офтопик муабетов, чисто вака вие, поискусните, да ме посоветувате што цена да му лупнам па со тоа и да скратам доста од инвестицијата за 4ката која дефакто ќе се деси.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom