Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
1-perverzni-moneti-www.kafepauza.mk_.jpg

2-perverzni-moneti-www.kafepauza.mk_.jpg

3-perverzni-moneti-www.kafepauza.mk_.jpg
4-perverzni-moneti-www.kafepauza.mk_.jpg
5-perverzni-moneti-www.kafepauza.mk_.jpg
6-perverzni-moneti-www.kafepauza.mk_.jpg
7-perverzni-moneti-www.kafepauza.mk_.jpg

8-perverzni-moneti-www.kafepauza.mk_.jpg

Некој спомна дека во антиката педерлукот бил прифатен и ептен застапен. Абе како не се најде на една паричка или жетон за сексуални услуги во Стариот Рим.

Едно прашање до сите што ги мразат хомосексуалците (не морам да напомнам дека немаат врска зошто ги мразат и.. најчесто мислат на мажите, а се попусливи кон лезбејките, демек поубаво изгледале отколку двајца мажи заедно) - како ќе ви биде да ви речат дека не смеете да спиете со вашите девојки/жени? Или кога ќе ве видат на улица како шетате крај нив да ве претепаат... онака од кеф? Не сум хомосексуалка и ни ги сакам ни ги мразам хомосексуалците ама ова препукување и ширење омраза ме вади од такт. Нели во љубовта и во војната се’ е дозволено? Па..?? Ако не ги плукате јавно или по форуми хомосексуалците не значи дека и вие сте како нив или дека ги поддржувате... оставте ги луѓето да дишат на раат.

мкд владе - Не мора парички, имаш повоочливи работи, како уметност:

002a.jpg

001a.jpg

001a.jpg

001a.jpg

001b.jpg

003.jpg

204.jpg

Задржи си ги твоите хетеро парички. А друг пат, и обидот за аргументација. Монети, сериозно? :facepalm: По тоа виде дали била прифатено или не хомосексуалноста во тоа време?

мкд владе - Не мора парички, имаш повоочливи работи, како уметност:

002a.jpg

001a.jpg

001a.jpg

001a.jpg

001b.jpg

003.jpg

204.jpg

Задржи си ги твоите хетеро парички. А друг пат, и обидот за аргументација. Монети, сериозно? :facepalm: По тоа виде дали била прифатено или не хомосексуалноста во тоа време?

Пооо колку сте биле осетливи. Инаку мајтап беше, случајно во една статија ги видов која патем немаше врска со хомосексуалноста туку со проституцијата,веќе баш ако морам да објаснувам. И добро ако те прави среќен ете била прифатена во антиката. И што со тоа, да ви направиме времеплов? Колку работи биле прифатени во антиката па и не толку оддамна , па денес се строго казниви.

Колку работи биле прифатени во антиката па и не толку оддамна , па денес се строго казниви.

Епа денес или антиката? Од кој океан ќе вадиме вода? И самите контраши не сте на чисто што точно ви смета, а што одобрувате, од хронолошки рамки и историја на морал, културни норми и етика.

Епа денес или антиката? Од кој океан ќе вадиме вода? И самите контраши не сте на чисто што точно ви смета, а што одобрувате, од хронолошки рамки и историја на морал, културни норми и етика.

Многу мене ми е гајле за антиката или што било или не било прифатливо пред 2000 години. Обично вие се повикувате на антиката. А мене, мене искрено ми се смачи сериозно да разговарам на оваа тема и сличните на оваа. Како што кажав сликите што ги поставив повеќе беа на мајтап отколку да докажам нешто, башка и од страната од каде ги позајмив воопшто не стануваше збор за хомосексуалност туку проституција( во антиката).

Многу мене ми е гајле за антиката или што било или не било прифатливо пред 2000 години. Обично вие се повикувате на антиката. А мене, мене искрено ми се смачи сериозно да разговарам на оваа тема и сличните на оваа. Како што кажав сликите што ги поставив повеќе беа на мајтап отколку да докажам нешто, башка и од страната од каде ги позајмив воопшто не стануваше збор за хомосексуалност туку проституција( во антиката).

Денес добивме и официјална потврда дека во Македонија се одобрени хомосексуалните бракови. Или пак новинарот потајно го посакува тоа во неговите недоволно созреани хомосексуални сиви клетки ...

press24.png

... извадок од хомосексуалната хроника на Прес 24 :tapp:

1-perverzni-moneti-www.kafepauza.mk_.jpg

2-perverzni-moneti-www.kafepauza.mk_.jpg

3-perverzni-moneti-www.kafepauza.mk_.jpg
4-perverzni-moneti-www.kafepauza.mk_.jpg
5-perverzni-moneti-www.kafepauza.mk_.jpg
6-perverzni-moneti-www.kafepauza.mk_.jpg
7-perverzni-moneti-www.kafepauza.mk_.jpg

8-perverzni-moneti-www.kafepauza.mk_.jpg

Некој спомна дека во антиката педерлукот бил прифатен и ептен застапен. Абе како не се најде на една паричка или жетон за сексуални услуги во Стариот Рим.

kaj Helasite se praktikuval gej odnosot i toa so mali deca koi bile prajkani na vospituvanje, kaj postari staresini duri toa go smetale i za cest nivnoto dete da go vospituva vozrasen .
Ete kolku bila pomestena taja psiha

SS Divizion Totencof - Не биле ни приближно толку мали колку што некои модерни тврдења поставуваат. Дали антички Рим, или античка Грција, Феникија, Сумер, Вавилон, Персија итн. - било присутно секаде, и во различни варијанти специфични за секоја култура. Го имало и во античка Македонија, па и кај словенските народи.

Освен ако не си историчар и психолог (па и тогаш), не можеш конклузивно да збориш за тој период (контра историски наоди) или нивната психа (компаративно со културни образци, а не си психолог/психијатар).

И Англија дозволи хомосексуални бракови

По Франција, и Англија кажа „да“ за хомосексуалните бракови.

Долниот дом на британскиот Парламентот доцна синоќа во последна фаза го усвои законот за легализирање на истополовите бракови.

Откако ќе биде одобрен од кралицата, Законот ќе стапи во сила и тоа веројатно ќе се случи до крајот на неделата. Се очекува првите хомосексуални бракови да бидат склучени до средината на следната година.

Законот беше поддржан од претставници на сите три партии – конервативците, лабуристите и либералите.

Со вчерашното гласање се стави крај на долгата парламентарна дебата во рамките на која дел од пратениците од владејачката.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom