The Championship Wimbledon | 24 јуни - 7 јули, 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
На толку изненадувања и пресврти, сепак на крај финале меѓу број 1 и број 2. Нека победи подобриот. :)

Јас имам некое претчуство дека Мареј ќе го добие финалето.

Интересно е финалето во женска конкуренција.

Можеби најантипатичната тенисерка воопшто, против една од најсимпатичните. Цела публика (освен ложата на Бартоли) ќе биде против Мортиша.

А навистина е одбивна. Баш се сетив еднаш кога играше против Разано на трева, и изгуби. После мечот одби да се поздрави, иако Разано проба неколку пати, дури и отиде на клупата кај Бартоли. :)

Еве еден случај кога го набрка татко и од ложата... :D

Lol , сеа читам дека Лисичи била алергична на трева :D For someone with an allergy to grass, she has a game that is perfectly suited to the surface. She has a 19-4 win-loss record at the All England Club compared with 16-15 at the other slams.

Бартоли е позната по тоа шо тренира ко да е од US SEALS, играше веќе едно финале на Вимболдон со Серена и зеде само 5 гејма, личен тренер и е Маурезмо.
Лисики има 3-1 у меѓусебните со Буцко од кои шо една победа е во 2011 на Вимболдон во 3 сета 6:4 6:7 6:1 , додека пак Бартоли 2008 ја победи Лисики исто така на Вимболдон но во 2 сета. Значи двете се знаат меѓусебе , веќе се имат тестирано предходно на овој турнир и на оваа подлога, мислам дека изненадувања во играта во смисол што да очекуваш од противникот , не би требало да има. Според мене еден од главните фактори за победа би бил процентот на неизнудени грешки , нешто што и двете тенисерки се склони.

Лисики е 5 години помлада од Буцко, но е 8 цм повисока од неа , исто така и е потешка. По некоја логика би требало да има предност во сервисот и силината на ударите.

Најпрв избор што ми паѓа на ум е над 21,5 гејма , скоро сум сигурен дека ќе има еден сет со 5.5 и еден со 6:4 4:6 , што автоматски го прави овој тип добитен. Не верувма дека било која од двете тенисерки би се предала лесно или би ја совладала противничката лесно. Двете имат огромна шанса за прва титула од Грендслем турнир и мислам дека ќе се борат за неа со животот.

Значи Буцко е енергичната и понервозната тенисерка , додека Лисики е понасмеаната тенисерка со посилен сервис.

Коеф беше отворен со 1.40 за победа на Германката, а сега рипна до 1.50. Лисики до финалето елиминираше потешки противнички ( потешка противничка од животињата Серена у WTA и не можам да замислам ) , додека Бартоли не се сретна со тенисерка што е рангирана подобро од неа. Лисики одигра многу тешок дуел во полуфиналето со Радванска во 3 сета , додека на Бартоли и требаа 63 минути за 6:2 6:1 победа на Флипкенс.

Лично мислам дека Лисики тука победува , 1.50 не е толку лош коеф ( скоро минимум што би прифатил да играм на сингл ) , па одам со неа. Победа на Лисики@1.50 8/10 според мене.

Лисицки мислам дека може да се прости од титулата со ваков перформанс .Грешка за грешка.:sick:

Nemoj sega da gresis tolku te molaaaam, ne protiv mrsnava, pleaaaase!!! :place:

Стигаш до финале а не можеш да зачуваш гејм на свој сервис во првиот сет.Пиши пропало.:facepalm:

Оваа мутавата германка ќе се расплака на терено ... Мрш мури дома , не те бива тебе за Хитлер Јут ...Едно буре ко Бартоли да те демолира у финале на гренд Слем ...

Stvarno e sramota be Bartoli da osvoi Slem alooo, na sto lici ova?? I posle ovaa vo idnina ke se fali deka osvoila Slem, i toa ne bilo koj tuku Wimbledon, vo konkurencija na dami kako Serena, Azarenka, Sharapova, Radwanska... Svasta.

Ај нека ми објасни некој како Лисики успеа да ги мине : Шиавоне, Веснина, Стосур, СЕРЕНА !! , Канепи и Радванска , а сеа против бурето Бартоли не може да земе ни 2 гејма ?!?!?!

Bartoli treba da go osvoi Wimbledon , aman so Germankava celo vreme se ligavi od nemok!

Брао за кацава.

Bartoli ima Gren Slem titula, DJ Mbenga dve tituli vo NBA, Darcis go tepase Nadal u prvo kolo, Stakhovski Federer u vtoro, City osvoi titula vo Premier Liga, Marej go tepase Federer na OI i toa 3-0. Mislam deka sve sum videl u zivotot, I can die now.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom