Lol , сеа читам дека Лисичи била алергична на трева

For someone with an allergy to grass, she has a game that is perfectly suited to the surface. She has a 19-4 win-loss record at the All England Club compared with 16-15 at the other slams.
Бартоли е позната по тоа шо тренира ко да е од US SEALS, играше веќе едно финале на Вимболдон со Серена и зеде само 5 гејма, личен тренер и е Маурезмо.
Лисики има 3-1 у меѓусебните со Буцко од кои шо една победа е во 2011 на Вимболдон во 3 сета 6:4 6:7 6:1 , додека пак Бартоли 2008 ја победи Лисики исто така на Вимболдон но во 2 сета. Значи двете се знаат меѓусебе , веќе се имат тестирано предходно на овој турнир и на оваа подлога, мислам дека изненадувања во играта во смисол што да очекуваш од противникот , не би требало да има. Според мене еден од главните фактори за победа би бил процентот на неизнудени грешки , нешто што и двете тенисерки се склони.
Лисики е 5 години помлада од Буцко, но е 8 цм повисока од неа , исто така и е потешка. По некоја логика би требало да има предност во сервисот и силината на ударите.
Најпрв избор што ми паѓа на ум е над 21,5 гејма , скоро сум сигурен дека ќе има еден сет со 5.5 и еден со 6:4 4:6 , што автоматски го прави овој тип добитен. Не верувма дека било која од двете тенисерки би се предала лесно или би ја совладала противничката лесно. Двете имат огромна шанса за прва титула од Грендслем турнир и мислам дека ќе се борат за неа со животот.
Значи Буцко е енергичната и понервозната тенисерка , додека Лисики е понасмеаната тенисерка со посилен сервис.
Коеф беше отворен со 1.40 за победа на Германката, а сега рипна до 1.50. Лисики до финалето елиминираше потешки противнички ( потешка противничка од животињата Серена у WTA и не можам да замислам ) , додека Бартоли не се сретна со тенисерка што е рангирана подобро од неа. Лисики одигра многу тешок дуел во полуфиналето со Радванска во 3 сета , додека на Бартоли и требаа 63 минути за 6:2 6:1 победа на Флипкенс.
Лично мислам дека Лисики тука победува , 1.50 не е толку лош коеф ( скоро минимум што би прифатил да играм на сингл ) , па одам со неа. Победа на Лисики@1.50 8/10 според мене.