Barclays Premier League Season 2012-2013

• Креатор на темата Креатор на темата the_kop
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе се пакува за у Европа?

• Вкупно гласачи
    86
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ти забораваш да ја земеш во предвид големата инфлација на трансферите во Англија, посебно инфлацијата на англиските играчи.

Кога имаш клубови со теоретски бесконечно голем буџет кои го диктираат пазарот, да проблем е, и тоа голем.
--- надополнето: 4 јули 2013 во 01:50 ---

Арсенал не прави пари со влезниците, Арсенал ги покрива платите на играчите со влезниците, профит нема.
Комерцијалните договори ни беа срање и долгорочни, но се во фаза на обновување и следната сезона ќе имаме идентичен профит како Баерн Минхен. БМ ги давам како пример за споредба затоа на идентичен начин функционираат како Арсенал.

Одозгора, треба да земеш во предвид дека Лондон е далеку поголем и поатрактивен град од Минхен, така да и тоа влијае на цената.
Баш не функционираат на идентитечен начин. Парите Баерн не ги прави од ТВ права и влезници.
Колку проценти од вашиот бруто профит ви се од влезници, на нас ни се од влезници и тв права. Од големите тимови вие стоите насјлабо со комерцијални приходи , додека Баерн е на прво место. Сепак Арсенал за мене е финансиски најдобро воден клуб во Англија, изгради стадион со свои пари и нема долгови како шо знам.

И да има инфлација на цени на играчи како шо пишуваш, ffs еден Керол го платија 35м евра.

Koga mislis deka nemoze poloso, te demantiraat odma. Ja batka postuem samo bela corapa;)

13729368273638.jpg

sve mi boje lepo stoje e rabotava, edna corapa lilava druga crna... :pos:
warrior go kill yourselves :tapp:

Тоа може за да разликуваат лева од десна. :D Ама кога даваат 25 милиони не е битно какви се дресовите, важно нешто да се носи.

Тоа може за да разликуваат лева од десна. :D Ама кога даваат 25 милиони не е битно какви се дресовите, важно нешто да се носи.

Абе за 25 милиони фунти и во народни носии нека играат ако треба :)

abe brat nie navivacite ne rabotime so pari, koj ke im kupi vakov ciganski dres? Ne mislat malce na toa. Skroz beli ili crni da gi napravija dresovive kje bea poubavi od ova, na nisto ne lici.

abe brat nie navivacite ne rabotime so pari, koj ke im kupi vakov ciganski dres? Ne mislat malce na toa. Skroz beli ili crni da gi napravija dresovive kje bea poubavi od ova, na nisto ne lici.

Во право си тука, ама тие кога го прифатиле договорот сигурно не знаеле какви дресови ќе направат Вориорциве. Сигурно и овие дресови некој ги одобрил. Е на тој некој очигледно не му било гајле какви се дресовите.

Во право си тука, ама тие кога го прифатиле договорот сигурно не знаеле какви дресови ќе направат Вориорциве. Сигурно и овие дресови некој ги одобрил. Е на тој некој очигледно не му било гајле какви се дресовите.

Сигурно и клубот има избор какви сака да му направат, нема шанса се да е на вориор само, а и ова со грбов, зошто при толку убав амблем тие го враќаат тој што бил пред 30 години. Мислев само за минатата сезона само пошто ретро ово оно али како што гледам додека е вориор ќе остане истиот... ех адидас златен, нема некој што прави поубави дресови од нив, немаат промашај никаков:)

Мора да спамирам, кога не сте расположени за пишување. Ваљда чекате нова тема :sneaky:

http://bhfudbal.ba/ino-fudbal/trans...grini-sprema-atomski-napad-u-manchesteru.html
Атомски напад со Негредо и Освалдо :pos:

Не знам колку има вистина во овој текст, ама Пелегрини пак покажува дека е просек човек и не знае да работи во голем тим.
Има неограничен буџет, а тој ќе ги доведува Освалдо и Негредо.

Почнав да пишувам што би сменил во Сити, ама укапирав дека од прва постава би ми останале само 5 играчи (Харт, Компани, Туре, Силва и Агуеро) и се откажав :D

Абе за 25 милиони фунти и во народни носии нека играат ако треба :)

Тоа ти е едина утеха...дека си им зел 25М на америте да се вежбаат на твоите дресови. Тоа што ќе ти се смеат цела сезона или две некако ќе се голтне заедно со другите голтки :D

Тоа ти е едина утеха...дека си им зел 25М на америте да се вежбаат на твоите дресови. Тоа што ќе ти се смеат цела сезона или две некако ќе се голтне заедно со другите голтки :D

Како лани вас ви се смееја дека првиот дрес ви беше како покривка, па што ви сметаше тоа да си освоите титула.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom