Секој ден по 8 Македонци помалку

• Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување
Jas ne mislam bas taka kako vas rabota ima ama za toj sto saka da ja raboti toj sto nejce da raboti ce citas da mi dade drzavata rabota kako da sme vo socijalizam pa site na rabota ovde treba dobro da se razmislis sto ce pravis so obrazovanieto ne e se zavrsi fakultet pa sega nema rabota drzava kriva onoj kriv ne samite ste krivi sto ne ste znaele pametno da odberete
eden primer ce navedam a gi ima mnogu plockar koj raboti ovde ili 2-3 meseci so nas pasos vo Svajcarija , Nemacka itd nikogas nema da gubi vreme po forumi tuku ce gleda kaj da najde nesto povece da zaraboti i sekogas ce ima nekakva ziveacka nema da kuka deka nekoj mu e kriv

Ne se krivi Albancite ni najmalku za mene tie se pameten narod
Па и да ти кажам дека се паметен народ со исклучоци на оние дивјаците од планините. Дојдоа голи и боси а сега си се изнаместија во државни установи, цела стара чаршија е нивна си печалат од дуќаните, ги изнакупија сите убави станови. Кога еден нападнат сите заедно се бранат.
А нашиве Македонци само гледаат за себе и како да уништат некој, а уште помалку па да ти помогнат да најдеш работа. Колкава плата толку деца.

јас сум 18 годишен и полнолетен... ве разбира дека се немат пари и барате мажи богати да ве изваат на прав пат... но не разбира кој ќе ве земе од кога ќе ги помините сите од пребирање(овај ваков, онај таков, овај немат, овај имат)... кривицата е во женската популација!

Јас се обложувам дека на 90% од вас да ви се дадат 5,000 евра месечна плата никој пак не би имал повеќе од 1-2 деца и сите пари би ги поебале на непродуктивни работи како што е шопинг и одмор. Тоа е разликата.

Da imas pravo za Odmor u Grcka o la la
--- надополнето: 2 јули 2013 во 01:11 ---
јас сум 18 годишен и полнолетен... ве разбира дека се немат пари и барате мажи богати да ве изваат на прав пат... но не разбира кој ќе ве земе од кога ќе ги помините сите од пребирање(овај ваков, онај таков, овај немат, овај имат)... кривицата е во женската популација!

III sekoj cest 18 leta imas e sega citaj go mojot post pa pocni ubqavo da razmisluvas da ne bides za nekoj godina pak tuka so zavrsen fakultet i da kukas na ovoj forum nema rabota nikoja zena ne saka da se zeni so mene zosto nemam pari itd itd
--- надополнето: 2 јули 2013 во 01:14 ---
А нашиве Македонци само гледаат за себе и како да уништат некој, а уште помалку па да ти помогнат да најдеш работа. Колкава плата толку деца.

Tie Makedonci izbegavaj gi kako i jas pa nekoi posle se cudat sto mu e na ovoj ne mi zboruva me izbegava he he

Одморот небитна и непродуктивна работа?

God only knows, да те прашам нешто, дали си вработен во Македонија и ако одговорот е да, дали работиш во државен или приватен сектор, ако не е тајна. Ако одговорот на прашањава погоре е да/приватен, тогаш како зборуваш дека одморот е трошење пари на непродуктивна работа? Па не за џабе странци одат на одмор и на лето и на зима. Се случувало и по десет саата да останам на работа, проблем да искочи да мора да го решиш за пола саат, газда што ти стои на глава... верувам дека е така и со другите Македонци што се во приватен сектор. Тој стрес мора да излезе некаде и да го пуштиш мозокот на пасење барем десетина дена некаде, зошто во спротива Бардовци не ти бега.

Само 11 општини во Македонија имаат природен прираст.(за 2012 год.)
Еве ги и јасно е на каде оди државата.
Сарај-451
Чаир-448
Тетово-438
Студеничани-406
Ш.Оризари-334
Струга-223
Куманово-259
Липково-264
Арачиново-186
Желино-208
Гази баба-217

Чекам пост од некој приврзаник на власта да не просветли!

Според нив македонците се тие што се криви, не економската состојба? Ние треба деца да имаме и ако леб немаме за јадење... Ама јас викам нека тргнат политичарите прво од СЕБЕ како што зборат за нас па да ни покажат како се живее со повеќе деца... Еве Груевски нека си направи уште он има 2 деца... Нели граѓанинот обично тој што нема пари е кривецот зошто нема повеќе деца... маму ви ебам
--- надополнето: 2 јули 2013 во 03:21 ---
Твојот пост е типичен одговор на целиот македонски менталитет и склоп во секогаш барање изговори на својот неуспех.

Да, економијата, платите и стандардот имаат голема улога во демографијата, но што е проблемот со традиционално богати земји како Франција, Германија, Скандинавија, Данска, Холандија, Америка и други? Зошто тие немаат наталитет, зошто тие немаат младина, зошто тие немаат по 3-4 деца?

Проблемот и не е толку во стандардот колку што е во комплексот да живееш на висока нога како и феминизмот и либерализмот што им го испраа мозокот на повеќето жени во Европа.

Во Македонија за 10 години наместо болници и породувалишта ќе почнеме да градиме масовно клиники за зависници од дрога и алкохол за да можеме да ги згрижиме сите зависници од дрога коишто драстично раснат секоја година поради либерализмот да се биде кул и во тек со времето.

Наша наивна и глупа младина тотално испуштена од страна на родителите ќе купува дрога од Ш*птари и ќе се труе, а од друга страна ќе си го купува својот метак во чело.

Јас се обложувам дека на 90% од вас да ви се дадат 5,000 евра месечна плата никој пак не би имал повеќе од 1-2 деца и сите пари би ги поебале на непродуктивни работи како што е шопинг и одмор. Тоа е разликата.

Абе убаво е вака да им солиш памет.. Кажими си бил ти некогаш во животот без пари? Го знаеш тоа чуство? А знаеш какво е чуството да имаш дете а да неможеш да му пружиш некои работи?

На крај краева... Одморот е период каде човек доаѓа при себе,заборава на грижите и проблемите и се враќа на старите навики.. Кога некој те дупел во здрав мозок цела година не заслужуваш 7 дена одмор? Ти се чудам на паметов што го имаш, а се кладам обично ваквите како тебе што даваат паметни совети секоја година трошат пари ненормално многу...

Чекам пост од некој приврзаник на власта да не просветли!

Според нив македонците се тие што се криви, не економската состојба? Ние треба деца да имаме и ако леб немаме за јадење... Ама јас викам нека тргнат политичарите прво од СЕБЕ како што зборат за нас па да ни покажат како се живее со повеќе деца... Еве Груевски нека си направи уште он има 2 деца... Нели граѓанинот обично тој што нема пари е кривецот зошто нема повеќе деца... маму ви ебам
Абе убаво е вака да им солиш памет.. Кажими си бил ти некогаш во животот без пари? Го знаеш тоа чуство? А знаеш какво е чуството да имаш дете а да неможеш да му пружиш некои работи?

На крај краева... Одморот е период каде човек доаѓа при себе,заборава на грижите и проблемите и се враќа на старите навики.. Кога некој те дупел во здрав мозок цела година не заслужуваш 7 дена одмор? Ти се чудам на паметов што го имаш, а се кладам обично ваквите како тебе што даваат паметни совети секоја година трошат пари ненормално многу...

Ништо лично, ниту те знам нуту те познавам а ниту сакам да почнам кавга.
Ако си ги почуствувал горните болдови, на кој начин го испланира одморот?
Ниту вашето нафрлање кон човеков е добро ниту пак неговата спредба е сјајна.

Го делам мислењето дека не сакам да родам дете за да го мачам т.е да делам едно од друго...

Najtesko vo zivotot e da nemas pari da mu pruzis na deteto nesto, za nekoi sto nemaat deca toa nikogas nema da go razberat ni 1000.0000 temi da otvorime, ama koj e kriv tuka ???
Imas vozacka dozvola iskoristi ja zemi vozi taksi ova za nekoi nezeneti ce kazat kako da ne imam zavrseno nekoj fakultet zosto sum ucel e da ama koga ce zaplace deteto i koga ce osetis nesto vo srceto porazlicno se razmisluva koj ne osetil na svoja koza nisto ne znae ...
Prekvalifikuvaj se nikogas ne e kasno imas 20-30 godini ce izgubis 2-3 godini od zivotot ama posle ce nemas gajle ce se najde rabota itd itd da ne iskoci jas sum najpameten na forumov ):

A za odmor treba da se odi i jas sum za ama site vo Grcka da odat toa ne e dobro mora nesto da se smeni primer Grcite kupuvaa vo Bitola carinicite Grcki im gi isturaat kesite na tie sto ce kupat od nas vo Bitola gi nema Grcite na pazarite vo Bitola ....sega moze i nasata drzava da smisli nesto slicno no nie sme dobri sosedi i da ne poremetime nesto treba da ostavime pari vo Grcija poradi toa sto tie se siromasni pa da gi pomogneme malku

Najtesko vo zivotot e da nemas pari da mu pruzis na deteto nesto, za nekoi sto nemaat deca toa nikogas nema da go razberat ni 1000.0000 temi da otvorime, ama koj e kriv tuka ???
Imas vozacka dozvola iskoristi ja zemi vozi taksi ova za nekoi nezeneti ce kazat kako da ne imam zavrseno nekoj fakultet zosto sum ucel e da ama koga ce zaplace deteto i koga ce osetis nesto vo srceto porazlicno se razmisluva koj ne osetil na svoja koza nisto ne znae ...
Prekvalifikuvaj se nikogas ne e kasno imas 20-30 godini ce izgubis 2-3 godini od zivotot ama posle ce nemas gajle ce se najde rabota itd itd da ne iskoci jas sum najpameten na forumov ):

A za odmor treba da se odi i jas sum za ama site vo Grcka da odat toa ne e dobro mora nesto da se smeni primer Grcite kupuvaa vo Bitola carinicite Grcki im gi isturaat kesite na tie sto ce kupat od nas vo Bitola gi nema Grcite na pazarite vo Bitola ....sega moze i nasata drzava da smisli nesto slicno no nie sme dobri sosedi i da ne poremetime nesto treba da ostavime pari vo Grcija poradi toa sto tie se siromasni pa da gi pomogneme malku

Постот на дечкото беше демек и да имаш повеќе пари луѓето на одмор ќе ги потрошат... Работава не ни требаат пари...

А за одмор сите идат грчка пошто е најефтино и поубаво е од Охрид...
--- надополнето: 3 јули 2013 во 00:04 ---
Ништо лично, ниту те знам нуту те познавам а ниту сакам да почнам кавга.
Ако си ги почуствувал горните болдови, на кој начин го испланира одморот?
Ниту вашето нафрлање кон човеков е добро ниту пак неговата спредба е сјајна.

Го делам мислењето дека не сакам да родам дете за да го мачам т.е да делам едно од друго...

Според неговиот муабет на народов е дека не му се потребни пари... Лично за мене еве немам секоја година да идам да одмор... Некад сум идел , последниве 2 години нигде не сум бил... Само многу е погрешно кога се знае дека има сиромаштија во државава да се даваат вакви невкусни совети... Има луѓе што стварно им треба одмор, тој што работи нека биде награден со убава плата тој што не работи нека нема... Само тоа се бара од државава ништо повеќе... поздрав

Ќе станеме гости во сопствената држава. Амин!

Луѓе...ми е страв да не се пореметам......на мои 19 години овие 3 дена цело време се секирам и опседнат сум со тоа каде ни иде државата и што ме чека мене у иднина. Немам за ништо желба да напредувам зошто може после одреден период 10-20-30 години да ми се сруши цел труд..ми е страв дека у родното село ќе треба да идам со пасош..ми е страв куќата у село кај што сум поминал 2/3 од моето детство ќе треба да ја отстапам на некој туѓинец со сила....црни мисли ми се вртат во глава дури страв ме фаќа што може да напраам

можда така ќе е ... ама во сегашнава ситуација нема ни 1-2 деца ... со 5000 еур барем ќе има 1-2 деца ...

Луѓе тоа е вистината,само можеби и бројката е поголема.Кога е криза во светот ти не излегуваш на ТВ и да лажеш дека кај нас ништо не се дешава,освен ако имаш задни намери.
Луѓе...ми е страв да не се пореметам......на мои 19 години овие 3 дена цело време се секирам и опседнат сум со тоа каде ни иде државата и што ме чека мене у иднина. Немам за ништо желба да напредувам зошто може после одреден период 10-20-30 години да ми се сруши цел труд..ми е страв дека у родното село ќе треба да идам со пасош..ми е страв куќата у село кај што сум поминал 2/3 од моето детство ќе треба да ја отстапам на некој туѓинец со сила....црни мисли ми се вртат во глава дури страв ме фаќа што може да напраам
Мој совет.БЕГАЈ!!!Ич ако не си упишал факс до сега,бегај,па дури и да си упишал.Да ми е мене мозокот сега,воопшто немаше да завршувам и така дипломата не вреди ништо овде.Остај ти,глеј Америте,Австралија,Нов Зеланд,Канада,може ќе бидат напорни првите 2 години ама млад си ќе ги издржиш.Со што ќе основаш тука фамилија?Со курот у рака деца не се чуваат другарче и братче.Која сигурност ја имаш ти овде?Па луѓето чуваат пари под перница во 21 век страв им е да не пропадне земјата.

Како можеа да си дозволат толкав луксуз да трошат енормни пари на глупости во најголемата Светска криза,јас знам,ние им дадовме.Ние немаме страв од Албанците иако секогаш ги користиме како параван,ама они воопшто не ни се криви што ние незнаеме држава да одржиме.Човече до 2005-та година Македонија се мачеше и постигна неверојатни резултати со оглед на тоа што ние го претрпевме низ годините,војна,вето,ембарго.Јас само едно незнам,која будала у буквален превод БУДАЛА би се нафатила да води држава по овие трошоци.Па гледај една Општина Центар,три круга имаше за да се заташка трошењето на буџетот и сега имаат да глодаат коски од кокошка до крајот на годината,а камоли една држава.Па не се издржува бе,гледаш околу тебе сите пркнуваат а ти ко забаваче.

Владата очекува да се раѓаат деца?Па да им го начукам со проштење,они нека ми ги чуваат,ќе ги напраам тука и со тоа ќе им ја запечатам судбината да си кршат глава.Еден прдеж нација да нема интелигенција да одбере нешто добро за неа,еве незнам.Да беа факмани ќе владееја уште 100 години,само на параванот за името.Ама они не се факмани туку се платеници од Светска Банка и ММФ,за така добро да не задолжат,да незнаеме кај се наоѓаме.Името ќе го дадеме вересија памтете ми го зборот,крив кур нема да добиеме за тоа.

Деца?За деца треба иднина,а овде од ден во ден се повеќе и повеќе ја нема.Остајте вие у Титов Југославија што немало луксуз за народот,ама немало за никој,народот се задоволувал со помалку затоа што имал барем сигурност.Јебига пропадна сигурноста,ама барем 40 години живееле во некаква сигурност.

Непотребно се палите на вода, рајот НАТО и ЕУ доаѓа, а вие се грижите бидејќи се помалку Македонци ги има во Македонија, па на крајот на краиштата и Римјаните и Византијците ги нема со векови, но сепак латинскиот јазик и понатаму се користи во науката и во медицината.
Епа македонскиот јазик останува после нашето заминување да се користи во астрофизиката хихихихихи

Луѓе тоа е вистината,само можеби и бројката е поголема.Кога е криза во светот ти не излегуваш на ТВ и да лажеш дека кај нас ништо не се дешава,освен ако имаш задни намери.

.
Џабе си изнапишал толку кога еве гледаш, жените се криви. :facepalm: Ќе веруваме на перењето мозоци, ќе имаме деца а нема да знаеме кога на некој ќе му прдне и ќе ги убие додека се на пикник или на риболов. Не фала, деца во оваа земја не, надвор само.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom