Луѓе тоа е вистината,само можеби и бројката е поголема.Кога е криза во светот ти не излегуваш на ТВ и да лажеш дека кај нас ништо не се дешава,освен ако имаш задни намери.
Луѓе...ми е страв да не се пореметам......на мои 19 години овие 3 дена цело време се секирам и опседнат сум со тоа каде ни иде државата и што ме чека мене у иднина. Немам за ништо желба да напредувам зошто може после одреден период 10-20-30 години да ми се сруши цел труд..ми е страв дека у родното село ќе треба да идам со пасош..ми е страв куќата у село кај што сум поминал 2/3 од моето детство ќе треба да ја отстапам на некој туѓинец со сила....црни мисли ми се вртат во глава дури страв ме фаќа што може да напраам
Мој совет.БЕГАЈ!!!Ич ако не си упишал факс до сега,бегај,па дури и да си упишал.Да ми е мене мозокот сега,воопшто немаше да завршувам и така дипломата не вреди ништо овде.Остај ти,глеј Америте,Австралија,Нов Зеланд,Канада,може ќе бидат напорни првите 2 години ама млад си ќе ги издржиш.Со што ќе основаш тука фамилија?Со курот у рака деца не се чуваат другарче и братче.Која сигурност ја имаш ти овде?Па луѓето чуваат пари под перница во 21 век страв им е да не пропадне земјата.
Како можеа да си дозволат толкав луксуз да трошат енормни пари на глупости во најголемата Светска криза,јас знам,ние им дадовме.Ние немаме страв од Албанците иако секогаш ги користиме како параван,ама они воопшто не ни се криви што ние незнаеме држава да одржиме.Човече до 2005-та година Македонија се мачеше и постигна неверојатни резултати со оглед на тоа што ние го претрпевме низ годините,војна,вето,ембарго.Јас само едно незнам,која будала у буквален превод БУДАЛА би се нафатила да води држава по овие трошоци.Па гледај една Општина Центар,три круга имаше за да се заташка трошењето на буџетот и сега имаат да глодаат коски од кокошка до крајот на годината,а камоли една држава.Па не се издржува бе,гледаш околу тебе сите пркнуваат а ти ко забаваче.
Владата очекува да се раѓаат деца?Па да им го начукам со проштење,они нека ми ги чуваат,ќе ги напраам тука и со тоа ќе им ја запечатам судбината да си кршат глава.Еден прдеж нација да нема интелигенција да одбере нешто добро за неа,еве незнам.Да беа факмани ќе владееја уште 100 години,само на параванот за името.Ама они не се факмани туку се платеници од Светска Банка и ММФ,за така добро да не задолжат,да незнаеме кај се наоѓаме.Името ќе го дадеме вересија памтете ми го зборот,крив кур нема да добиеме за тоа.
Деца?За деца треба иднина,а овде од ден во ден се повеќе и повеќе ја нема.Остајте вие у Титов Југославија што немало луксуз за народот,ама немало за никој,народот се задоволувал со помалку затоа што имал барем сигурност.Јебига пропадна сигурноста,ама барем 40 години живееле во некаква сигурност.