The Championship Wimbledon | 24 јуни - 7 јули, 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Епа не знае што е самоконтрола, затоа и нема да биде врвен тенисер. Федерер порано кршеше рекети, ова зборам кога беше многу млад, на 18-19 години, се додека не созреа и не вети дека никогаш повеќе нема да скрши рекет. Самоконтролата многу значи во тенисот а и во спортот воопшто.

Абе де, ама некогаш нели е поарно да се издуваш и да се ослесниш после кршењето на 2-3 рекета. :D Може мерак му прави тоа, кој знае. :icon_lol:

Епа не знае што е самоконтрола, затоа и нема да биде врвен тенисер. Федерер порано кршеше рекети, ова зборам кога беше многу млад, на 18-19 години, се додека не созреа и не вети дека никогаш повеќе нема да скрши рекет. Самоконтролата многу значи во тенисот а и во спортот воопшто.

Џокович сеуште крши рекети па врвен тенисер е... Сети се на Роланд Гарос претходна година во финалето, од нервоза ја зделна и клупата дрвена кај што седат :D
Но, порано понервозен беше сега пак успева повеќе да се контролира, многу повеќе, од друга страна Надал после толку тешки порази не искршил рекет, незнам како успева да ја задржи нервозата алал да му е јас сигурно не би можел, но некогаш можда е подобро да се испукаш отколку се' да држиш во себе.
Дека значи самоконтролата, значи многу и голема доблест е да ја поседуваш, но и без неа можеш да бидеш врвен во успеси, а како ќе те запамтат тоа е друго.

Џокович сеуште крши рекети па врвен тенисер е... Сети се на Роланд Гарос претходна година во финалето, од нервоза ја зделна и клупата дрвена кај што седат :D
Но, порано понервозен беше сега пак успева повеќе да се контролира, многу повеќе, од друга страна Надал после толку тешки порази не искршил рекет, незнам како успева да ја задржи нервозата алал да му е јас сигурно не би можел, но некогаш можда е подобро да се испукаш отколку се' да држиш во себе.
Дека значи самоконтролата, значи многу и голема доблест е да ја поседуваш, но и без неа можеш да бидеш врвен во успеси, а како ќе те запамтат тоа е друго.

Мене ме нервира Надал ради таа особина, не дека сакам да крши рекети али сакам малку повеќе да ги покажува емоциите. Но, што да се прави кога е таков веќе со години, и сите знаеме дека тоа нема да се смени.

Друго, кај Новак тоа се случува еднаш годишно, а кај Паире на секој втор меч. Не дека под дифолт доаѓа ако крши рекети е слаб играч, али на него многу често му се случува тоа.

Вердаско 3:0 утре.Како што викаат битолчанине,ќе му ја дупни тапата!:pos:Форхендот од Вердаско ќе го силува бекхендот од Де Шипер најверојатно.Ќе го шета де лево,де десно.Верувам и очекувам дека ќе го реши брзопотезно.:cool:

И Гулбис изјави дека никогаш повеќе нема да скрши рекет , па ги мава по 2 во просек по меч. Барем со стил ги крши , со НОГА :D

Море Сафин беше цар за таа работа,како ги кршеше само:D.

Следни кандидати за предавање, Бердих, проблеми со рамото, Дел По, проблеми со рамо и колено, Јужни, исто има проблеми али не запамтив за што станува збор, и секако, тука е HD ноктот на Ферер.

Од првите тројца мислам дека 1 ќе предаде, или бар миниму 1 од нив ќе игра со упола од нивниот потенцијал ради проблемите со кои се соочуваат.

Само Делпо ако предаде, Бердих изјави дека не е ништо посериозно, само мали болки осетил али најверојатно му биле од ладното време. За Јужњи знаеме, и без нога да е нема да предаде, нездрав е тој.

А Ферер ако предаде ради нокт јас гол на плоштад ќе шетам.

Само Делпо ако предаде, Бердих изјави дека не е ништо посериозно, само мали болки осетил али најверојатно му биле од ладното време. За Јужњи знаеме, и без нога да е нема да предаде, нездрав е тој.

А Ферер ако предаде ради нокт јас гол на плоштад ќе шетам.
Ferrer e stara koska,toj e maskiot Date Krumm.Snaga ima kako zivotno i ne se predava nikogas bez razlika na rezultatot. (y)

Melcer go shamara Janovic sega za sega. Ne moze da se sostavi Jerzi, ako prodolzi vaka ke si gi pakuva kuferite.
Kvitova go zema prviot set protiv Suarez, spored mene ona bi trebalo da igra finale od ovaa polovina, so ogled na toa deka gi nema Azarenka i Sharapova.

Kolku mokjno zvuci koga Jerzi ke kaze "come on". :D
1-1 vo setovi, ne ocekuva strasen mec, nisto cudno i 5 seta da ima.

Серена против Лисицки, првиот посериозен тест за Серена. Би требало да биде атрактивно...

Серена против Лисицки, првиот посериозен тест за Серена. Би требало да биде атрактивно...

Lisicki ako i odi prv servis i ako ne gresi premnogu moze mnogu da i nashteti na Serena. Jas mislam deka ona e megju trite teniserki so najjak servis vo svetot.

Lisicki ako i odi prv servis i ako ne gresi premnogu moze mnogu da i nashteti na Serena. Jas mislam deka ona e megju trite teniserki so najjak servis vo svetot.

Лисицки и официјално е втор сервер на светот по брзина на сервисот, ако се земе во предвид дека Венус повеќе не игра, отколку што игра. Но Сабине е плашлива, нема психологија да се надигрува со Серена, која е најголемиот натпреварувач во историјата на женскиот тенис (тука некаде е Моника Селеш).

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom