Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

D

Daedalus

Гостин
Истово го имав и јас, на оне сум. Ги гасев сите програми што цицаат интернет (антивирус, торент, виндовс апдејт) некако се подобри ама по извесно време пак. Е сега ми текна да видам во конфигурација на ви фи рутерот. Има опција да ги блокираш сите мак адреси освен твојата те. само ти да бидеш едиствен што ќе биде конектиран на рутерот. После направив дефраг на играта преку стим. Оди десен клик на играта и пропертис, барај verify game integrity cache (мислам дека беше така, не ме фаќај за збор) и почекај некои 10 минути. Би требало да е во ред. Ако не форматирај го компјутерот или стави друг виндовс на друга партиција (дуал бут) и така ќе видиш дали е до близу или компјутерот (стави 8ца пошто имаш добра конфигурација)

Пс. Обнови ги драјверите на компјутерот, за се.

Sent from my LT22i using Tapatalk 2

Со рутерот пробав не беше до тоа.
Драјверите ги обновив али не помогна тоа.
Ова со дефраг на играта преку стим, не знаев дека има таква опција, ќе пробам сега па ќе пишам дали се опраило :). Со оглед на тоа дека ја избришав и ја реинсталирав играта, не веруем дека е до тоа.
Могуче да е до близу пошто сеа им е деновиве ептен нестабилен нетот, им се јавуваа повеќе луѓе прават некои исправки и надоградувања кај мене во населба.

Ако не, крајната опција е форматирање, како и да е :D

Член од
8 октомври 2009
Мислења
786
Поени од реакции
390
Едно малку стручно прашање... :)
Телефонот од Т-хоум ми е поврзан преку рутер а интернет имам кабелски преку Близу. Дали може некако да го искористам рутерот и да имам WiFi ама и телефонот да ми работи?

Член од
13 април 2012
Мислења
269
Поени од реакции
292
Морам да ви го образложам мојот проблем. Дома нетот ми функционира ок, од било кој телефон и лаптоп Wi Fi може да се користи,освен од мојот телефон.А јас со мојот телефон можам да користам wi fi било каде,освен дома.Се јавив во ONE ми викаат дека нетот е ок,ги проверија рутерите,подесија се што сметаа дека може да е, повторно не функционира, а од друга страна со мојот тел можам да користам wi fi секаде ,освен дома.Навистина не знам кој е проблемот и што воопшто може да се случува.Ќе ве замолам доколку можете да ми помогнете, дајте идеа што би можело да биде.Ви Благодарам :)

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.611
Цело сабајле немам интернет. Се е поврзано ко што треба али интернет нема. Гуглав, пробав све и пак ништо. Ако има некој што може да помогне бујрум. Слика(не можам да ставам слика од моб па мораше вака со линкче. https://mobile.twitter.com/eftinastruja/status/349864218801106944/photo/1

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Другарка има интернет од Близу, си има свој рутер d-link и освен од лап топ не може да се приклучи од друго место. Од три различни телефони пробавме и не сака. Кај мене пишува No response from AP. Ги гледав сетинзите на рутерот и колку што можев да видам се беше ок. Што може да е проблемот?

Член од
5 февруари 2011
Мислења
234
Поени од реакции
28
kako se odstranuva zastita na facebook poso gledam imaat nekoja zabrana za koristene na facebook i youtube ???

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.429
Поени од реакции
39.040
Едно прашање некој да ми помогне. Како да ја избришам историјата на страните што сум ги посетувал? - На мајка ми 5 пати до сеа и излегуваат порки кога ќе кликне кај што не треба. :pos:

Член од
16 јануари 2013
Мислења
76
Поени од реакции
43
имам едно прашање,може не е за во темава ама ако има слична(не ја најдов)префлете го мислењево.Имам таблет на кој што можам да се приклучам на интернет само преку вифи или евентуално со усб интернет што го има,ама бидејќи таблетот има микро усб порта ме интересира дали по продавнициве за компјутери можам да купам адаптерче знаете она од едната страна со микро усб а од другата да можам да приклучам обично усб?ај ве молам за одговор итно ми треба.Благодарам

Член од
9 април 2011
Мислења
814
Поени од реакции
1.055
Едно прашање некој да ми помогне. Како да ја избришам историјата на страните што сум ги посетувал? - На мајка ми 5 пати до сеа и излегуваат порки кога ќе кликне кај што не треба. :pos:
Зависи кој прелистувач користиш.
Chrome https://support.google.com/chrome/answer/95537?hl=en
Mozilla https://support.mozilla.org/en-US/kb/remove-recent-browsing-search-and-download-history

Член од
5 февруари 2013
Мислења
444
Поени од реакции
96
дечки мн ми е спор нето можно ли е да проверам дали некој ми се уклучува на вифи преку програм и директно да го гасам преку програму поздрав

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
627
Во скоро секој понов рутер имаш опција да видиш кои сѐ уреди се вклучиле преку WiFi и кои се моментално вклучени :)

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Дечки, би ти препорачал да се јавиш у службата за корисничка поддршка од операторот кој ти го дал рутерот на користење и да ги прашаш нив.

Член од
11 јули 2011
Мислења
1.726
Поени од реакции
1.997
дечки мн ми е спор нето можно ли е да проверам дали некој ми се уклучува на вифи преку програм и директно да го гасам преку програму поздрав
Јас не знам, ама за да ти помогнат другите пиши што интернет користиш, дали цело време ти е спор интернетот (пошто може и да си го потрошил крај на месец е сега, може други проблеми да има)... Па и прашањето си можел малце да го потсредиш... Ни точка, ни запирка ни прашалник гледам.

Член од
5 февруари 2013
Мислења
444
Поени од реакции
96
Во скоро секој понов рутер имаш опција да видиш кои сѐ уреди се вклучиле преку WiFi и кои се моментално вклучени :)
имам рутер длинк дир 600 и кажи ми како да го видам тоа

Член од
5 февруари 2013
Мислења
444
Поени од реакции
96
Јас не знам, ама за да ти помогнат другите пиши што интернет користиш, дали цело време ти е спор интернетот (пошто може и да си го потрошил крај на месец е сега, може други проблеми да има)... Па и прашањето си можел малце да го потсредиш... Ни точка, ни запирка ни прашалник гледам.
телекабел спор ми е последните 2 дена (крај на месец) сакам да видам да не се уклучува некој

Kajgana Shop

На врв Bottom