Тешка сообраќајка-Регистрирани 6 жртви

• Креатор на темата Креатор на темата Beck's
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
B

Beck's

Гостин
Шест лица меѓу кои и две дева на возраст од 4 и 6 години загинаа во страотаната сообраќајка која вечерва се случи во во кумановско Смиљчиште. Како што дознава Press24 од полициски извори, во сообраќајката нстрадале 4 годипниот Ј.Л. и 6 годишниот П.Л, како и нивниот татко, 39 годишниот Љупчо Л и неговата сопруга, сите од Скопје. Според неофицијалните инфромации починал и полицаецот Л.Ј (50) и нерговиот сопатник, 58 годишниот В.Б.Скопското семејство било пронајдено пеплосано во нивниот автомобил БМВ додек аполицаецот и неговиот сопатник управувале Воклсваген Пасат.
Како дошло до стравичниот судир по кој следела експлозија на автомобилите сеуште ен е познато.
Се врши увид на терен.
извор: press24.mk

Лесна им земја:(

Стрaв ми е веке и почетнa нa фб дa отвaрaм, секој ден жртви :(. Леснa им земјa нa починaтите.

Стрaв ми е веке и почетнa нa фб дa отвaрaм, секој ден жртви :(. Леснa им земјa нa починaтите.

radi toa i i na time da otvoris se edno te isto e makedonskoto sekojdnevi taka pocnuva se so depresivni vesti, krvavi da mu se zgadi na coveka
Mediumite se edno gomno golemo

zosto otvarate vakvi temi i koja e poentata? koja diskusija kje se razvie? kje pisuvaaat site rip? ne mozam da ve sfatam, preku glava mi e od crna hronika na vestine pa i forumov da go truete. Nisto ne mozete da storite da pomognete i nema nisto da postignete so strakanje na toa tastaturite zatoa kljuc najpametno.

Мене не ми е јасно како дошло до експлозија на возилата

Најверојатно плински уред на колата

Можеби, но не мора да значи, и бензинот при вакви страотни удари експлодира.

Нека почиваат во мир, цело едно семејство изгубено за неколку секунди, што ти е судбина...

radi toa i i na time da otvoris se edno te isto e makedonskoto sekojdnevi taka pocnuva se so depresivni vesti, krvavi da mu se zgadi na coveka
Mediumite se edno gomno golemo

Зa жaл сообрaќaјни несреки, убиствa, сaмоубиствa многу зaчестијa... a бидејки не сум во Мк моментaлно, секогaш когa ке прочитaм вaквa вест мислaм декa срцето ке ми излезе, веднaш помислувaм нa моите блиски.. но кaко и дa е, зa кого и дa е, жaлно е.. и достa вознемирувaчки.

Можеби, но не мора да значи, и бензинот при вакви страотни удари експлодира.

Нека почиваат во мир, цело едно семејство изгубено за неколку секунди, што ти е судбина...

Да голема трагедија , дури страв да те фати да се фатиш за волан ...лоши патишта и брзи возила .

Најверојатно плински уред на колата
плинската боца е екстра сигурна, голем број се у заблуда мислеејќи дека боцата е ко бомба, резервоарот за бензин е мн понесигурен.

Лесна нека им е земјата

Инаку да се надоврзам баш очекувам што била причината за несреќата иако ги пишуваат дека е поради прекорачена брзина ... јас мислам дека и поради тоа можеби е но и клучниот фактор се црните точки и лошите патишта ширум земјава колку што знам само 3 случаеви се пријавени дека фактор за сообраќајната трагедија била поради лошиот пат колку што можев јас да видам а останатите поради алхолхол,неприлагодена брзина и тн. Така да иако и јас сметам дека во Македонија 90 % сите ја надминуваат брзината која е прилагодена за патот. Во ова мора да се сложиме повеќето :)
--- надополнето: 29 јуни 2013 во 22:37 ---
nesrekja-kumanvo-policija3.jpg

Страшна работа се овие случки, секојдевие станува веке... Жално е што народот гине на ваков начин. Дали е брзо возење или неквалитетни патишта како и да е опасно е за секој еден поединец да се појави на сообракајот бидејки не знаеш какви се будали има што се прават шофери или не знаеш што се може да има или да се појави моментално на патот (крави, кучиња, неосветлени трактори, коњски коли, огромни дупки... ) Македонија почнува да заличува на Русија постепено со овие сообраќајкиве...

Tocno deka patistata se katastrofa, no tamu se vozi so 60km/h ne 120km/h.
Na slikite se gleda deka uslovite za vozenje bile teski, a patot e tesen, vozenje so pogolema brzina i doslo do meguseben sudir.
Trite deca sto zaginaa kaj Petrovec na nov avtopat e dokaz deka ne samo losite patista se pricina za soobrakajni nesreki.
Nekogas i samite vozaci treba da bidat svesni deka ne se vozi na nevreme.

Pred dve nedeli se vozev so avtobus soferot kako lud preminuvase koli i toa na krivinite kaj Katlanovo. Izgledase kako da se brza za nekade. Vo sekoj moment mislev deka ke letneme dolu duri od strav na sekoja krivina gi zatvorav ocite.
Pa posle ke se vadat patistata ne bile dobri imalo krivini vo toj del.

Posleden pat celo petcleno semejstvo zagina pred okolu 10 god.

Sent from my Samsung Galaxy S3

Само оваа година загинаа скоро на истото место околу 10 луѓе..катастрофа катастрофа :( автопатот е ужас !

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom