Филолошки факултет - Скопје

Член од
26 октомври 2012
Мислења
2.535
Поени од реакции
3.362
Да бе брат, ко матура е слично, материјал од 4 год средно, само далеку покомплицирано за упис.
Има ли негде некој тест да видам како е како изгледа или нема , другарче е таму ама него не го тестирале се запиша предходната година незнам од кај излегло ова тест .Ако има тест негде да видам каков е како изгледа ?

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
kolku samo nepismeni se zapisuvaat sekoja godina sto ne mozat ni 20 poeni da izvadat od mozni 100 togas kje vi bide jasno zosto e ova, a sega toa 5000 denari za 4 casa e stvarno nevkusno od niv posto 100 evra se plakja cel semestar. Ako imate znaenje ne veruvam deka ovoj priemen bi bil tezok.

Член од
26 октомври 2012
Мислења
2.535
Поени од реакции
3.362
А чекајте ова приемниов тест ние ќе си го плаќаме ?
--- надополнето: 18 јуни 2013 во 14:30 ---
kolku samo nepismeni se zapisuvaat sekoja godina sto ne mozat ni 20 poeni da izvadat od mozni 100 togas kje vi bide jasno zosto e ova, a sega toa 5000 denari za 4 casa e stvarno nevkusno od niv posto 100 evra se plakja cel semestar. Ako imate znaenje ne veruvam deka ovoj priemen bi bil tezok.
А кој го плаќа тестот што е приемен ние и тоа да платиме ?

H

HoT IcE

Гостин
Ќе бидев циркуси сас овој ќе видиш. Ќе га видиш некој Стојан кд ќе излети на листу сас 100 поена на приеман, а не знае да бекне англиски. Речник му е како анимиран филм на КартунНетворк. Све е овој до паре, уопште не се работи за знање на студенти.
Плус овуј годину се запишуев 100 студента на Англиски јазик и книжвеност и ПиТ, а не како лани 250.

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.300
Поени од реакции
7.026
Здраво дечки,јас и DonRistovski планираме да се запишиме на филолошки оваа година. Он планира да оде на Англиска книжевност,а јас на ПИТ. Може ли некој да ни каже шо предмети се учат у 1 година??

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
DonRistovski чкртни ми ПП чим си за на книжевност ќе ти кажам шо и како, за на ПИТ не знам.

Near

Член од
26 март 2009
Мислења
4.300
Поени од реакции
7.026
Приемен ќе има само за катедра Англиски јазик и книжевност, и катедра ПиТ за англиски, германски и француски. За сите други катедри нема приемен.
Лопови, тоа е се, не вреди да се иде на таа подготвителна, 5000 се многу, а 4 часа премалце.
Бацко ја си уплати...иначе 5 дена по 4 часа се,и ја се слагам дека е крадење невидено,ама ајде...

H

HoT IcE

Гостин
Тоа е. Ќе видиме што како, јас сум ептен против тоа плаќање, ама крај краева може и јас да уплатам, друго не бива.:icon_lol:

Near

Член од
26 март 2009
Мислења
4.300
Поени од реакции
7.026
Да не уплати некој за оваа наставата од понеделник?
--- надополнето: 29 јуни 2013 во 03:43 ---
Еј да,и кај се наоѓа сала за толкување? :D

Член од
29 јуни 2013
Мислења
36
Поени од реакции
18
Кој е на подготвителната за Англиски јазик и книжевност?
--- надополнето: 29 јуни 2013 во 20:47 ---

Да, јас уплатив

N

NikolaMKD91

Гостин
Здраво дечки,јас и DonRistovski планираме да се запишиме на филолошки оваа година. Он планира да оде на Англиска книжевност,а јас на ПИТ. Може ли некој да ни каже шо предмети се учат у 1 година??
Другар јас сум на ПиТ англиски со германски трета година. За англиска книжевност незнам, ама за пит можам да ти кажам и помогнам. Сите 4 години се учат по 6 предмети од семестар, од кои што 3 се задолжителни предмети, а 3 изборни.Доколку си одбрал англискиот да ти биде прв странски јазик (како кај мене) во прва година трите задолжителни предмети ти се современ македонски јазик 1(мајчин јазик), современ англиски јазик 1 (прв странски јазик) и современ германски/француски јазик (втор странски јазик) плус 3 изборни предмети кои што ти си ги избираш од прирачната книга. Тие се предметите од прва година. Ако те интересира уште нешто поврзано со ПиТ или Филолошки слободно прашај ме, тука или по ПП. Поздрав :)
--- надополнето: 30 јуни 2013 во 09:59 ---
Салата за толкување ти е кај бифето во левиот ходник, незнам вака дали добро ти објаснив. Ама на ФЛФ сите ја знаат, кога ќе влезеш во факултетот кого и да прашаш ќе ти каже каде се наоѓа.

Near

Член од
26 март 2009
Мислења
4.300
Поени од реакции
7.026
Член од
26 октомври 2012
Мислења
2.535
Поени од реакции
3.362
Другар јас сум на ПиТ англиски со германски трета година. За англиска книжевност незнам, ама за пит можам да ти кажам и помогнам. Сите 4 години се учат по 6 предмети од семестар, од кои што 3 се задолжителни предмети, а 3 изборни.Доколку си одбрал англискиот да ти биде прв странски јазик (како кај мене) во прва година трите задолжителни предмети ти се современ македонски јазик 1(мајчин јазик), современ англиски јазик 1 (прв странски јазик) и современ германски/француски јазик (втор странски јазик) плус 3 изборни предмети кои што ти си ги избираш од прирачната книга. Тие се предметите од прва година. Ако те интересира уште нешто поврзано со ПиТ или Филолошки слободно прашај ме, тука или по ПП. Поздрав :)
--- надополнето: 30 јуни 2013 во 09:59 ---

Салата за толкување ти е кај бифето во левиот ходник, незнам вака дали добро ти објаснив. Ама на ФЛФ сите ја знаат, кога ќе влезеш во факултетот кого и да прашаш ќе ти каже каде се наоѓа.
И јас ќе одам оваа година ПиТ освен ова ми е јасно , не ми е јасно што предмети ќе бидат тие од прирачна книга можеш да кажеш што има да знам што да бирам ? :) фала однапред

Kajgana Shop

На врв Bottom