Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Дали пиете гејнер и за време на кардио ?

a?
за време као дур трчаш o.o?
зашо некој би пиел гејнер дур трча?

После трчање не за време на трчање,јас пијам после трчање ради тоа што мислам дека не е ок да се прави пауза со гејнер...исправи ме ако грешам

После трчање не за време на трчање,јас пијам после трчање ради тоа што мислам дека не е ок да се прави пауза со гејнер...исправи ме ако грешам
гејнер е суплементација (замена) за храна
убаво е шо “јадеш“ после трчање ама врска нема со паузи или кардио

гејнер е суплементација (замена) за храна
убаво е шо “јадеш“ после трчање ама врска нема со паузи или кардио

Не се разбираме изгледа :) знам што е гејнер и знам дека е убаво после трчање да јадеш само дали е ок да пијам гејнер денот кога имам кардио тоа ми е прашањето

Не се разбираме изгледа :) знам што е гејнер и знам дека е убаво после трчање да јадеш само дали е ок да пијам гејнер денот кога имам кардио тоа ми е прашањето
Дали ти фалат калории кога имаш кардио?
Очигледно не знаеш шо е гејнер или не ги знаеш фундаменталните основи околу калориите.

И, како ти оди за сега?
--- надополнето: 26 јуни 2013 во 18:52 ---

Не е штетно, но е многу тешко, скоро не изводливо во домашни оскудни услови да се оформи тело како што треба.

А што би ми препорачал ти? еве од вашите продавници ке порачам само сега да не е мн мн скапо....Како што кажав не сакам да се здебелам таман си сум,.. и не сакам да ослабам.. едноставно сакам да се оформам... ајде што би ми препорачал ти

А што би ми препорачал ти? еве од вашите продавници ке порачам само сега да не е мн мн скапо....Како што кажав не сакам да се здебелам таман си сум,.. и не сакам да ослабам.. едноставно сакам да се оформам... ајде што би ми препорачал ти
(иако не повикан ќе ти одговорам)
би ти препорачал да ослабеш ондак (полека полека, не мускул, сало) така ќе видиш колку стварно си “таман“ и дали ќе остане некое мускулче на тебе и колкаво е, па ќе сфатиш дека ти фали маса, па после ќе си праиш bulk

да си таман на мускул и сало ќе беше билдерче просечно равиено, прилично shredded и немаше да прашуваш шо да праиш, така да те советувам да ме послушаш, особено пошо сеа е лето, малце салце да скратиш не е лошо

Мр.Чомбе,
По тоа што го имаш пишано, ОК ти оди и не гледам причина да менуваш. А тоа дека не си дефиниран онака како што посакуваш, ќе мораш да измениш начин на исхрана. Замисли, на вакви тренинзи ти немаш дефинција, а добиваш на сила и маса. Како би изгледал ако ги скратиш тренинзите и добиеш екстра денови за одмор?!
--- надополнето: 27 јуни 2013 во 09:45 ---
Не ме разбра најдобро. Креатинот како опција е ОК. Само желбата да обликуваш тело во оскудни домашни услови и со трчање е тешко изводливо. Дефинитивно ќе изгледаш ок, атлетски и фит, но далеку од обликуван.

би ти препорачал да ослабеш ондак (полека полека, не мускул, сало) така ќе видиш колку стварно си “таман“ и дали ќе остане некое мускулче на тебе и колкаво е, па ќе сфатиш дека ти фали маса, па после ќе си праиш bulk

да си таман на мускул и сало ќе беше билдерче просечно равиено, прилично shredded и немаше да прашуваш шо да праиш, така да те советувам да ме послушаш, особено пошо сеа е лето, малце салце да скратиш не е лошо

По се изгледа ич не ме разбираш ама нема врска :pos:

Сите додатоци во исхраната се пијат редовно, секој ден, без разлика дали се тренира или не. Дали тоа ќе биде гејнер или било што, зависи од целта и начинот на севкупната исхрана во текот на денот.

Абе брат, не е работата за да ослабам имам 80кг висок сум 1.85 најнормално, стомачните ми се оцртани што сало да топам? што тресиш глупости кога не знеш?. Рацете ми се добро издефинирани, само сакам малце поголеми и горниот дел поширок тое е се шо сакам, спортки сум граден бидејки тренирам ракомет, и да напоменам втеретана не сум стапнал а и нејкам, зато што 80% сум ја остварил мојата цел остана уште 20% за остварување.. па затоа ако знаеш нешто предложи .. а и да да напоменам дека ја имам ова справа дома и си вежбам http://www.bidifit.com.mk/index.asp?tn=fit_productview&pid=295033&c=7922

и + parkour во слободно време.

Абе брат, не е работата за да ослабам имам 80кг висок сум 1.85 најнормално, стомачните ми се оцртани што сало да топам? што тресиш глупости кога не знеш?. Рацете ми се добро издефинирани, само сакам малце поголеми и горниот дел поширок тое е се шо сакам, спортки сум граден бидејки тренирам ракомет, и да напоменам втеретана не сум стапнал а и нејкам, зато што 80% сум ја остварил мојата цел остана уште 20% за остварување.. па затоа ако знаеш нешто предложи .. а и да да напоменам дека ја имам ова справа дома и си вежбам http://www.bidifit.com.mk/index.asp?tn=fit_productview&pid=295033&c=7922

и + parkour во слободно време.
ондак иди булк.
не знам шо не е јасно
имаш 2 опции
cut и bulk
моеш да пробаш и рекомпозиција али нема да ти помогне мислам

ондак иди булк.
не знам шо не е јасно
имаш 2 опции
cut и bulk
моеш да пробаш и рекомпозиција али нема да ти помогне мислам

Затоа прашував :) , не се разбравме како што треба, уште да ми препорачавте нешто да си земам , протеин веј нејкам зато што две испив и не видов никаков ефект.. затоа барам нешто појако а да не е штетно затоа што не одам во теретана :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom