leandra
Модератор
- Член од
- 25 јануари 2007
- Мислења
- 23.641
- Поени од реакции
- 38.565
Ој донеси ми вода и не оправај басни.Да
--- надополнето: 26 јуни 2013 во 20:48 ---
Среќна си за тоа?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ој донеси ми вода и не оправај басни.Да
--- надополнето: 26 јуни 2013 во 20:48 ---
Среќна си за тоа?
Ој донеси ми вода и не оправај басни.
Ој донеси ми вода и не оправај басни.
Ова е Македонија, но не значи дека ви припаѓа вам ексклузивно,......Македонија и пришпаѓа на своите граѓани, тоа одамна треба да си го знаеше....
Некој носи вода и прави кафе , крева нозе и спушта гаќи... На крај 8.000 денари плата.
Дритон носејќи вода 24.000 денари си зима.
Уставна обрска е, 25% од вработените треба да се албанци, вклучувајќи го и ДЗС.
Речи им на тие твоите дека ќе ги уништат очите седејќи по цел ден пред компјутер, може и простата и хемороиди да ги фатат, а и ќе се здебелат... Тоа влијае и на наталитетот ахаххах
Затоа албанците имаат поголем наталитет, здрави се бре, активни се.
Поголем наталитет имате заради парите... Не секој сака да го живее тој живот ... Пари од дрога на се убави пари...
Кога сте веќе здрави... Дали продавањето органи го сметаш за здраво? те молам просветли ме со ова... барем вие во психичка смисла уопште не сте здрави
чекај, чекај малце... Кој се избори за оваа држава знаеш? мојот дедо, прадедо... Кој курац си ти овде... Доселен од Косово па ќе ми продаваш бабини деветини... Тука сте максимум 20 години ништо повеќе... Од ова парче земја ништо не треба да добиете вие јасно? Барем не се додека се понашате тука како терористи...
Сакаш да бидеш почитуван? Образувај се на македонски, почитувај ги законите, почитувај го знамето и химната, живеј нормален живот а не како планинар ете така ќе бидеш на исто рамо со нас... Не ми глуми некој интелектуалец самиот знаеш дека Америка е позади вас и заради тоа се сите овие гомнарии... Да не ве извадеа 2001 ќе имаше не рамковен , св рамковен ќе го видевте... ебате тоа неписмените
--- надополнето: 27 јуни 2013 во 10:44 ---
Поголем наталитет имате заради парите... Не секој сака да го живее тој живот ... Пари од дрога на се убави пари...
Кога сте веќе здрави... Дали продавањето органи го сметаш за здраво? те молам просветли ме со ова... барем вие во психичка смисла уопште не сте здрави
Да не збориме сега за историја кој кога дошол, моето семејство потекнува од јужна Србија, бевме протерани во 50 - тите накај Турција, случајно сме останале во Македонија.......
Имаш подфорум историја и таму имаш докази каде јасно укажува дека дури во 12-13 век албанци ВЛАДЕЕЛЕ со делови на Македонија, тоа е пред доаѓањето на турците, затоа полека, се покажуваш самиот неписмен.......
Јас ќе се образувам на албански и точка, во уставот пишува дека можам, ти можеш само да си свиркаш, кога ќе ме почитуваш каков што сум, албанец кој зборува албански каде ќе му текне, а не како туѓинец или доселеник, тогаш можеш да очекуваш од мене лојалност кон државава со сите институции.........
Додека рамковниот не се прифаќа како договор на помирување а не како понижувачки договор, тогаш ништо не правиме.......никаде не одиме......
Ако позади нас е Америка, кој е позади вас? да не мислиш дека вие се самостојни и со тешки борби издвоевте независности низ историјата?????????
Поголемиот наталитет се должи на многу други фактори,не се само парите:образование,менталитет,религија,услови за живот и ред други.Кои пари,црни пари,ако си видел 10 души со добри коли и куќи до облак,истата појава ја имаш и кај Македонците на печалба во Афганистан,имаш села албански каде е беда и сиромаштија,исто како што има такви македонски села.
Секој припрост,кога ќе се врати од Швајцарија или од Афганистан првин купува кола за која работел цела година и потоа гради куќа на пет спрата и живее само на првиот,а цела зима не може да ја затопли куќата.
Албанците би трпеле и глад и мизерија,за разлика од Македонците кои сакаат везден на кафе во најновата колекција од Манго да се куроперчат,да се жалат како 500 евра во денешно време немаат никаква вредност,они би стапиле во брак кога ќе дојде денот да земаат по 1000 евра плата заедно со партнерот и кога ќе купат петособен стан додека Албанецот ако треба и една соба ќе ја дели на две со чаршаф и заедно со братот ќе основа семејство со 3 деца,ќе трча од јутра до сутра но важно на крајот на денот ќе донесе леб за своите,додека Македонецот ќе му биде срам да работи било што и ќе пребира и најверојатно никогаш нема да се ожени.Затоа,наталитетот во минус и државата на тацна за едно 50 години.Албанците се многу повредни од Македонците,тоа е факт и не можеме само да споредуваме и аргументираме со рамковните во државна администрација,тие се само делче од мозаикот.Истотака факт е,колку и јас да не ги сакам и презирам Албанците дека со нив бизнис,трговија,услуги многу подобро оди отколку со некој наш,поуслужливи се,ретко лажат,те ценат и поштуваат,не е проблем и за пари да те почекаат и слично.
Ете и сам си сведок како некој сеуште верува дека Албанецот е носач на вода,си живее во свет на илузии и комодитет,а Албанецот ќе ти донесе вода можеби,но сето тоа е вкалкулирано и пресметано на крајот и ќе биде наплатено.
Ова е од прилика генерална слика на ниво на државата.
Тиквар... Како Косово го добивте кажими и биди реален? Многу мразам луѓе кои што филозофираат... Белград да не беше бомбардиран од страна на Америка жими таквото што ќе го имавте Косово... Во 2001 кој ве повлече? Немој да ми се вадиш сега барем не ме цитирај пошто незнаеш како да се извадиш... Нас никој не не бутка ете затоа се случува ова што се случува...
Кога сте владееле со наши делови?Ќе те замолам да се вратиш во 5то оделение да читнеш малку историја пошто појма си немаш...
--- надополнето: 27 јуни 2013 во 12:56 ---
Тие муабети на друг не овде... Кажими си прошетал западна Македонија, си видел како албанците " работат " свои бизниси? Па еден нема што плаќа даноци, што дава фискална, што работи како што треба... Бидејќи нели тие се работници ние не сме...
Појди во Арачиново да те видам и побарај им да ти платат струја... Убаво е да збориш против македончето нели и да го ругаш пошто е во таква положба а работите не се баш такви... Па и јас да не плаќам ддв,струја, знаеш ли што можам да правам? партали... Само инспекција мене ќе ми дојде нема на нив.. празни ви се овие муабети кога сите ги знаеме... И на ова одговорими кога албанец во нашава држава платил казна? НИКАД ! Повеќе од јасно е...
Јас знам дека тоа е вистина, но не сфаќам која ти е поентата, се чудам затоа што мислиш дека сите други балкански држави се осамостојуваа од турците самостојно....па и од југославија
А историја не читај од 5 одд. ниту на факс сигурно не си читал за тоа, се знае зошто....
На ПП ќе ти пратам линк...
--- надополнето: 27 јуни 2013 во 12:59 ---
Мојот татко неколку пати беше казнет, сите ги плати.... еве еден......
Струјата е приватна сега, ако не плаќаш ќе те исклучат......
Појди во Куманово и ќе ти ги покужавам македонските продавници и увиди дали ќе ти даваат фискална.....
Ајде друже сеа не се прави на 3 ипол... Барем овие работи ги гледам секој ден... Кога си видел ти контролор да се качи во 67, инспекција да појде во некое албанско село, документација се што треба да се побара... не ме заебавај... За друго да ми збориш ќе се подзамислам ама за работи што ги знам не ме убедувај те молам...
И што за историјата... Кажими колку бевте во 1990,1980 а колку сте сега... како може за 10 год наеднаш да напумпате бројка од 200,300 илјади... Од секогаш имало албанци староседелци тука тоа е факт но нивната бројка била премногу мала 2-3 ’% од вкупното население... Од кога почнаа работите со Косово сите бегалци од таму ваму дојдоа или не се сеќаваш на тоа... Кога покрив над глава им се даде на тие луѓе... немам намера да те убедувам ама нафта не пиеме
Вината нема што да ја бараш кај мене или кај Албанците,за наплата на данок одговорна е државата,која кај нас за жал во тој поглед затајува.И не е до толку дека Албанците воопшто не плаќаат данок,си има закон,си има фискализација и на државата е дали ќе го спроведе или не.Работите се сменети,порано на Битпазар никој немаше фискален апарат и секој отвараше бизнис како ќе му текне,ќе се поврзат тројца браќа и продаваат плочки на сред улица и правеа пари.Сега веќе така не може,си има закон,има инспекција и сите такви пропаднаа и останаа да работат само тие што ги почитуваат законските прописи.Темава е за наталитетот,бтв.Тие муабети на друг не овде... Кажими си прошетал западна Македонија, си видел како албанците " работат " свои бизниси? Па еден нема што плаќа даноци, што дава фискална, што работи како што треба... Бидејќи нели тие се работници ние не сме...
Појди во Арачиново да те видам и побарај им да ти платат струја... Убаво е да збориш против македончето нели и да го ругаш пошто е во таква положба а работите не се баш такви... Па и јас да не плаќам ддв,струја, знаеш ли што можам да правам? партали... Само инспекција мене ќе ми дојде нема на нив.. празни ви се овие муабети кога сите ги знаеме... И на ова одговорими кога албанец во нашава држава платил казна? НИКАД ! Повеќе од јасно е...
ПОШУМУВАЊЕ НА ПАСТРМКАТА ВО РЕКАТА ТРЕСКАЛапаш бурек ко ненормален
Еве колку сте писмени, такви ве има повеќе од 75% .
Кога албанските села не плаќаат струја, се случува "народ" и струјата им ја пуштаат. А на кафирите и куќите им ги зимаат за неплатена струја.Мојот татко неколку пати беше казнет, сите ги плати.... еве еден......
Струјата е приватна сега, ако не плаќаш ќе те исклучат......
Појди во Куманово и ќе ти ги покужавам македонските продавници и увиди дали ќе ти даваат фискална.....
Вината нема што да ја бараш кај мене или кај Албанците,за наплата на данок одговорна е државата,која кај нас за жал во тој поглед затајува.И не е до толку дека Албанците воопшто не плаќаат данок,си има закон,си има фискализација и на државата е дали ќе го спроведе или не.Работите се сменети,порано на Битпазар никој немаше фискален апарат и секој отвараше бизнис како ќе му текне,ќе се поврзат тројца браќа и продаваат плочки на сред улица и правеа пари.Сега веќе така не може,си има закон,има инспекција и сите такви пропаднаа и останаа да работат само тие што ги почитуваат законските прописи.Темава е за наталитетот,бтв.
Спомнуваш струја?Па што ми е гајле мене дали Албанците плаќале струја,кога тоа е веќе приватна фирма и самата треба да си го реши тој проблем.И тоа ќе се среди за година две,во најава е воведување на припејд картички за пренос на струја,па ко воли нек изволи и нека не става.Да не треба јас да му ја мислам сега за наплатата на сите приватници во државава,дали им наплаќале на Македонците или на Албанците или на Марсовците.Ме заболе ташак,гледам јас како можам да го преживеам месецот.
Си се запрашал зошто Албанците не плаќаат казни?И кој е виновен за тоа?Пак Албанецот ќе го кривиш,кога се тоа им е дозволено од продадените гзови,на шупакот зинат и алчен.Македонецот или Македончето како што велиш имаше шанса и доби држава и таа шанса ја прокоцка и се покажа некадарен да поседува и води држава и дојде време ајдуци да хараат и да бидат газди.Запамети,живееш во држава каде беа амнестирани злосторства против човештвото,нешто што го нема во еден Афганистан ниту Ирак,всушност тоа е преседан во светот.И пак Албанецот е крив или некој друг?
Кога албанските села не плаќаат струја, се случува "народ" и струјата им ја пуштаат. А на кафирите и куќите им ги зимаат за неплатена струја.
Така во струшко се случи пред една година. Лабуништа чинам беше. кај што ја запалија црквата и ги искорнаа крстовите лани.
На 19 - ка само еднаш не сум платил, бев студент и никогаш немав доволно пари........
Факт е дека голем број не плаќаат но тоа е друга тема, и нема врска со неплаќање на данок......државата губи со милиони со крадење и миење пари,......
Пред 90-тите Македонија била во составот на Југославија, ако имало раселување на населението тогаш тоа било внатрешно, насекаде низ балканот се случувало тоа, ззатоа не го тупете веќе со тоа дека целиот свет е против македонците, па и случајноста веќе не е случајност за вас....
Тој процент 2-3% е само твое убедување, не си виновен ти, околината ти била таква.....
И кај мене дома имавме бегалци, скоро секоја албанска куќа во Македонија имаше, но сите се вратија, не знам како ви работи мозокот, како е можно да не се вратат кога таму имаат имот, куќа и спомени а да останат овде без ништо?????
Бројката или е напумпана, или никогаш порано не било релано попишувано.......јас лично верувам дека и мртвите ги броите, дали е така??
Еве читај ги овие страници ако не мрзиш http://forum.kajgana.com/threads/Потеклото-на-Албанците.3352/page-150
Така е,сите други се криви,Албанците,Американците,Русите,Кинезите,Марсовците,Клингонците,само Македонецот е прав.Па кој е крив бе дудук... Јас да не сум? македонецот е крив? Кој ја направи целава оваа гомнарија знаеш? Значи ти го оправдуваш неплаќањето на данок и струја од нивна страна така? Ти се чудам на паметот што го имаш...
Ако се спротистават македонските политичари на овие работи знаеш што ќе се случи? Пред некој месец знаеш за протестите што беа? Или ти живееш во тунгузија... Мисли малку со тоа тиквата србите Косово не успееја да си го задржат што станува збор за нас.. Добро се знае кој ги турка нив и зошто ги туркаат.. Да не беа сами во оваа работа уште во 2001 ќе се решеше све !
Си има закон? Абе искочи надвор види што се дешава ... Види на аеродром , провери за пасош кој кисне таму 24/7 ... Тоа не е печалба...