The Championship Wimbledon | 24 јуни - 7 јули, 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Зошто да не земе Делпо бе добар е, само да не почне како порано да се влече по теренот. Јас сакам тој да земе, одсекогаш ми е во топ 3.

Не реков дека не е доволно добар за да земе, мене лично ми се прави кејф некој " анонимус " да освои, да речиме од помалку познативе како Јанович, Гулбис и компанија таму кои се, да има малку сензација, поголеми емоции и слично. :)

Не реков дека не е доволно добар за да земе, мене лично ми се прави кејф некој " анонимус " да освои, да речиме од помалку познативе како Јанович, Гулбис и компанија таму кои се, да има малку сензација, поголеми емоции и слично. :)
Да бе сега кога твојот испадна во прво коло подобро било некој анонимус да освоел, а на аватарот си опнал слика од Надал. Малку цинично е НЕЛИ.

Мислам дека на целиот свет му е јасно кој е главен во последниве 3 години. Изгледа дека од завист не сакаш да си го признаеш тоа.

Хахахахахахахаха.... Од завист? На кој? На моменталниот број 1? Што има па да му завидам, оној за кој јас навивам има толку многу што нема потреба да му завидам на друг :))) Ај поздрав. Али, знаеш како? Ако бил главен некој, не би губел во најважните полуфиналиња и не би бил потоа симнуван од тронот од некој многу подобар од него, ВО СЕКОЈ ПОГЛЕД.
И со среќа нека му е во доминацијата ;)

Се разбираме, дека Дел Потро после УС Опен 2009 нема многу далеку стигнато на Гред Слемите затоа реков, а исто и јас би сакал да се случи некое чудо.

Криво ми е за Дарсис на Цонга. Првиот јасно, после најголемата победа во досегашната кариера - предавање на меч поради повреда е голем удар. Му го закачив пресот и изјави дека болката ја осетил уште во вториот сет против Надал, ама брзо попуштила (најверојатно бидејќи била уште топла), а вечерта кога легнал не можел да спие од болки. Потиштено беше ептен детето, лоша среќа. :(

Ааа Цонга исто да не се повредеше, фино ќе му се отвореше делот од ждребот каде се наоѓаше, по елиминациите на Надал и Роџер. Можеше комотно да догура да 1/2 финале, каде најверојатно ќе играше против Мареј (ако не вкрстуваа порано) и тоа ќе беше меч ипол за гледање. И нова шанса за Мохамед за ГС финале.

Женскиве пак станаа каша-попара. Вика и Маричето во аут. Серена ако не се повреди, јасно е дека пак ќе се радува за 10 дена. Но отпаѓањето на тие две, ја направија барем далеку повесела денешната половина, каде шанса им се отвора буквално на сите. Супер би било ако Бушар на пример успее некако да стигне до финалето. Ја гледав денес со Иванович и се гледа дека девојчето има квалитет и супер се снаоѓа на трева, ја збриша србинката за 60ина минути. (y)

Да бе сега кога твојот испадна во прво коло подобро било некој анонимус да освоел, а на аватарот си опнал слика од Надал. Малку цинично е НЕЛИ.

Еве јас исто како фан на Надал ќе ти одговорам, мене тотално сеедно ми е дали Мареј дали Новак дали некој сосема трет ќе освои Вимболдон моментално, немат шо да се потресувам ако некој победит или изгубит. Да си играше Надал ќе си навивав за него да стигнит шо е можно подалеку, вака неутрална сум само сакам да гледам квалитетен тенис. Зошто цинично Надал е испаднат ај да играше уште па да речит дека подобро анонимус отколку Надал( бидејќи е фан на Рафа) да освои Вимболдон ќе беше цинично ама вака воошто не е.

Сега кога и Федерер е излезен, навивам за Ноле. Далеку подобар и по симпатичен играч од Мареј.

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn
Сега кога и Федерер е излезен, навивам за Ноле. Далеку подобар и по симпатичен играч од Мареј.

Во овој момент, кладилниците му даваат коефициент 2.10 на Новак да го освои турнирот, на Мареј 2.50. Трет е Дел Потро со коефициент 30, Бердрих 40, Ферер 50, Хаас со 100, Јанович 110 итн.

Мислам дека на целиот свет му е јасно кој е главен во последниве 3 години. Изгледа дека од завист не сакаш да си го признаеш тоа.

Ти знаеш што е поимот доминација? Доминација се 2005, 2006 и 2007 на Федерер, доминација се 2008 и 2010 на Надал, доминација е 2011 на Новак. А он последниве три години не владее сурово со тенисот, лани имавме 4 различни Грен Слем победници, и со Мастерсите беше тука негде, да беше здрав Надал многу позаплеткано ќе беше, вака за нијанса Ѓоковиќ беше подобар од Федерер на крајот на сезоната, ама далеку е тоа од доминација, ако воопшто знаеш што значи тој збор. 2011 да, човекот си издоминира ненормално и заслужено освои три слема. А оваа година ако не ти е јасно кој доминира отвори на АТП и погледни ја Рејс листата.

Во овој момент, кладилниците му даваат коефициент 2.10 на Новак да го освои турнирот, на Мареј 2.50. Трет е Дел Потро со коефициент 30, Бердрих 40, Ферер 50, Хаас со 100, Јанович 110 итн.

На Јанович се праат тешки пари. :icon_lol:

Ми се чини ли за поразот на Надал се испишаја многу повеќе страни од денешниов пораз?

А за да освои Гришо сигурно е над 1000 коефициент.:D
А според мене вистинско време е сега да направи сензација,иако понекогаш се заебавам со него.Во секој случај има квалитет.

А за да освои Гришо сигурно е над 1000 коефициент.:D
А според мене вистинско време е сега да направи сензација,иако понекогаш се заебавам со него.Во секој случај има квалитет.

Физички и кондициски не е сеуште спремен.

Надал изгуби, сега мои фаворити се Гулбис, Јановиц, Димитров... Дечкиве имаат потенцијал, но ментално да се спремат им треба уште многу работа, стекнување на искуство од големи натпревари итн...

Долго време пратам тенис, ама до сега, ова 127 издание на Вимблдон мислам ќе биде НАЈСЛАБО ! Секоја година се послабо и послабо е, испаѓаат многу брзо фаворитите, шо се на многу подобар ранкинг од другите, незнам шо е проблемот, дали му падна газот на поискусните или пак овие другите му покажуваат дека и тие знаат да играт тенис :)
Во првото коло, сензација се случи испадна Надал од Дарцис, иако мислев дека Надал полека се враќа во форма по тоа што го гледав на последните турнири, ама испадна ништо од тоа..
Денес Федерер (за кој сум фан) изненадно изгуби од Штакховски, искрено очекував Федерер сигурно дека ќе стигни до 1/2 финале, ама прерано го напушта Вимблдон.
Иснер го предаде мечот, исто и Цонга, Чилиќ а за овие се надевав дека сигурно ќе поминат 3 кола..
Дарцис кој го победи Надал, денес не ни почна да игра, Колшраибер предаде.
Од жените Ерани дури во 1 коло испадна, исто и Петрова, Азаренка предаде, Сафарова испадна, Ивановиќ, Јанковиќ, Возниацки испаднаја исто и третата носителка Марија Шарапова испадна од Де Брито !
Многу рано фаворитите завршија...
А уште пред да почни Вимблдон се ми одеа мислите дека Мареј ќе го земи, сега Федерер и Надал ги нема, па можи Мареј да се покажи, идинствено препрека ќе му е само Џоковиќ, нормално доколку продолжат до крај, да не испаднат од некој 100ти ранг :D (а како шо тргнаја работите ништо чудно )

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom