Serie A 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
2wcp92a.jpg

Еве една слика за сите што јадевте бурек како Тоти намерно сакал да го повреди Пирло во коленото, гестот можеби е малку гејски:D ама сепак доказ дека Тоти немал лоша намера како што многумина од вас претпоставуваа, впрочем истото го кажа и Пирло во изјава после натпреварот :)

Искрено не ми беше целта да исмевам, пишав просечен, за да добијам веднаш контра реакција и контра аргументи од некој од вас .. точно тоа што го кажавте, направивте стадион според условите какви што се сега за да правите добар приход ... но од секогаш мислев дур се градеше вашиот стадион дека ќе биде нешто ексклузивно, скапо и ултра модерно, а вие направивте стадион кој може да си го дозволи тим како Удинезе само со помал капацитет .. го зедов Емирати како пример бидејќи за тој стадион се зборува како еден од најмодерните во Европа, значи кога еден Арсенал си дозволи таков стадион зошто Јуве кога веќе градат не се потрудиле да направат нешто уште подобро како што доликува, бидејќи се поголем тим од Арсенал .. тука не се гледа само профитот, туку историјата и големината на клубот .. замисли, можеби за 5-10 години италијанската лига ќе си го врати сјајот, ќе се донесат нови закони и некои промени со кои стадионите би биле повеќе посетувани, тогаш вашиот клуб можеби би жалел што нема стадион од барем 60 000 капацитет ??? Абе еден стадион да би бил домаќин за финале во ЛШ потребно е истиот да брои над 50 000 ... сега мислам дека ме свати што сакав да кажам, значи Јуве како клуб заслужуваше подобар стадион !! :)
--- надополнето: 24 јуни 2013 во 03:11 ---

абе се убаво, не сакав да навлегувам во детаљи, во право си ... само ти кажав како изгледаат работите од страна, онака површински, барем во поглед на стадионите ...

кога така би ги мерел работите(само површински), како што кажав за стадионот на Јуве дека е просечен, слободно можам да кажам дека моментално и моја е Рома подпросечен клуб, вајда така ја гледа светот :)

ми ја свативте поентата сега ? :P

За болдот - А замисли за толку години да опадне рејтингот на Италија и гледаноста па да биде во ранг со Белгија или рецимо Швајцарија ? Тогаш доволни ти се 20 000 седиште ... А богами како тргнало ова со шеициве што купуваат само англиски и француски клубови , тешко дека Италијаниве ќе се носат со нив финансиски ( а сите знаеме зошто арапиве избегаваат италија)

Јувентус 2013 - Карлос Тевез,Мирко Вучиниќ
Милан 2013 - Марио Балотели,Стефан Ел Шарави
Интер 2013 - Ишак Белфодил,Томазо Роки, Икарди ;)

Прегледај го приврзокот 66821

Со оглед на тоа што Мирко е мрза, не ми е некое играчиште, а од друга страна ТАвез ми беше еден од омилените играчи во Јунајтед.... ама сепак (не)играњето си го прави своето, за да остани на високо ниво треба активно да игра, а не да дреме на клупа.

Доколку јас би бирал помеѓу овие 3 тима, рака на срце ама Балотели и Шарави е најдобра варијанта.

Со оглед на тоа што Мирко е мрза, не ми е некое играчиште, а од друга страна ТАвез ми беше еден од омилените играчи во Јунајтед.... ама сепак (не)играњето си го прави своето, за да остани на високо ниво треба активно да игра, а не да дреме на клупа.

Доколку јас би бирал помеѓу овие 3 тима, рака на срце ама Балотели и Шарави е најдобра варијанта.

Да не ги ставаме Ламела Тоти Освалдо Дестро :P

Јувентус 2013 - Карлос Тевез,Мирко Вучиниќ, Фернандо Љоренте :P
Милан 2013 - Марио Балотели,Стефан Ел Шарави
Интер 2013 - Ишак Белфодил,Томазо Роки

Прегледај го приврзокот 66821

Рома - Пабло Освалдо, Ерик Ламела, Матија Дестро
Лацио - Мирослав Клосе, Либор Козак
Фиорентина - Стеван Јоветиќ, Адем Љаич, Џузепе Роси
Болоња - Алесандро Дијаманти, Алберто Џилардињо
Удинезе - Антонио Ди Натале, Луис Мјуриел
Аталанта - Марко Ливаја :cuc:

Иако сум навивач на Јуве, сепак би кажал дека на Милан нападот е далеку подобар, пред се поради Балотели. Човекот е машина, еве и на купот се гледа, толку комплетна класична 9ка ретко се наога во фудбалот. Ел Шарави е голем потенцијал, иако затаи комплетно во вториот дел од сезоната, сепак мене ме потсетува на некоја побрза верзија на Дел Пиеро и нема сомнеж дека ке стане одличен играч.

Најголем талент моментално во Италија,ама споредбава со Дел Пиеро..:cenzura:

Далеку од АДП, нормално, ама малку ме потсетува не него

2wcp92a.jpg

Еве една слика за сите што јадевте бурек како Тоти намерно сакал да го повреди Пирло во коленото, гестот можеби е малку гејски:D ама сепак доказ дека Тоти немал лоша намера како што многумина од вас претпоставуваа, впрочем истото го кажа и Пирло во изјава после натпреварот :)

Дали било намерно или не тоа нез. Али стартот бесе несмасен и дивјачки, цела среќа шо само малце го поткачи, иначе коленото ќе му го извадеше...

И не го рачунајте Јоветич у нападот на Фиорентина , и он ќе дојде кај нас :P

Тоа е мааната кај црногорецот,кога сака да игра партали прави:) не сум сигурен али како што читав Тевез има изиграно 37 утакмици за Сити оваа сезона ,околу 17 гола има дадено или слично,повеќе Балотели дремеше на клупа него ли Тевез.. а веруј дека во Јуве ќе игра активно:) во Јуве ќе биде главна ѕвезда а во Сити беше еден
од многуте ѕвезди,ми изгледа дека нема хармонија и баланс во тој тим,да имаш на клупа играчи како Џеко и Балотели.. а пак во ЛШ испаѓаат две години по ред.

Me боли цев ако бил ѕвезда или ако во Јуве ќе биде единствената ѕвезда. Ако дига чалам и се прави не знам кој, уште во јануари куферот и чао пријатно

Јес да дискусијава нема логика , ама не ми е јасно зошто сите го заборавате Љоренте?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom