Serie A 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
аахахаха за ситници се фаќате, од тие 500 милиони сигурно упола чинела само локацијата да се купи, Лондон е тоа, не споредувајте. :confused:

аахахаха за ситници се фаќате, од тие 500 милиони сигурно упола чинела само локацијата да се купи, Лондон е тоа, не споредувајте. :confused:

Точно (y)
Сето тоа е Јувентус стадионот.

Зошто да направи Јуве поскап стадион и после 6 години да ги лаже навивачите дека нема пари поради тоа што отишле во стадионот и мора да продаваат играчи?

Seems like Arsenal ... :D

Сето тоа е Јувентус стадионот.

Зошто да направи Јуве поскап стадион и после 6 години да ги лаже навивачите дека нема пари поради тоа што отишле во стадионот и мора да продаваат играчи?

јас не гледам по ништо да е специфична и гламурозна, еве Удинезе ќе имаат сличен на вашиот:)

Ова другото што го зборуваш не треба да дојде до прашање кога за Јуве станува збор, размислуваш како фан на Парма :)

Мислам дека убаво ме свати што сакав да ти кажам:)
--- надополнето: 24 јуни 2013 во 02:41 ---

абе ок си е .. па на Јуве локацијата сигурно не им е поклонета :)
Ајде стави 100мил евра разлика во повисока цената за локацијата, повторно имаме размер од 200мил наспроти 400мил :)

Епа тој го даде тој пример со Арсенал. Управата на Јуве сигурно знала што прави кога се градел стадионот и на крајот се покажа дека 100% биле во право. Изградена беше арена за 100м, во која стадионот не претставува единствениот извор на приход, туку наоколу него има цел комплекс изградено од секакви различни продавници, терени за различни спортови, не знам што друго, а на крајот овде е и Јувентус музејот од кого Јуве генерира голем број приходи.

За управата на Удинезе нема што да се зборува. Сигурно знаат што прават и ќе ја направат правилната работа. Не за џабе 3 сезони по ред завршуваат пред Рома, со подлабок џеб на крајот од сезоната.

Затоа, Boom гледај вашата управа да направи некој паметен потег, да изгради салам стадион, а не без веза да се исмеваш на останатите. Па тие стадиони какви и да се, ќе бидат подобри од оној кој Рома воопшто го нема.

абе ок си е .. па Јуве локацијата сигурно не е поклонета :)
Ајде стави 100мил евра разлика во повисока цената за локацијата, повторно имаме размер од 200мил наспроти 400мил :)
Ти оди математиката нема што тука, само не ми е јасно што ти е целта на муабетот... ? :)

Епа тој го даде тој пример со Арсенал. Управата на Јуве сигурно знала што прави кога се градел стадионот и на крајот се покажа дека 100% биле во право. Изградена беше арена за 100м, во која стадионот не претставува единствениот извор на приход, туку наоколу него има цел комплекс изградено од секакви различни продавници, терени за различни спортови, не знам што друго, а на крајот овде е и Јувентус музејот од кого Јуве генерира голем број приходи.

За управата на Удинезе нема што да се зборува. Сигурно знаат што прават и ќе ја направат правилната работа. Не за џабе 3 сезони по ред завршуваат пред Рома, со подлабок џеб на крајот од сезоната.

Затоа, Boom гледај вашата управа да направи некој паметен потег, да изгради салам стадион, а не без веза да се исмеваш на останатите. Па тие стадиони какви и да се, ќе бидат подобри од оној кој Рома воопшто го нема.

Рома за сезона 2015/16 ќе има стадион :pipi:

Ти оди математиката нема што тука, само не ми е јасно што ти е целта на муабетот... ? :)

Не само математиката и економијата му оди многу :ROFLMAO:
Boom Shaka Lakka
Сум размислувал како фан на Парма. хахахахахах. Не ми се верува дека некој стигна да ми кажува оти трошењето помалку пари и тенденцијата за помалку вложено да се добие повеќе е размислување кое треба да го имаат само малите клубови. Јуве е голем клуб, но тоа не значи дека парите му паѓаат од небото. Тие мора да се заработат. А се заработуваат со помалку трошење, а повеќе добивање. Е сега ако според некои помалку трошење значи просек, тогаш тоа си е твое. Јуве како што гледаш кога го изгради тој стадион почна да се движи само нагоре. Така и ќе продолжи. Ако ти мислиш дека парите ги има неограничено и треба да се фрлаат дури и онолку со колку што не се располага, само затоа што тимот се викал Јуве и морал да направи поскап стадион, а притоа да не внимава на финансиите, си се заебал гадно пријателе.

Искрено не ми беше целта да исмевам, пишав просечен, за да добијам веднаш контра реакција и контра аргументи од некој од вас .. точно тоа што го кажавте, направивте стадион според условите какви што се сега за да правите добар приход ... но од секогаш мислев дур се градеше вашиот стадион дека ќе биде нешто ексклузивно, скапо и ултра модерно, а вие направивте стадион кој може да си го дозволи тим како Удинезе само со помал капацитет .. го зедов Емирати како пример бидејќи за тој стадион се зборува како еден од најмодерните во Европа, значи кога еден Арсенал си дозволи таков стадион зошто Јуве кога веќе градат не се потрудиле да направат нешто уште подобро како што доликува, бидејќи се поголем тим од Арсенал .. тука не се гледа само профитот, туку историјата и големината на клубот .. замисли, можеби за 5-10 години италијанската лига ќе си го врати сјајот, ќе се донесат нови закони и некои промени со кои стадионите би биле повеќе посетувани, тогаш вашиот клуб можеби би жалел што нема стадион од барем 60 000 капацитет ??? Абе еден стадион да би бил домаќин за финале во ЛШ потребно е истиот да брои над 50 000 ... сега мислам дека ме свати што сакав да кажам, значи Јуве како клуб заслужуваше подобар стадион !! :)
--- надополнето: 24 јуни 2013 во 03:11 ---
Не само математиката и економијата му оди многу :ROFLMAO:
Boom Shaka Lakka
Сум размислувал како фан на Парма. хахахахахах. Не ми се верува дека некој стигна да ми кажува оти трошењето помалку пари и тенденцијата за помалку вложено да се добие повеќе е размислување кое треба да го имаат само малите клубови. Јуве е голем клуб, но тоа не значи дека парите му паѓаат од небото. Тие мора да се заработат. А се заработуваат со помалку трошење, а повеќе добивање. Е сега ако според некои помалку трошење значи просек, тогаш тоа си е твое. Јуве како што гледаш кога го изгради тој стадион почна да се движи само нагоре. Така и ќе продолжи. Ако ти мислиш дека парите ги има неограничено и треба да се фрлаат дури и онолку со колку што не се располага, само затоа што тимот се викал Јуве и морал да направи поскап стадион, а притоа да не внимава на финансиите, си се заебал гадно пријателе.

абе се убаво, не сакав да навлегувам во детаљи, во право си ... само ти кажав како изгледаат работите од страна, онака површински, барем во поглед на стадионите ...

кога така би ги мерел работите(само површински), како што кажав за стадионот на Јуве дека е просечен, слободно можам да кажам дека моментално и моја е Рома подпросечен клуб, вајда така ја гледа светот :)

ми ја свативте поентата сега ? :P

Искрено не ми беше целта да исмевам, пишав просечен, за да добијам веднаш контра реакција и контра аргументи од некој од вас .. точно тоа што го кажавте, направивте стадион според условите какви што се сега за да правите добар приход ... но од секогаш мислев дур се градеше вашиот стадион дека ќе биде нешто ексклузивно, скапо и ултра модерно, а вие направивте стадион кој може да си го дозволи тим како Удинезе само со помал капацитет .. го зедов Емирати како пример бидејќи за тој стадион се зборува како еден од најмодерните во Европа, значи кога еден Арсенал си дозволи таков стадион зошто Јуве кога веќе градат не се потрудиле да направат нешто уште подобро како што доликува, бидејќи се поголем тим од Арсенал .. тука не се гледа само профитот, туку историјата и големината на клубот .. замисли, можеби за 5-10 години италијанската лига ќе си го врати сјајот, ќе се донесат нови закони и некои промени со кои стадионите би биле повеќе посетувани, тогаш вашиот клуб можеби би жалел што нема стадион од барем 60 000 капацитет ??? Абе еден стадион да би бил домаќин за финале во ЛШ потребно е истиот да брои над 50 000 ... сега мислам дека ме свати што сакав да кажам, значи Јуве како клуб заслужуваше подобар стадион !! :)

Абе заслужува поголем стадион тоа да.Али моменталната ситуација е таква кава што е. Јувентус стадионот е најсовремен у Италија и валјда ги задоволува сита сдандарди на УЕФА штом го оранизираа финалето 2014 ЕЛ да се игра на него.

А кога ќе се сменат условите у калчото, и кога повторно најдобриот клубски фудбал ќе се игра на "чизмата" овој ќе го срушиме и ќе изградиме нов , поубвав со капацитет од 140 k и најмодерен у универзумот.За инат на хејтерите :P:D

Абе заслужува поголем стадион тоа да.Али моменталната ситуација е таква кава што е. Јувентус стадионот е најсовремен у Италија и валјда ги задоволува сита сдандарди на УЕФА штом го оранизираа финалето 2014 ЕЛ да се игра на него.

А кога ќе се сменат условите у калчото, и кога повторно најдобриот клубски фудбал ќе се игра на "чизмата" овој ќе го срушиме и ќе изградиме нов , поубвав со капацитет од 140 k и најмодерен у универзумот.За инат на хејтерите :P:D

па кога ќе се земе во предвид дека во Италија се нема градено стадион веќе 20 години а можеби и повеќе, фалеше уште да не биде најсовремен :) .. доколку Јуве немаше нов стадион, а Удинезе пред нив веќе го реализираше споменатиов план, тогаш Удинезе ќе имаа најсовремен стадион во Италија :D

Каков е - таков е, најубав си е...:pipi:. А здравје боже за 10-15 години ако се крене лигава, се разбира дека нема да остане стадионот на 40.000 седишта, можеби ќе се продолжи и ќе зафаќа 50-55 илјади, тоа може да се случи, ама сега не е времето за тоа кога Италијанскиот калчо фудбал е во криза. Другите тимови ќе треба да изградат свои стадиони, а не да даваат по неколку милиони годишно на градовите за да играат на стадиони кои се по 60 години стари и нереконструирани. Засега само Јувентус, Удинезе летово, ете Боом што вика Рома во 2015 година и Интер ќе имаат свои стадиони... другите ништо. И не ја сваќам причината што запнал Boom Shaka Lakka со капацитетот на стадионот...? Поарно сега помало стадионче кое ќе биде скоро секогаш 100% исполнето одколку да направиш стадион со 70.000 седишта а играчите да играат пред полупразен стадион. Чист пример беше Деле Алпи кој зафаќаше 69.000 капацитет, а на стадионот доаѓаа по 15-20.000 гледачи. И не ми споредувај ти стадионите со Арсенал, таму во Англија фудбалот цвета, и можат слободно и со 100.000 седишта да изградат, пак ќе им биде полн, за разлика во Италија.

А дотогаш....

pietromicca06.jpg

francesco01.jpg

111119084115293562.jpg

attachment.php

tumblr_ml33j0SxK11rap32vo1_1280.jpg

110821100052289679.jpg

search
stadio2.jpg

157273150.jpg

8208367584_a8002fafba_z.jpg

Абе срце си е стадионот :love::X3:

Кога Интер ќе си изгради нов стадион, Сан Сиро ќе биде во целосна сопственост на Милан мислам, нема да мора да плаќа на градот кирија. А се споменуваше пред некое време оти и ќе се викал Паоло Младини Арена.

Boom Shaka Lakka
Види, ти ова го кажуваш чисто од твој аспект, како тебе ти се сфига стадионот, ама реалноста е сосема друга.
Како прво, секој стадион се прави за профит и за билети. Мислиш дека Емирати го направија толкав само затоа што е Арсенал и зошто Арсенал заслужуваат таков стадион? Нормално дека не. Знаат дека ке доагаат навивачи и дека можат да го распродадат и затоа го направиле толкав.
Тука знаеш дека не е така. Италија ја зафати кризата, па и обичните луге и ''големите'' губат пари. Пример за тоа ти е што иако картите за натпреварите на Јуве не се којзнае колку скапи, имаше еден конфликт на навивачите со управата, ми се чини на натпреварот со Шахтјор, кога не дојдоа заради скапите карти. Сакам да ти кажам дека треба многу да се внимава со овие работи во Италија, малку е подруго во другите земји што се колку толку постабилни. Како што пиша некој погоре, подобра да имаме мало, скоцкано стадионче што ке се пуни секој натпревар и ке врие, отколку да зјае празен на секој втор натпревар. Впрочем, самите противници кажуваат дека е пеколна атмосферата баш заради тоа што е помал стадионио, позбиен, и навивачите се на 3-4 метра од аутот.
Има и еден друг проблем, што стадионот е на периферијата од градот, па во минатото и заради тоа немаше публика. Ама еве сега добри резулатати во комбинација со нови проекти како Ј Музејот, турата пред секој натпревар некако како да го неутрализираше тоа.

Инаку, баш читав пред некое време за стадионот и многу факти ме изненадија. Правен е со екстремна енергетска ефикасност, соларни панели и такви ствари, нема загадување на воздух, нема ризик од пожар, се преработува дождот што пага, дури и бетонот од Деле Алпи што го срушиле се рециклирал и се додал во овој. Еве ги сите:

Environmental compatibility[edit]

Reductions of greenhouse gasesThe construction project aimed to ensure a low environmental impact of the work of the construction site via the use of advanced environmentally sustainable technologies.[9] This stadium is constructed to reduceenergy consumption from non-renewable energy sources by reducing waste and optimizing the resources available. The stadium can produce the electricity it needs using solar energy captured through photovoltaic panels; it produces warm water which heats rooms, changing rooms, kitchens and football field through a network of district heating, heats hot water for the dressing rooms and kitchens of restaurants using solar thermal systems. These alternative energy sources are aimed at helping stadium meet the criteria dictated by the Kyoto protocol by generating multiple results:[9]

All the concrete from the old Stadio Delle Alpi demolition have been separated and reused for the new building; other materials left have been divided into types, in order to be recycled, resold or reused throughout the new stadium’s construction. The reinforced concrete used for the steps has been crushed down and reused as a supporting layer of the soil, with almost 40,000 m3 (52,000 cu yd) of concrete put towards the construction of the new stadium’s foundations. Around 6,000 tons of steel, aluminum and copper were recovered, the re-use of which provided savings of more than one million Euros.[10] The implmementation of this sustainable construction policy has ensured a global savings of approximately €2.3 million.[11]

па кога ќе се земе во предвид дека во Италија се нема градено стадион веќе 20 години а можеби и повеќе, фалеше уште да не биде најсовремен :) .. доколку Јуве немаше нов стадион, а Удинезе пред нив веќе го реализираше споменатиов план, тогаш Удинезе ќе имаа најсовремен стадион во Италија :D

нема врска по најнови страндарди е подобар е од на арсенал реал само што има помал капацитет а ако треба може да се добради за поише капацитет

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom