Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
аахахаха за ситници се фаќате, од тие 500 милиони сигурно упола чинела само локацијата да се купи, Лондон е тоа, не споредувајте.![]()
Сето тоа е Јувентус стадионот.
Зошто да направи Јуве поскап стадион и после 6 години да ги лаже навивачите дека нема пари поради тоа што отишле во стадионот и мора да продаваат играчи?

Сето тоа е Јувентус стадионот.
Зошто да направи Јуве поскап стадион и после 6 години да ги лаже навивачите дека нема пари поради тоа што отишле во стадионот и мора да продаваат играчи?

аахахаха за ситници се фаќате, од тие 500 милиони сигурно упола чинела само локацијата да се купи, Лондон е тоа, не споредувајте.![]()

Ти оди математиката нема што тука, само не ми е јасно што ти е целта на муабетот... ?абе ок си е .. па Јуве локацијата сигурно не е поклонета
Ајде стави 100мил евра разлика во повисока цената за локацијата, повторно имаме размер од 200мил наспроти 400мил![]()

Епа тој го даде тој пример со Арсенал. Управата на Јуве сигурно знала што прави кога се градел стадионот и на крајот се покажа дека 100% биле во право. Изградена беше арена за 100м, во која стадионот не претставува единствениот извор на приход, туку наоколу него има цел комплекс изградено од секакви различни продавници, терени за различни спортови, не знам што друго, а на крајот овде е и Јувентус музејот од кого Јуве генерира голем број приходи.
За управата на Удинезе нема што да се зборува. Сигурно знаат што прават и ќе ја направат правилната работа. Не за џабе 3 сезони по ред завршуваат пред Рома, со подлабок џеб на крајот од сезоната.
Затоа, Boom гледај вашата управа да направи некој паметен потег, да изгради салам стадион, а не без веза да се исмеваш на останатите. Па тие стадиони какви и да се, ќе бидат подобри од оној кој Рома воопшто го нема.

Ти оди математиката нема што тука, само не ми е јасно што ти е целта на муабетот... ?![]()

Ти оди математиката нема што тука, само не ми е јасно што ти е целта на муабетот... ?![]()

Не само математиката и економијата му оди многу
Boom Shaka Lakka
Сум размислувал како фан на Парма. хахахахахах. Не ми се верува дека некој стигна да ми кажува оти трошењето помалку пари и тенденцијата за помалку вложено да се добие повеќе е размислување кое треба да го имаат само малите клубови. Јуве е голем клуб, но тоа не значи дека парите му паѓаат од небото. Тие мора да се заработат. А се заработуваат со помалку трошење, а повеќе добивање. Е сега ако според некои помалку трошење значи просек, тогаш тоа си е твое. Јуве како што гледаш кога го изгради тој стадион почна да се движи само нагоре. Така и ќе продолжи. Ако ти мислиш дека парите ги има неограничено и треба да се фрлаат дури и онолку со колку што не се располага, само затоа што тимот се викал Јуве и морал да направи поскап стадион, а притоа да не внимава на финансиите, си се заебал гадно пријателе.

Искрено не ми беше целта да исмевам, пишав просечен, за да добијам веднаш контра реакција и контра аргументи од некој од вас .. точно тоа што го кажавте, направивте стадион според условите какви што се сега за да правите добар приход ... но од секогаш мислев дур се градеше вашиот стадион дека ќе биде нешто ексклузивно, скапо и ултра модерно, а вие направивте стадион кој може да си го дозволи тим како Удинезе само со помал капацитет .. го зедов Емирати како пример бидејќи за тој стадион се зборува како еден од најмодерните во Европа, значи кога еден Арсенал си дозволи таков стадион зошто Јуве кога веќе градат не се потрудиле да направат нешто уште подобро како што доликува, бидејќи се поголем тим од Арсенал .. тука не се гледа само профитот, туку историјата и големината на клубот .. замисли, можеби за 5-10 години италијанската лига ќе си го врати сјајот, ќе се донесат нови закони и некои промени со кои стадионите би биле повеќе посетувани, тогаш вашиот клуб можеби би жалел што нема стадион од барем 60 000 капацитет ??? Абе еден стадион да би бил домаќин за финале во ЛШ потребно е истиот да брои над 50 000 ... сега мислам дека ме свати што сакав да кажам, значи Јуве како клуб заслужуваше подобар стадион !!![]()

Абе заслужува поголем стадион тоа да.Али моменталната ситуација е таква кава што е. Јувентус стадионот е најсовремен у Италија и валјда ги задоволува сита сдандарди на УЕФА штом го оранизираа финалето 2014 ЕЛ да се игра на него.
А кога ќе се сменат условите у калчото, и кога повторно најдобриот клубски фудбал ќе се игра на "чизмата" овој ќе го срушиме и ќе изградиме нов , поубвав со капацитет од 140 k и најмодерен у универзумот.За инат на хејтерите![]()
.. доколку Јуве немаше нов стадион, а Удинезе пред нив веќе го реализираше споменатиов план, тогаш Удинезе ќе имаа најсовремен стадион во Италија 
. А здравје боже за 10-15 години ако се крене лигава, се разбира дека нема да остане стадионот на 40.000 седишта, можеби ќе се продолжи и ќе зафаќа 50-55 илјади, тоа може да се случи, ама сега не е времето за тоа кога Италијанскиот калчо фудбал е во криза. Другите тимови ќе треба да изградат свои стадиони, а не да даваат по неколку милиони годишно на градовите за да играат на стадиони кои се по 60 години стари и нереконструирани. Засега само Јувентус, Удинезе летово, ете Боом што вика Рома во 2015 година и Интер ќе имаат свои стадиони... другите ништо. И не ја сваќам причината што запнал Boom Shaka Lakka со капацитетот на стадионот...? Поарно сега помало стадионче кое ќе биде скоро секогаш 100% исполнето одколку да направиш стадион со 70.000 седишта а играчите да играат пред полупразен стадион. Чист пример беше Деле Алпи кој зафаќаше 69.000 капацитет, а на стадионот доаѓаа по 15-20.000 гледачи. И не ми споредувај ти стадионите со Арсенал, таму во Англија фудбалот цвета, и можат слободно и со 100.000 седишта да изградат, пак ќе им биде полн, за разлика во Италија.

па кога ќе се земе во предвид дека во Италија се нема градено стадион веќе 20 години а можеби и повеќе, фалеше уште да не биде најсовремен.. доколку Јуве немаше нов стадион, а Удинезе пред нив веќе го реализираше споменатиов план, тогаш Удинезе ќе имаа најсовремен стадион во Италија
![]()