Прашање по Хемија

• Креатор на темата Креатор на темата WildChild
  • Време на започнување Време на започнување
Ок штом си се снашол, електронска конфигурација иначе имаш под елементот во периодниот систем. Некои правилно се потполнуваат потоа има отстапување, откако ќе се јават тие отспапки таму веќе кај d- орбиталите сулудно е да се учат на памет отстапките. ;)

Која е хемиската формула на олово(II) сулфид ?

Здраво,ми треба Да се претстави конфигурација на јаглероден атом во нормална и сврзана состојба
Да се напишат изомерите на: бутан и пентан, бутен и пентен, бутин и пентин, пропанол и бутанол, пентанол, бутанал и пентанал, бутанон и пентанон, бутанска и пентанска киселина. Тетраедарска, тригонална и дигонална хибридизација; агол помеѓу орбиталите Претстави ги постапно со електронска формула и со просторна формула молекулите на вода и амонијак. Знае ли некој?

Здраво,ми треба Да се претстави конфигурација на јаглероден атом во нормална и сврзана состојба
Да се напишат изомерите на: бутан и пентан, бутен и пентен, бутин и пентин, пропанол и бутанол, пентанол, бутанал и пентанал, бутанон и пентанон, бутанска и пентанска киселина. Тетраедарска, тригонална и дигонална хибридизација; агол помеѓу орбиталите Претстави ги постапно со електронска формула и со просторна формула молекулите на вода и амонијак. Знае ли некој?

Изомерија на бутан (CH3CH2CH2CH3), пентан(CH3CH2CH2CH2CH3), бутен(CH3CH2CH=CH2) пентен(CH3CH2CH2CH=CH2) ова ти е струткрурна изомерија ваљда тоа ти треба пошо имаш и друг вид.
Бутин и пентин (CH3 CH2Cтројна врскаCH), (CH3CH2CH2CтројнаCH)
2ЕтинC2H2
3ПропинC3H4
4БутинC4H6
5ПентинC5H8
6ХексинC6H10

еве ти колку по колку C i H атоми...
Пропан-1-ол(CH3CH2CH2OH) Бутан-1-ол(CH3CH2CH2OH)... Пропанол и Бутанол
Бутанска киселина(CH3CH2CH2COOH) Пентанска Киселина(CH3CH2CH2CH2COOH)
Мислам дека можам нешто и за хибридизацииве да напишам ама не знам шо точно сакаш и ке ми треба малце време...

Изомерија на бутан (CH3CH2CH2CH3), пентан(CH3CH2CH2CH2CH3), бутен(CH3CH2CH=CH2) пентен(CH3CH2CH2CH=CH2) ова ти е струткрурна изомерија ваљда тоа ти треба пошо имаш и друг вид.
Бутин и пентин (CH3 CH2Cтројна врскаCH), (CH3CH2CH2CтројнаCH)
2ЕтинC2H2
3ПропинC3H4
4БутинC4H6
5ПентинC5H8
6ХексинC6H10
еве ти колку по колку C i H атоми...
Пропан-1-ол(CH3CH2CH2OH) Бутан-1-ол(CH3CH2CH2OH)... Пропанол и Бутанол
Бутанска киселина(CH3CH2CH2COOH) Пентанска Киселина(CH3CH2CH2CH2COOH)
Мислам дека можам нешто и за хибридизацииве да напишам ама не знам шо точно сакаш и ке ми треба малце време...

Фала ти многу :) има малце повеќе.. ако би сакал може да ми пишеш во Инбокс па ќе ти кажам што точно,ако сакаш секако,ако не фала и ова е доволно :D

5тица и за двајцата. :sneaky: (и то академска)

Прво не е за мене,немам јас предмет хемија студирам Англиски второ ако не помагаш не знам од каде право да не оценуваш,фала пријатно.

Прво не е за мене,немам јас предмет хемија студирам Англиски второ ако не помагаш не знам од каде право да не оценуваш,фала пријатно.

Охх дрска, :цуцибуци: Фала што се пофали што студираш, ја онака пукав од желба да дознам.

Ова инаку што си го пишала ти е цел тест од органска хемија и за да го решиш ти требаат минимум 2 страни А4 формат, and stuff.

Охх дрска, :цуцибуци: Фала што се пофали што студираш, ја онака пукав од желба да дознам.

Ова инаку што си го пишала ти е цел тест од органска хемија и за да го решиш ти требаат минимум 2 страни А4 формат, and stuff.

Toa чисто информативно што глумиш паметен го пишав не е ни фалење ни нешто друго.Ај жити се,биди добар и направи услуга на Кајгана не ја труј темата со твои некои... не знам ни јас како да ги наречам глупости можеби.. за секој случај види како е насловот уште еднаш на темата.Толку.

Ми треба форумлата за асенција.Нели знаете за што зборувам за она што ја ставаме во туршија киселината.

Ај кој знае ова нека пише. Прашањето е: Напиши ги карактеристичните реакции на адиција (хидрогенирање, халогенирање, хидрохалогенирање, хидратација) во кои стапува
CH3-CH2-C=C-CH3.

Е сега ова соединение не е точно, така мислам, доколку нема ниту еден H атом кај двојната врска тогаш тоа треба да изгледа вака со тројна врска.
CH3-CH2-C(тројна врска)-C-CH3

Кое е точно сега, моето или тоа првото. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom