НЕДЕЛА НА ГОРДОСТА 22-27 ЈУНИ ВО СКОПЈЕ

• Креатор на темата Креатор на темата Michael Myers
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Намерно бираат места каде што постои низок степен на толерантност,пошто знаат дека е голема веројатноста да се деси некој инцидент и да можат после да се жалат,кукаат,и да ја оцрнуваат и тужакаат Македонија пред меѓународната јавност.Ај не можеле пред Јаја-пашина џамија директно да го стаат тој штабот,или имам подобра идеја,нека идат и у Припор нека стаат еден штаб.

Типично педерска работа,организираат недела на гордоста,на 45+ степени и кога цела Македонија се излеа во Грција.
Он-што сакаат нека прават,каков сакаат секс нека практикуваат,нивна лична работа,мене не ми пречат.Со паради и недели на гордоста само го навлекуваат гневот врз себе и аверзијата која останатите ја чувствуваат кон нивната сексуална ориентација.Тотално контрапродуктивно.
Зошто да навлекуваат гнев?Мене лично појќе ми предизвикуваат гнев тие шо се излеаја во грција и шо треба сега да ги тепам сите шо биле во грција?

Ако си геј/лезбејка нема што да ми се фалиш иди бркај си твоја работа а вашата гордост чувајте си ја за вас...

Macedonia: Skopje pride attacked by anti-gay mob

Мене само ме интересира што мислат дека постигнуваат хомофобиве со тоа што ја напаѓаат ЛГБТ популацијата како и поддржувачите на ЛГБТ ?
Зарем не ви е јасно дека без остварување на елементарните човекови права, МК не може да напредува? Па вие само докажувате дека оваа средина е толку опасна што на еден хомосексуалец не му е дозволено јавно да се произнесе како таков, а не пак да му се остварат елементарни човекови права.

Ја искрено не ве сфаќам што ви е проблемот. Луѓево ќе си пуштаам филмчиња, ќе си имаат некои работилници (ваљда, искрено, ме мрзеше да им ја читам програмата), никого нема да замараат. Си викнале медиуми, ќе ги има по телевизии, али ако се земе предвид дека Иван Исцелител добива повеќе медиумско време од овие, не гледам причина што толку се тревожите. Сите пристапувате со некои инквизициски идеи, ќе тепате, ќе палите, машки полови органи - палци, а целава програма е далеку помалку агресивна од оние фаците на срските "реалити шоу" програми што се клецкаат на камери и цел Фејсбук е преплавен со тоа. Не бе, вие се фативте за општествена група што ќе организира нешто што ќе трае 4-5 дена и нема никому да предизвика никаква штета. Де сфатете, никој никого не може да "направи геј". Ви влага тоа во коравите мозоци? Колку што може да ве направи црнец или кинез, толку може и геј. И ај сеа кажете, кој има полошо влијание, Станија што се фукала со Како-и-се-викаше-тој на телевизија и тоа го гледаат 14-15 годишни деца што после отвараат блогови за тоа дека ги болело додека се фукале и рикале како магарици или малцинство луѓе кои ќе организираат "фестивалче", да го наречам, и можеби ќе поттикнат некој да се открие себе и да не се чуди цел живот зашто сака жена му да користи дилдо додека имаат секс, а притоа дилдото да не влегува кај жена му?

Macedonia: Skopje pride attacked by anti-gay mob

Мене само ме интересира што мислат дека постигнуваат хомофобиве со тоа што ја напаѓаат ЛГБТ популацијата како и поддржувачите на ЛГБТ ?
Зарем не ви е јасно дека без остварување на елементарните човекови права, МК не може да напредува? Па вие само докажувате дека оваа средина е толку опасна што на еден хомосексуалец не му е дозволено јавно да се произнесе како таков, а не пак да му се остварат елементарни човекови права.

Добар ви е називов на новиниве, се скинав од смеење.

Ај ние да правиме парада зашто сме страит сексуално ориентирани ,
глупи гејоји дилдото в'газ и ќути си

Ја искрено не ве сфаќам што ви е проблемот. Луѓево ќе си пуштаам филмчиња, ќе си имаат некои работилници (ваљда, искрено, ме мрзеше да им ја читам програмата), никого нема да замараат. Си викнале медиуми, ќе ги има по телевизии, али ако се земе предвид дека Иван Исцелител добива повеќе медиумско време од овие, не гледам причина што толку се тревожите. Сите пристапувате со некои инквизициски идеи, ќе тепате, ќе палите, машки полови органи - палци, а целава програма е далеку помалку агресивна од оние фаците на срските "реалити шоу" програми што се клецкаат на камери и цел Фејсбук е преплавен со тоа. Не бе, вие се фативте за општествена група што ќе организира нешто што ќе трае 4-5 дена и нема никому да предизвика никаква штета. Де сфатете, никој никого не може да "направи геј". Ви влага тоа во коравите мозоци? Колку што може да ве направи црнец или кинез, толку може и геј. И ај сеа кажете, кој има полошо влијание, Станија што се фукала со Како-и-се-викаше-тој на телевизија и тоа го гледаат 14-15 годишни деца што после отвараат блогови за тоа дека ги болело додека се фукале и рикале како магарици или малцинство луѓе кои ќе организираат "фестивалче", да го наречам, и можеби ќе поттикнат некој да се открие себе и да не се чуди цел живот зашто сака жена му да користи дилдо додека имаат секс, а притоа дилдото да не влегува кај жена му?

Добар муабет.

Исто како да оправдувам педофилија, само затоа што има убиства во светот. Мислам, глеај убиства, ништо страшно оти имаме педофилија де...
Црнец и геј? Стварно? Црнец еве нема избор, наследно е, мајка/татко, генетски, дури доказите за тоа се видливи.
Како геј нема избор, наследил нешто? Оти само по себе тоа е невозможно, за да постои, сигурно имал хетеро родители.
Кој дел докажува дека да си геј не е избор? Има нешто медицински докази, нешто како наследноста, сина крв? Нешто? Да отидеш на матичен и да те преиспита и да ти каже, дечко остај влажна вагина, еве ти препис за вазелин, не се труди, ти си геј. Билошто. Дури од теорииве дека хомосексуалците се познавале по прстите на рацете.

Меѓу неизбројните глупости што ги изнапиша, дури сериозниот муабет ти е ретардиран. Хомосексуалец и црнец споредба..

Би го прифатил фактот дека се хомосексуалци ради природата.
Но вие да прифатите дека има мал милион деформации, аномалии.. најпросто, грешки и кај природата. ;)

Дај посериозно следниот пост, со глупости неможеш да одбранеш глупост.

Добар муабет.

Исто како да оправдувам педофилија, само затоа што има убиства во светот. Мислам, глеај убиства, ништо страшно оти имаме педофилија де...
Црнец и геј? Стварно? Црнец еве нема избор, наследно е, мајка/татко, генетски, дури доказите за тоа се видливи.
Како геј нема избор, наследил нешто? Оти само по себе тоа е невозможно, за да постои, сигурно имал хетеро родители.
Кој дел докажува дека да си геј не е избор? Има нешто медицински докази, нешто како наследноста, сина крв? Нешто? Да отидеш на матичен и да те преиспита и да ти каже, дечко остај влажна вагина, еве ти препис за вазелин, не се труди, ти си геј. Билошто. Дури од теорииве дека хомосексуалците се познавале по прстите на рацете.

Меѓу неизбројните глупости што ги изнапиша, дури сериозниот муабет ти е ретардиран. Хомосексуалец и црнец споредба..

Но вие да прифатите дека има мал милион деформации, аномалии.. најпросто, грешки и кај природата. ;)

Кога одбра ти да си стрејт? И дали ако тоа си го избрал, значи дека постои опцијата некогаш да се предомислиш?

Добар муабет.

Ти озбилно мислиш дека хомосексуалноста е избор? :cautious: И зошто мислиш дека правдам било што? :cautious:

Кога одбра ти да си стрејт? И дали ако тоа си го избрал, значи дека постои опцијата некогаш да се предомислиш?

Природно е да стрејт. Се друго е избор. Доста веќе ги извртувате работите. Нека си имаат фестивал, нека си платат реклама ко и секој и нека си прават што сакаат. Паради и глупости на отворено во средина која не го одобрува тоа не треба и нема потреба. Ако сакаат да парадираат нека си го закупат стадионот и нека бркаат работа таму.
--- надополнето: 23 јуни 2013 во 15:35 ---
Ти озбилно мислиш дека хомосексуалноста е избор? :cautious: И зошто мислиш дека правдам било што? :cautious:

Избор е. Помодарство во 99% од случаевите.

karan@
Каде тоа јас напишав дека треба да ги поддржуваш гејовите ?!
Не си геј и не мора да ги поддржуваш, ниту јас сум геј ниту пак ги поддржувам, но барем не ги мразам и воопшто не ме интересира тоа кој каква сексуална ориентација има, не се замарам ... вие премногу се замарате со нив и на некој начин така уште повеќе им ги кревате акциите ... јас барем ги игнорирам и не се замарам со тоа, а вие тука ќе чуете се спремала геј парада и одма отварате теми на кои се јавуваат одма стручњаци кои споменуваат боксирачи, палки, тепање и сл.
Мислите дека ако ги тепате гејовите на тој начин ќе ги решите проблемите, утре или задутре или пак догодина пак ќе излезат на улица и пак ќе си бидат хомосексуалци, со тепање нема да ги направите да бидат хетеросексуалци, едноставно не треба да се замарате со нив и остајте ги нека си тераат, ако некој сака да се онадува со истополов партнер тоа си е негов живот и негов проблем !

Природно е да стрејт. Се друго е избор. Доста веќе ги извртувате работите. Нека си имаат фестивал, нека си платат реклама ко и секој и нека си прават што сакаат. Паради и глупости на отворено во средина која не го одобрува тоа не треба и нема потреба. Ако сакаат да парадираат нека си го закупат стадионот и нека бркаат работа таму.
--- надополнето: 23 јуни 2013 во 15:35 ---

Cool_story_bro_1359.jpeg

*Обично мразам да реплицирам со слика, или воопшто да ги постирам сликичкиве, али случајов е "една слика - 1000 зборови"

Грешка си, помодарството и либералноста немаат никаква врска со хомосексуалноста ... според тебе значи сите машки помодари се гејови и сите женски помодарки се лезбејки што навистина нема врска ... тоа си е нагон друже, сексуалниот нагон им е таков(најверојатно уште од раѓање им е тоа) и ги привлекуваат и сексуално возбудуваат лица од ист пол и ова нема никаква врска со моди, помодарства, либералност и.т.н.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom