Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Апсолутно секој треба да има завршено средно, некој на 18, а некој на 30 годиниП.С . Апсолутно е непотребно секој во државава да има завршено средно образование ( зборувам за оние деца кои едвај завршиле основно и кои одат во средно само заради законската обврска да се учи средно ) . На државава и требаат и луѓе кои ќе бидат овчари , чистачи , ѓубреџии и тн .

Апсолутно секој треба да има завршено средно, некој на 18, а некој на 30 години
малце оф топик -дебел
После завршување на факултет што треба еден професор да прави за да се вработи.Да полага државен испит па да стажира (читам дека 1 год. треба) или обратно и дали стажирањето е обавезно?
. Озбилна беше и дури се обидуваше да ме убеди, што значи не направи моментална грешка, туку така мислела. Замислете има некаде околу 50 години. Тоа што нејзиниот предмет појма го немаше и лекциите ги учеше пред часот, а потоа ги раскажуваше на памет гледајќи во таванот (како некои ученици) е веќе друг муабет. Како ви се молам објаснете ваков професор да биде почитуван и учениците да бидат мирни? Како ваков професор да смее да остави на полагање, кога најслабиот ученик знае повеќе од него? Ќе ви кажам еден банален и вистински пример. Професорка по економски предмети (искрено не знам како завршила факултет, а се знае како се вработила) не знае основни работи со бројки. Не се зафркавам, не лажам. Решаваше една ученичка задача и доби резултат 3.50(сметаше на калкулатор, а нели таму ги дава со нула на крајот) и го запиша на таблата. Јас си дадов онака коментар дека не мора да стои нула после петката оти нели е исто. Замислете професорката рече дека не било исто, т.е дека 3.5 и 3.50 е различен резултат. Озбилна беше и дури се обидуваше да ме убеди, што значи не направи моментална грешка, туку така мислела.