Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Незнам дали форумов е жив ама јас пак ќе си прашам. Значи, дома имам лап-топ Фуџитсу-Сиеменс Еспримо Мобиле V5535. Од пред неколку дена почна да ме заебава wireless-от т.е да не ми дава никакви мрежи. Ни мојата дома, ниту пак било која друга. Пробав со илјадници работи ама ништо не помага од драјвери до стартување на сервиси. Како шо гледав истиов прблем го имаат многу вакви модели и мислам дека не е случајно. Незз дали е поврзано ама во исто време ме заебава и саатот и датата, ги местам секој ден, ама тоа изглеа било батеријата. Ако некој се соочил со истиов проблем, нека сподели

Ја има мрежната картица воопшто во device manager? Можно е да ти се гаси мрежната картичка од BIOS на секое гасење на компjутерот ( затоа што CMOS батеријата ти е потрошена - затоа ти се губи и датата / се ресетира на default вредности на секое гасење ). Провери ( или дај слика од device manager ) па кажи дали ја има или не.

Вака сега.. имам проблем со лаптопот многу ми загрева , температура на графичка оди до 68 степени , а на процесор до 66-67 , го чистев завчера и го отворив кај процесорот бидејќи загреваше многу и пред тоа видов немаше паста и го избришав кај што имаше малце и му ставив нова ама одма го затворив и го пуштив да работи е сега прашање ми е дали треба прво да оставам да се исуши или нема врска , пак истото е загрева како и претходно кога немаше паста...
Дајте некое чаре??? почна ненормално да грее овој .. не паѓа температурата под 50 степена а со уклучена фм13 66-67 степени оди температурата..

Дајте некое чаре??? почна ненормално да грее овој .. не паѓа температурата под 50 степена а со уклучена фм13 66-67 степени оди температурата..

Стави cooler pad

USB-3-Fan-Light-Cooler-pad-Laptop-Notebook-Cooling-Pad.gif

acereal До температурата е брат, многу е жешко. Мене кулерите ми се мрднаа брчат како трактор.
Плус сега брзо ми изгоре графичката.

Едно прашање до поискусните членови.
Преку еден другар зедов графичка ама со пасивно ладење.
Муабетот му беше дека не можел да најде по Скопје, со нормално ладење, па морал да зеде сајлент верзија.

Е сега кажете ми колку долго ќе работи, бидејќи имам слушнато дека овие не се баш препорачливи за игри. Не играм многу захтевни игри, освен Пес и Фм.

Ми даде идеја да ставиме кулерче врз оние метали што се за ладење, па дали таквото нешто има да даде успех или тешка работа.
Фала многу, поздрав.

Незнаев каде да го поставам прашањево па овде:

Може помош зошто ми се гаси на секои 5 минути компјутерот кога ке стартувам некоја видео игра. Значи ако сурфам на интернет ОК е ама кога ке започнам на било која игра за 5 минути сам ке се изгаси. Помош?
--- надополнето: 19 јуни 2013 во 16:23 ---

Може помош зошто ми се гаси на секои 5 минути компјутерот кога ке стартувам некоја видео игра. Значи ако сурфам на интернет ОК е ама кога ке започнам на било која игра за 5 минути сам ке се изгаси. Помош?

На било која игра ?

Лаптоп ?

Ти се нарихтал прашина најверојатно,плус со времево топло,внатре вршник е претпоставуам.Ти дава BSOD или дирекно се рестартра без никаква опомена? Пиши повеќе детали.

Ми цркна полначот на лаптопот. Се работи за dell лаптоп, бев денска да прашувам и речиси никој нема, освен по нарачка и тоа малку поскапо. Најверојатно е прегорен бидејќи последно време ми беше оставен на кревет додека беше приклучен на струја. Некој совет каде можам да најдам нов полнач, или како може да се спаси стариот :) . (ке наминам во Макпетрол да видам, па може да го исклучите од одговорите, благодарам)

Откако ќе пуштам некоја игра, мониторот (ASUS VW-193D - LCD) почнува да покажува линии (хоризонтални) кои цело време трепкаат и се прелеваат, како да има некој извор на шум или нешто слично. Проблемот е во тоа што ова се случува подолго време, ама секогаш откако ќе сум направел рестарт или ќе сум му направел factory reset на мониторот се средувало, а сега не се средува. Ваше мислење? Во што би можело да е проблемот?

Батина дај кажете шо да се прае со овие горештиниве? Компјутеров а пуштам некоја игра за 15 минути ми се гасит, а најтрагично е тоа што над напојање мојш јајца да спржиш. Некој предлог за дополнително ладење кај напојањево да ставам?

Батина дај кажете шо да се прае со овие горештиниве? Компјутеров а пуштам некоја игра за 15 минути ми се гасит, а најтрагично е тоа што над напојање мојш јајца да спржиш. Некој предлог за дополнително ладење кај напојањево да ставам?

подобро куќиште со голем проток на воздух........и едно 6-7 вентилатори од 12cm

нешто вакво,плавите внесуваат свеж воздух,црвените го вадат надвор топлиот

CCS.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom