Фан Клуб: Италија

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
cekaj be juventasi, kako be sive ovoe godini tie kompleksi ne gi izvadivte ve molam, realno da zborime ova ne e samo moj stav giaccherini ne zasluzue i tocka, i od milan ima eden (abate) sto nezasluzuva da nastapuva za reprezentacija. Kakva vrska ima toa koj za kogo naviva.Stanuca zbor za ljubov kon italijanskata igra, ne juventus milan inter, krsete si glava na fanklubovite na timovite ne ovde. Fakt e deka italija imala, daleku daleku podobri igraci u odbrana. Toa treba da go sfatat site. A toa sto realno nema podobri igraci od barzagli i astori ne sme nie krivi. Cannavaro go dadov za primer ko nekoj postabilen i posigueen od ovie dvajcata.
Imalo i popromasheni rosteri od ovoj, koj e najdobriot osven 3-4 igraci koi pomalce zasluzuvaat od nekoi drugi.
FORZA AZURRI.
Еве и Ел Шарави изигра :гомце: во втора полусезона па ни он не заслужува и точка. Може така?
Мислам не иди со глава низ ѕид, секој навивач на јуве ке ти каже дека Џак нема квалитет да игра за репрезентација, АМА сите се свесни дека он е таков играч што секој тренер би го посакал, мислам крај на крај ЗОШТО ВООПШТО МИСЛИШ ДЕКА ИГРА?
Симпатична фаца има па затоа... :ROFLMAO:
Пред 4-5 страни прочитав зошто Барзаљи и Бонучи играле за репрезентација, не вртев понатаму викам што ке читам :facepalm:.
Инаку интересно, Прандели ме изненади со формацииве, изгледа ке комбинира и ке воигрува за наредната година за Светско, јас првпат гледам 4-3-2-1 да играа оваа Италија на Прандели...

C

Castiel

Гостин
Еве и Ел Шарави изигра :гомце: во втора полусезона па ни он не заслужува и точка. Може така?
Мислам не иди со глава низ ѕид, секој навивач на јуве ке ти каже дека Џак нема квалитет да игра за репрезентација, АМА сите се свесни дека он е таков играч што секој тренер би го посакал, мислам крај на крај ЗОШТО ВООПШТО МИСЛИШ ДЕКА ИГРА?
Симпатична фаца има па затоа... :ROFLMAO:
Пред 4-5 страни прочитав зошто Барзаљи и Бонучи играле за репрезентација, не вртев понатаму викам што ке читам :facepalm:.
Инаку интересно, Прандели ме изненади со формацииве, изгледа ке комбинира и ке воигрува за наредната година за Светско, јас првпат гледам 4-3-2-1 да играа оваа Италија на Прандели...
Поради кои причини е таков?

Иначе кажав за Барзаљи...моментално нема подобар од него за да игра во репрезентација...не е на нивото на Канаваро, Неста али па и не е воопшто лош...сеа има малку проблеми во 4 4 2 формација али се надевам ќе го увиди тоа Парандели и или ќе смени формација што ќе одговара за Барзаљи или ќе го ротира со бонучи...

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.436
Поени од реакции
14.871
И повторно Џакерини во првиот состав? Значи навистина не е.. убав туку упорен. :)

Бил трудољубив, вреден, трчал, тактички корисен, давал дефанзивна сигурност на тимот... :)

Диаманти, Шарави?! :eek:

Џакерини е играчот околу кого треба да се гради играта на Италија за СП 2014!!!

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
Поради кои причини е таков?

Иначе кажав за Барзаљи...моментално нема подобар од него за да игра во репрезентација...не е на нивото на Канаваро, Неста али па и не е воопшто лош...сеа има малку проблеми во 4 4 2 формација али се надевам ќе го увиди тоа Парандели и или ќе смени формација што ќе одговара за Барзаљи или ќе го ротира со бонучи...
Сеа јас да не паметувам тука пошто далеку сум од фудбалски тренер, ама колку што го имам гледано јас човекот се труди, значи трча многу, може да игра повеке позиции...иако не е технички којзнае колку добар, тоа што е ситен и брз и менува правец многу лесно понекогаш знае да направи проблеми(нормално против добро угрини тимови со добра средина и одбрана нема да мрдне). Значи за тоа колку е ограчен фудбалски човекот си ги користи шансите. Едина посеризна слабост што ја имам приметено дека некаде 60-70 минута комплетно губи здив, дали е тоа заради тоа што е послаб физички, незнам, ама јас го имам тооа забележано.
Пак ке кажам, без разлика на тоа јас ти или некој друг што мислиме, Прандели сигурно си има свои причини зошто го игра. Немој да мислиш дека јас многу сакам да го гледам, еве повеке би сакал Дијаманти да игра, што е многу поквалитетен играч од него, ама тоа е.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.045
Поени од реакции
6.072

Пак со џуџевски позади напад. Па ако запнал сотакви играчи, нека го стави другото од Јуве. Првото е....
Добро е што Маркисио не игра, бар не таму каде што играше со Мексико. Ај ваљда на полувреме ќе влезе место Монто или ДДР.

C

Castiel

Гостин
Сеа јас да не паметувам тука пошто далеку сум од фудбалски тренер, ама колку што го имам гледано јас човекот се труди, значи трча многу, може да игра повеке позиции...иако не е технички којзнае колку добар, тоа што е ситен и брз и менува правец многу лесно понекогаш знае да направи проблеми(нормално против добро угрини тимови со добра средина и одбрана нема да мрдне). Значи за тоа колку е ограчен фудбалски човекот си ги користи шансите. Едина посеризна слабост што ја имам приметено дека некаде 60-70 минута комплетно губи здив, дали е тоа заради тоа што е послаб физички, незнам, ама јас го имам тооа забележано.
Пак ке кажам, без разлика на тоа јас ти или некој друг што мислиме, Прандели сигурно си има свои причини зошто го игра. Немој да мислиш дека јас многу сакам да го гледам, еве повеке би сакал Дијаманти да игра, што е многу поквалитетен играч од него, ама тоа е.
абе ако сака и 12 позиции да може да игра...и да е брз ко усеин болт џабе е кога не го бива...до сега само Парандели знае што гледа во него и никој друг...за од клупа да влезе ко што игра во јувентус може да е корисен...али да игра прв тим е стварно глупост..колку само акции зафркна против мексико...треба да се опамети малку Парандели...
--- надополнето: 19 јуни 2013 во 21:05 ---
има ситна повреда...Парандели нејќе да ризикува ако тепаатв сега ваљда ќе го чува за полуфинале...или па може шанса против бразил да добие...

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
Само јадете вие гомна за ГАчерини, глејте какви дриблинзи прави :rolleyes:. У второ дава гол сто посто :cool:

Mr. Mojo Risin'

Porka de Majorka
Член од
14 септември 2008
Мислења
3.522
Поени од реакции
4.405
Џаст имаџин Барѕаљи да го напраеше киксот на Де Шиљо, :icon_mrgr:

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.242
Поени од реакции
8.142
Поентата е дека единствениот што направи кикс во ситуацијата е аргентинскиот фармер, кој поради недостаток на доброволци за купов, го викнале да суди.

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
На страна судијата, јапонциве како трчаат значи секоја чест. Со голема желба играат дечкиве, али мислам дека можеме да го добиеме.

Член од
27 јануари 2010
Мислења
2.430
Поени од реакции
723
Последните 5 мин им текна да играат хахаха

Kajgana Shop

На врв Bottom