Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

• Креатор на темата Креатор на темата Крусер
  • Време на започнување Време на започнување
Прво нека ни е честито пласманот. После се, покажаа нашиве дека тоа у Гимараеш беше само лош ден, и лош склоп на околности. Кошмар им станавме на Португалциве, којзнае кој пат ради нас нема да отидат на големо натпреварување :D
Се гледа дека Обвран доста работел, се гледа дека пробува да направи нешто ново, или бар да додаде некоа нова карактеристика, само некако тешко иде. Се виде дека немаме јака клупа, немаме играчи што ќе влезат 15тина минути да изиграат на ниво за да се одморат стартните бекови. Нит Ангеловски, нит Стојчевски па ни Кузмановски, а да не праиме муабет за Филип Лазаров се квалитет достоен за замена на Мојсо и Жути.
По долго време одлична партија на Миркуловски, целосно го покри Мојсо кој немаше свој ден. Кире стандарно одличен, имаше некој избрзан шут али у главном одлична партија на капитенот. Столе легендата одличен, Марковски ко изгубен беше, џабе беше женска му на трибина :icon_mrgr: Крилата солидни, ги искористија сите шутеви мислам, немавме промашување од крило. Златко Мојсоски реков и на претходниот натпревар ме изненадува доста :icon_mrgr: Одбраната гранитна, Велко и Јоноски одамна немаат одиграно вака добра партија. И на крај маестро Борко Ристовски. Кога е најпотребно секогаш е он тука, одличен беше денеска. Португалциве ќе го сонуваат уште долго.

п.с Поише се израдував на новите комбиња на МТВ него на пласманот на ЕП :pos:

Wait, wait, wait.. сега што испадна Германија илл Русија иде на ЕП?

А па Борко ми е големо куропецало. Тој нашол да збори за патриотизам... :pos: „Магарето му вика на зајакот...“ :tapp:

И зашто би имало раздор заради отказиве? :cautious: Лино е тренер па да се рефлектира тоа врз репрезентацијата? Не дека нема батерфлај ефект, ама не верувам до толку да влијае... До душа па сеа коа си го вратив филмот од утакмицава, баш Јоноски и Велко изиграа јака партија! :D

Али сепак, ако е точно, шупачки потег на Металург, на ден на утакмица да дели откази. Но не ми е веројатно да му раскинат договор на Велко, кој е дефинитивно најдобриот македонски одбранбен играч и кој им беше една од централните фигури за успехот... o_O

1 - DEN SRB CRO ESP , 2 - CZE FRA SWE ISL, 3 - MKD BLR MNE HUN, 4 - POL NOR AUS RUS

По некои пресметки (не мои, само пренесувам:))...Значи неофицијално...

Moja verzija e

1 - DEN FRA CRO ESP , 2 - CZE SRB SWE ISL, 3 - MKD BLR POL HUN, 4 - MNE NOR AUS RUS

znachi:

1. den, spa, fra, swe
2. cro, ice, srb, cze
3.pol, blr, nor , aus
4. mne, hun, mkd, rus

Ако е вака, тогаш да се молиме да се избегнат Хрватите од вториот шешир и полјаците од третиот. Се друго е релативно сеедно. Нормално супер би било да ги добиеме Чесите. Инаку многу е чудно ова, 4тиот шешир испаѓа посилен од 3тиот според мене.

Али сепак, ако е точно, шупачки потег на Металург, на ден на утакмица да дели откази. Но не ми е веројатно да му раскинат договор на Велко, кој е дефинитивно најдобриот македонски одбранбен играч и кој им беше една од централните фигури за успехот... o_O
Може видоа дека за да му парираат на Вардар идна сезона ќе треба да се купи нешто ново па сеа шут карта на сите...

Интересно ми е ако овој муабет е точен... колку лицемерно ќе испадне цел тој „патриотски“ имиџ дека „ние сме Македонија“ што го градеа ќе им потоне.

Ич да не ти е гајле:D
Не знам како одат тие математики, и како Русија испаднала пред Германија, некој поназад мислам дека објасни.
А еве и тука потврда на тоа дека Русија е пласирана на ЕП, а не Германија.
http://www.eurohandball.com/article/17275
http://www.eurohandball.com/article/17276
If Russia had lost by nine or more goals, Germany would have been the best third ranked team and would have made it to Denmark.

But following the 25:30 loss against Austria, Russia will accompany the Austrians to Denmark as best third ranked team of the qualification.

Even a defeat would not have stopped Austria on their way to the EHF EURO 2014, as then they would have been the best third ranked team.

In case of a draw, Russia would have been second ranked in this group.

In the second half four straight goals from 16:15 to 20:15 virtually decided this game as Russia could not catch up anymore.

Ако е вака, тогаш да се молиме да се избегнат Хрватите од вториот шешир и полјаците од третиот. Се друго е релативно сеедно. Нормално супер би било да ги добиеме Чесите. Инаку многу е чудно ова, 4тиот шешир испаѓа посилен од 3тиот според мене.

pa posilen e ali po rezultatite vo kvalifikaciive ispadna poslab. Inaku i jas mislam samo hrvatska da ne se potrefi od vtor sheshir. idealna grupa shvedska, cheska, avstrija i makedonija . hahahahhaha

Може видоа дека за да му парираат на Вардар идна сезона ќе треба да се купи нешто ново па сеа шут карта на сите...
.

И каде е логиката да ги шутнеш најдобрите двајца одбранбени играчи за да му конкурираш некому?

Ако е за шутирање и чистење на тимот има други кандидати кои се за тоа. Сеа до душа онде се споменува дека дале 5-6 откази (не само на Македонци), но сепак, нема логика да го шутнеш срцето на одбраната (одбрана заедно со Станиќ заради која стигнаа до таму кај што стигнаа), освен ако не ги купат Шведските кули близначки. :D

Мене не ми е верно ова, ај да видиме дали ќе има нешто подоверливо од брзозборката Борко Ристовски...

И каде е логиката да ги шутнеш најдобрите двајца одбранбени играчи за да му конкурираш некому?

Ако е за шутирање и чистење на тимот има други кандидати кои се за тоа. Сеа до душа онде се споменува дека дале 5-6 откази (не само на Македонци), но сепак, нема логика да го шутнеш срцето на одбраната (одбрана заедно со Станиќ заради која стигнаа до таму кај што стигнаа), освен ако не ги купат Шведските кули близначки. :D

Мене не ми е верно ова, ај да видиме дали ќе има нешто подоверливо од брзозборката Борко Ристовски...

Од она што можев да прочитам досега (а факт е дека е многу лимитирано и има премногу шпекулации), 12 играчи ќе си заминат од составот на Металург. Од нив 5-6 се Македонци, а 4ца се моментални репрезентативци (Марковски, Јоноски, З.Мојовски, Левов???). Ако е вака претпоставувам дека ќе останат Станиќ, Ракчевиќ, Мојсовски, Миркуловски и Манасков. Веројатно Димовски. Исто и Никола Маркоски со оглед дека пред некој ден го потпишаа. За сите останати не се знае. И тие што имаат договор можеби ќе си заминат којзнае...

И Обрван потврдил, не е само Борко...

А ако се знае дека нема да играш Л.Ш, следна година и дека немаш теоретски шанси да земеш подобри од овие двајца што си ги шутнал.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom