Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

• Креатор на темата Креатор на темата Крусер
  • Време на започнување Време на започнување
Pa jas bi sakal samo da sme vo ist baraban so ungarija.

А ова за отказите од Металург, стварно е срамота ако е вистина. Па добро бе не можеа да почекаат некој ден? Јас не велам дека треба некој да им се меша во плановите за идната сезона и ако овие играчи не им се вклопуваат не е страшно, ама не ден-два пред клучен натпревар за репрезентација не се прави тоа бре...

П.С. Ако е вистина, еве му шанса на Вардар да си лапни 2 супер одбранбени играчи и да покажат дека стварно играат македонци. И Велко Марковски и Ацо Јоноски се цела класа подобри од одбранбените на Вардар (Кукоски, Абутовиќ и Драгаш).

Абутовиќ не е ни одбранбен играч тој е џелат. :cautious:

1 - DEN SRB CRO ESP , 2 - CZE FRA SWE ISL, 3 - MKD BLR MNE HUN, 4 - POL NOR AUS RUS

По некои пресметки (не мои, само пренесувам:))...Значи неофицијално...

Некако не ми се верува дека вака ќе биде, ама ако е вака, тогаш дефинитивно треба да се молиме за Србија и Чешка од првите два барабани. Тие се за цела класа послаби екипи од останатите во тие барабани. Се на се, Чешка, Белорусија, Австрија, Црна Гора и Норвешка се екипи со кои можеме да се носиме и да ги победиме. Се останато ќе биде многу тешко.

П.С. Ако е вистина, еве му шанса на Вардар да си лапни 2 супер одбранбени играчи и да покажат дека стварно играат македонци. И Велко Марковски и Ацо Јоноски се цела класа подобри од одбранбените на Вардар (Кукоски, Абутовиќ и Драгаш).
Не сакам да бидам оф топик, ама мало сутра дека биле класа подобри :icon_mrgr:
Играч кој ни покажувал к*р, и играч кој на времето не шитнал за пари (мада овој не би имал против ако се врати како втора шанса :D), не ни требаат, се надевам Струмоца ќе си ги земе за да имаме уште еден конкурентен тим :icon_mrgr:

Чешка во втор барабан, Полска во четврт? Многу нелогичности... како и да е шансите наши се скоро исти во кој барабан и да бидеме пошто ако е така Русија и Норвешка што се силни репрезентации би биле во четврт барабан!?

Чешка заврши прва во својата група, Полска и Норвешка втори, Русија трета...Тоа е логичноста:) Али пак ќе кажам, не е ова официјално...

[quote="Xsago, post: 5945750, member: 66460"
Не сакам да бидам оф топик, ама мало сутра дека биле класа подобри :icon_mrgr:
Играч кој ни покажувал к*р, и играч кој на времето не шитнал за пари (мада овој не би имал против ако се врати како втора шанса :D), не ни требаат, се надевам Струмоца ќе си ги земе за да имаме уште еден конкурентен тим :icon_mrgr:[/quote]

Тоа за други причини зошто не сакате некој играч е друга работа и е сосема легитимна. Јас зборувам чисто за играта на теренот, а барем спроед мене и двајцата се многу подобри од овие што ги има Вардар.

mislam deka ovie bi bile sheshirite spored rezultatite i pravilata :

1. DEN, SPA, FRA, POL
2. CRO, ICE, SRB, CZE
3. SWE, BLR, NOR, AUS
4. MNE, HUN, MKD, RUS

Моментот кога гледаш дека Германија нема да игра на Европско. Онака ми иде натпреварот во Ниш пред очи и со ептен голем сеир ја дочекав информацијата.

Инаку браво момци. Има ли снимка од пеналот на Кирца, знаете на кој мислам, она мајсторијата при крај?

mislam deka ovie bi bile sheshirite spored rezultatite i pravilata :

1. DEN, SPA, FRA, POL
2. CRO, ICE, SRB, CZE
3. SWE, BLR, NOR, AUS
4. MNE, HUN, MKD, RUS

Како што напишав една страна поназад, Полска заврши втора во својата група, нема шанси да е во прв шешир...Шведска заврши прва во таа група, значи не може да биде во трет шешир:) Не знам кои правила си ги гледал...

Моментот кога гледаш дека Германија нема да игра на Европско. Онака ми иде натпреварот во Ниш пред очи и со ептен голем сеир ја дочекав информацијата.

Инаку браво момци. Има ли снимка од пеналот на Кирца, знаете на кој мислам, она мајсторијата при крај?

Ја најдов една снимка, ама ептен грда, не се ни гледа ко шо треба... :(

Како што напишав една страна поназад, Полска заврши втора во својата група, нема шанси да е во прв шешир...Шведска заврши прва во таа група, значи не може да биде во трет шешир:) Не знам кои правила си ги гледал...

da moja greshka... epa kje si gi smenat mestata polska i shvedska. Inaku na oficijalniot sajt imaat greshka napraveno polska e stavena prva.http://www.ehf-euro.com/Group-5.5081.0.html

1 - DEN SRB CRO ESP , 2 - CZE FRA SWE ISL, 3 - MKD BLR MNE HUN, 4 - POL NOR AUS RUS

По некои пресметки (не мои, само пренесувам:))...Значи неофицијално...

Хм, ама како Унгарија и Македонија у трет барабан кога се најслабо пласирани од второпласираните репрезентации, ми нема логика. o_O

Според моите пресметки, има две варијанти, и тоа:

А:
1.Данска, Шпанија, Франција, Шведска
2. Исланд, Хрватска, Србија, Чешка
3. Полска, Белорусија, Австрија, Црна Гора
4. Норвешка, Унгарија, Македонија, Русија.

Б:
1.Данска, Шпанија, Франција, Шведска
2. Исланд, Хрватска, Србија, Чешка
3. Полска, Белорусија, Австрија, Норвешка
4. Црна Гора, Унгарија, Македонија, Русија.

Според мене по секоја логика би требало да бидеме во последен барабан. Првана верзија ми е со гол разлика без резултатите од последнопласираните екипи, но само таму каде што има „судир на ист број бодови“, не за сите селекции... Втората е со „нормална“ гол разлика...

Но и да се исклучуваат резултатите против последнопласираните, ние пак сме на дното, тогаш би имале 2 бода, овие од денеска.

Ае, ќе видиме наскоро кои ќе бидат официјалните! :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom