MoneyBookers (официјална тема)

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Не ми веруваш?

:)
Јас ти верувам, само ме интересира покрај тие 3.000 акаунти на МБ на колку сметки влечеш во МК ... тоа е поинтересниот дел. Нејсе, сигурно не е муабет за во јавност, така да ако можеш да споделиш нешто интересно ок, ако не живи и здрави.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Јас ти верувам, само ме интересира покрај тие 3.000 акаунти на МБ на колку сметки влечеш во МК ... тоа е поинтересниот дел. Нејсе, сигурно не е муабет за во јавност, така да ако можеш да споделиш нешто интересно ок, ако не живи и здрави.
На триеситина акаунти. Но сега смислив план како воопшто да не влечам пари во Македонија. ;)

Но тоа дефинитивно не е за во јавност. Цел муабет ми беше, нема никаква потреба да го нишаме бродот со пријавување пари. На УЈП не и е гајле, нив повеќе ги интересира како да ги оданочат оние кои издаваат станови на пример, бидејќи таму се работи за големи пари, така да со ситните суми на МБ не се ни занимаваат.

Најсмешната работа е што дури и ако ти докажат дека парите на МБ ти се од кладилница, пак не смеат да те даночат, туку треба да те казнат што воопшто си се кладел, затоа што за македонските граѓани он лајн кладењето е забрането (што пак се коси со европските регулативи, но не е тема ова).

Член од
13 декември 2011
Мислења
218
Поени од реакции
43
Добар ден неможев да ги разлистам многу многу претходните страни ,па имам едно прашање.Имам 160 евра на Маниброкерс и сега како да ги извадам дали мора на девизна сметка или може и на транакциска жиро сметка.И колкава е провизијата еден пријател ми вика дека била 21 евро,тоа е многу јас мислам.И дали може да направам транскакција без одобрен акаунт бидејки не ми стигна кодот со 6 цифри а пред 5 месеци е направен акаунтот.Фала многу.

Член од
18 февруари 2013
Мислења
59
Поени од реакции
14
Добар ден неможев да ги разлистам многу многу претходните страни ,па имам едно прашање.Имам 160 евра на Маниброкерс и сега како да ги извадам дали мора на девизна сметка или може и на транакциска жиро сметка.И колкава е провизијата еден пријател ми вика дека била 21 евро,тоа е многу јас мислам.И дали може да направам транскакција без одобрен акаунт бидејки не ми стигна кодот со 6 цифри а пред 5 месеци е направен акаунтот.Фала многу.
Не мора на девизна. Во која банка ти е сметката? Провизијата е околу 2 евра не 21. А за другото не знам мислам дека треба да ти е одобрен ако не си го добил кодот контактирај ги да ти го пратат пак.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.344
Поени од реакции
21.713
MB акаунтот ми е во евра, а треба да примам долари. Дали ваква трансакција е изводлива да се направи и како?

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
MB акаунтот ми е во евра, а треба да примам долари. Дали ваква трансакција е изводлива да се направи и како?
Ќе ти се конвертираат во евра доларите така да немај гајле .

Член од
18 февруари 2013
Мислења
59
Поени од реакции
14
Изводлива е само може ќе ти земат некој процент за конверзијата.

- sent from mobile -

Член од
12 декември 2012
Мислења
320
Поени од реакции
2.025
Луѓе ве молам кажете ми дали можам да верифицирам Visa Electron од Тутунска на MoneyBookers (за обложување) и какви информации ќе ми бараат.
Кога земате пари од MoneyBookers ги подигнувате од банкомат или на шалтер ?

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Луѓе ве молам кажете ми дали можам да верифицирам Visa Electron од Тутунска на MoneyBookers (за обложување) и какви информации ќе ми бараат.
Кога земате пари од MoneyBookers ги подигнувате од банкомат или на шалтер ?
Ќе ја регистрираш треба да имаш минимум 3 евра мислам кога ќе ја внесеш картичката ќе ти земе одредена сума до 3 евра максимум , и треба да се јавиш во банка да прашаш точно колку ти зеле во евра и да ја внесеш таа сума .

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.667
Поени од реакции
8.725
^ Ќе ти дојде порака на мобилниот колку ти земало ако при аплицирањето за дебитната имаш оставено број, барем мене ми дојде за неколку работи што плаќав.

Член од
8 февруари 2009
Мислења
9
Поени од реакции
2
На триеситина акаунти. Но сега смислив план како воопшто да не влечам пари во Македонија. ;)

Но тоа дефинитивно не е за во јавност. Цел муабет ми беше, нема никаква потреба да го нишаме бродот со пријавување пари. На УЈП не и е гајле, нив повеќе ги интересира како да ги оданочат оние кои издаваат станови на пример, бидејќи таму се работи за големи пари, така да со ситните суми на МБ не се ни занимаваат.

Ставрогин, ги читам твоите поствови во темава, па решив да ти предложам нешто:
Јас често депонирам пари на Moneybookers, и тоа не баш мали суми, понекогаш и 1-2К месечно.
Како што прочитав, ти го кориштиш Moneybookers за обратен трасвер на средства т.е. за повлекување.
Би сакал да ти предложам, доколку е прифатливо и за тебе, наместо да повлекуваме/депонираме од и на различни с-ки и наместо да плаќаме провизии на банките, може да се видиме во четири очи, и да ги сведиме овие "deposit / withdraw" на еден кафе муабет. (гледам не ти е непознат и betfair, па може да размениме некое искуство и за тоа).
Доколку си заинтерсиран, пиши пп, па ке се договориме.

Поздрав.

Рунчев

Esi mi dobaaar
Член од
29 мај 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
191
Некој да игра покер на (dbgpoker или некој друг со лобито од dolaropoker) и да вади пари преку moneybookers да ми каже како идат работите?

Член од
24 декември 2008
Мислења
401
Поени од реакции
244
Здраво
дали некој има користено
Skril prepaid Mastercard?
Би требало да е нешто слично како Payoneer картичката

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Здраво
дали некој има користено
Skril prepaid Mastercard?
Би требало да е нешто слично како Payoneer картичката
Не функционира за македонските сметки. Не ги издаваат за корисниците на Манибукерс од Македонија.

Kajgana Shop

На врв Bottom