Фабрика „Суташ“

• Креатор на темата Креатор на темата STEALTH
  • Време на започнување Време на започнување

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.970
Поени од реакции
15.299
sutas.jpg

Фабриката „Суташ“(„Балканска млекарница“) во Скопје, со преработувачки капацитет од 70 милиони литри годишно млеко, започна со производство. Млеко, јогурт, сирење, кисело млеко, ајран и детски овошен јогурт се производите што се произведени во Скопје и се веќе достапни во продавниците низ Македонија.

04062013160759_Produkti.jpg

Пробав од јогуртот и од киселото млеко (кое ФАЛА БОГУ е во ПАКУВАЊЕ за повеќе употреби) и ми се допадна ептен! Добро што го купија овие и Сведмилк, мислам дека ќе им тргне бизнисот многу

Фабриката „Суташ“(„Балканска млекарница“) во Скопје, со преработувачки капацитет од 70 милиони литри годишно млеко, започна со производство. Млеко, јогурт, сирење, кисело млеко, ајран и детски овошен јогурт се производите што се произведени во Скопје и се веќе достапни во продавниците низ Македонија.

Пробав од јогуртот и од киселото млеко (кое ФАЛА БОГУ е во ПАКУВАЊЕ за повеќе употреби) и ми се допадна ептен! Добро што го купија овие и Сведмилк, мислам дека ќе им тргне бизнисот многу

Кажи ми чим си пробал....дали јогуртот и киселото млеко се киселкасти...или се без вкус како на БиМилк.

Некако се на средина што знам. Јас го обожавам Јока кој е кисел, а го пијам и БиМилк кој е без вкус... Овие се некако на сред, шо знам

Ааа ова мора да се проба уште рано сабајле :pipi:

Јогуртот е супер и густина и киселкаст колку што треба, го пробав го има веќе и по продавници. Па ќе видиме за другиве

sutas.jpg

04062013160759_Produkti.jpg

Сутлијаш. :)

Добро, нека тераат бизнис, само да не биде - на почеток квалитетни продукти по прифатливи цени, потоа по одреден број на серии неквалитетни продукти по истите цени. Сум го приметил ова со подолготрајно земање на различни прехрамбени продукти од различни фирми, кај дел од нив појавата е забележителна.

Дали на овој детскиот овошен јогурт пишува „Ајде цуцни“? Неубаво звучи.

Дали на овој детскиот овошен јогурт пишува „Ајде цуцни“? Неубаво звучи.

Заради тоа имам предупредување на темата :) :pos:
Сериозно треба да го сменат тоа :)

Кај дистрибуираат овие во маркетиве немам видено... Го проба некој јогуртот?

Ова кога ќе видам некое турско име на нешто како ми боде во очи :cautious: и ептен некако дегенско ми изгледа :D

Иначе ги немам пробано утре по сабајле ќе ги пробам па ќе видиме за што точно станува збор :)

Шо сака нека пишува на опаковката, мене ми е најважно млекото внатре да е од Македонски фарми!

Шо сака нека пишува на опаковката, мене ми е најважно млекото внатре да е од Македонски фарми!

Дел е од македонски фарми а дел е млеко во прав од увоз. 100% македонско млеко изгледа не постои.

Back
На врв Bottom