Фабрика „Суташ“

• Креатор на темата Креатор на темата STEALTH
  • Време на започнување Време на започнување
Шо сака нека пишува на опаковката, мене ми е најважно млекото внатре да е од Македонски фарми!

Сега за сега е 100% македонско млекото. А муабети дека млеко у прав ти продаваат како свежо млеко... тоа ти е секој на форум може да си каже што му лежи на душа, хартија се трпи :)
--- надополнето: 15 јуни 2013 во 16:29 ---
Кај дистрибуираат овие во маркетиве немам видено... Го проба некој јогуртот?

Ја го имам пробано и супер е јогуртот, пишав и погоре. Ајранот го пробав и не ми се свиѓаше... али ја ајран и онака воопшто не сакам.

Мислам во Рамстор или Веро веќе ги има.

Сега за сега е 100% македонско млекото. А муабети дека млеко у прав ти продаваат како свежо млеко... тоа ти е секој на форум може да си каже што му лежи на душа, хартија се трпи :)
.

Другар, самите млекари изјавија дека немаат доволно свежо млеко и дека мораат да додаваат млеко во прав од увоз. Имаше по медиумите нивни изјави ако се потрудиш ќе ги најдеш.

Другар, самите млекари изјавија дека немаат доволно свежо млеко и дека мораат да додаваат млеко во прав од увоз. Имаше по медиумите нивни изјави ако се потрудиш ќе ги најдеш.

Ок тоа кој како... треба да си пишува на опаковката од кај е. Ова го кажувам од правен аспект зашто Суташ од тоа што сум запознат не е регистрирана како увозник сеуште ( мора се регистрира за да увезува) така да во никој случај не би можела да увезе ништо. А вршат откуп само од Македонија.

Ако во содржината стои 100% свежо млеко мора и да биде така... инаку се друго е незаконско а богами и продажба на млеко во прав како свежо млеко е во најмала рака скандалозно .

На пример Здравје радово ја сменија опаковката на едно сирење само поради што на тестовите се покажа дека има тон растителни масти во него, и сеа на опаковката стои „пастеризиран производ од хомогенизирано млеко со додадок од други масти“ наместо сирење. :)

Дел е од македонски фарми а дел е млеко во прав од увоз. 100% македонско млеко изгледа не постои.

Сентис АГ од Тетово работи исклучиво со свежо млеко. Никогаш не сум купил друго млеко освен нивното и на Здравје Радово. Неможе никој да ме убеди дека млеко од србија, босна, хрватска или словенија може да биде подобро од домашното, па размислете малку колку пат поминува тоа млеко по шлепери и царини додека да стигне до тука!

Киселото млеко многу е густо и не е кисело, мислиш павлака јадеш.

Јогуртот им е добар, млекото исто. Пробав и од „фамилијарното“ сирење, првата кутија беше супер, во втората што ја купив имаше мувла :unsure:

Јогурт и млеко пробав, добри им се. Друго сеуште не сум пробала

Сентис АГ од Тетово работи исклучиво со свежо млеко. Никогаш не сум купил друго млеко освен нивното и на Здравје Радово. Неможе никој да ме убеди дека млеко од србија, босна, хрватска или словенија може да биде подобро од домашното, па размислете малку колку пат поминува тоа млеко по шлепери и царини додека да стигне до тука!

Овие се ALPI така. Земав еднаш млеко трајно утредента одма почна да мириса. Ај си викам дан не ми се погодило и зедов пак и одма истото.
Јогуртот не е лош, додека запримети на киселото млеко на капакот мали дупчиња на сите.

Море да исцркаат сите лопужи кои беа дел од Шведската превара,маме и е*ам...
Ајде може тука ке се оправи работата,сега немам време,до вечер може да пишам еден добар реферат,околу ситуацијава.

Го пробав само киселото млеко и за разлика од останатите, ова моментално ми е највкусно. Плус има практична амбалажа ако не се изеде одеднаш.

Jaс сум купил Ајран ,Јогурт и Млеко ,а од тоа што имам купено пробав само Јогурт и Млеко ,добри се по фкус не се лоши .

Јогуртот не е многу густ .

Да бе и затоа го истураа пред влада пошо немаат доволно :icon_lol:

Back
На врв Bottom