„Погрешна“ националност

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
:cuc:
--- надополнето: 7 јуни 2013 во 19:33 ---

за 1от болд. Од вакви паметни како тебе ни се е.а мамата. Ако тој е слободен човек и отишол да се спаси и печали во друга земја, нема што после да бара права еднакви како домаќинот, нема што да бара џамии, двојазичност и други тракатанци, туку треба да биде благодарен на домаќинот што му дозволил да живее и заработува во таа држава. Ти кога одиш на гости има кажуваш дека си слободен човек и им правиш по дома исто и бетер што и домаќините?
за 2от болд Точно дека и македонците се иселуваат ама никаде не бараат да се градат православни цркви на секој чекор, не бараат ниту двојазичност, ниту некои посебни права ( шеријатски или незнам какви)
Мисли малку со главата што збориш и не глуми овде демократ, дека еден ден ( а многу блиску е тој ден) и нас ке ни дојдат до глава упссссс веке ни дојдоа

Мило ми е што ти се ебало мамата. И да ти кажам право се сложувам со тебе, нема многу што да бараат, освен она што треба да го имаат! И мене ми е смачено и досадно и арогантни доселеници што не ги почитуваат домаќините и бараат повеќе отколку што им треба. Ни збор повеќе, во право си тука. Никој не сака нецивилизирани дошлаци што ќе му кажуваат како треба во нивни двор.

АМА!

Домаќините (во случајов Златна Зора) мора задолжително да се осудат заради тоа што го прават. Нема никаде доказ дека Авганистанецот барал џамии, двојазичност и слично, туку емигрирал заради основни човекови права! Истите тие права му се прекршени од следбеници на извртена идеологија и жалам што многумина се согласувате со нив, а истите тие би ве убиле кога би добиле шанса заради тоа што сте.

Друг проблем е тоа што растот на националистички/расистички/неистомисленички насилни групи кои шират квази општествена правда е правопропорционален со падот на стандардот на живеење. Нацизмот пораснал после кризата во 30-те во Германија, златнава зора е на раст сега за време на грчката криза, Македонците стануваат сите патриоти и се зачленуваат во партии исто за време на криза, само да најдат излез да преживеат. Земи им ја храната на луѓето, ќе станат радикални и насилни. Јасно е тоа, и затоа и ги браните говедава грчки.

И последно, моментално сум надвор од Македонија. Живеам во град во кој има барем 3 македонски цркви, барем 3 македонски училишта, дипломски студии по македонски, дел јавни знаци на македонски и град во чиј дел редовно се веат македонски знамиња за Илинден и 8-ми септемри на општинско ниво, правно поставени. Знаеш зошто? Оти некои пред нас дошле овде и им скурчило па си рекле ќе бараме од домаќиниве ова и ова и ќе го добиеме. Е сега разлика е тоа што немаме шеријатски закони и такви ствари а и не ни би ги барале, затоа и имаме каква-таква добра репутација како народ.

Но кога некој ги оправдува грциве зашто бараат кривици во доселениците за време на економска криза, не може да ми речете дека е праведно и "така треба". Јасно е кој им е крив.

И уште нешто. Роден сум во Грција, од родители Македонци. Мајка ми и татко ми во тоа време пред 20 години никогаш ни виделе златни зори ни насилство за тоа што биле. Не дека ги обожавале што се Македонци, ама барем не ги линчувале зашто не се Грци. Знаеш зошто? Затоа што имале еден куп туристи, стабилна економија и квалитетен живот (до некоја мера). А денес Грците кога имаат зголемени даноци, без работа се и немаат никакви услови за живот, се вртат кон она што им останува - насилството. Белки ќе ги стигне некој ден, ќе им се врати.

Taka se brani drzava (y)
a ne kako nasite da im davaat uste drzavjanstva na lojosani od Nigerija i od picke si majcina zemji so kuceska vera

Eliniki Demokratija nema vo nikoj slucaj da zastane zad Lojosan
i drugo prijatele kolku i da ja mrazes Grcija sepak taa e drzava so site atributi samo na ovoj nacin so direkni zakani mozat da gi izbrkaat dojdencite imigranti, pomina vejke vremeto vo evropa koga na imigrantite im se gledase niz prsti poslednite nastani vo London Pariz nalgaat na site zemji da se stitat od emigranti so kuceska vera.

vidi kakvi maki si imaa Svedite so Arapite se kajat sto gi pokanile tie cigani vo nivnata zemja

Тука грешиш/ Доколку емигрантот дошол да бара шанса за "бољи живот", повели. Не е проблем ни националност ни религија, се додека е мирен и гледа да заработи за подобар живот, да си обезбеди живеалиште, работа, понатаму и фамилија, на легален начин секако. А оние како во случајот со војникот во Лондон, таквите треба осуда на доживотно мачење.

Нашинците што се низ другиве земји отидени да заработат за живот, и нив ли треба да ги касапат- или пак да ги депортираат ??? Ако галамат многу, ако прават нешто незаконски слободно нека ги стрелаат таму на лице место. Ама ако дошле чесно да заработат парче леб, нема што тука да се убива/касапи.

Уствари, на крај краева, мора да има вакви случувања... Тоа е, светот не е розев, не може да има мир. Не сме криви ние (луѓето), криво е општеството.

Хехехе некој напишал на темава дека и Македонецот бил раштракан насекаде ширум светов ... да Македонецот е раштракан насекаде по сите континенти на планетава, но Македонецот било каде да отиде дали во некоја друга држава во Европа или пак во некоја друга држава и тоа на друг континент без проблем за кратко време ќе се приспособи на тамошната култура и начин на живот, погледнете ги нашите иселеници по западна Европа, Австралија, Нов Зеланд, Канада, САД и.т.н. сите се 100% приспособени и етаблирани во системот на тие држави како да се староседелци од поодамна таму а не дојденци од пред некоја деценија, смешно е да се споредува Македонецот(иселеник) со иселеникот Авганистанец, Пакистанец, Индиец, Нигериец, Сенегалец, Кениец и.т.н. и.т.н.

100%? Хмм не. Знам луѓе кои заминаа и се вратија.
Точно, поголемиот дел се снајдоа во странство, ама веќе кога зборуваш со проценти, барем потруди се тие да бидат точни.

Мило ми е што ти се ебало мамата. И да ти кажам право се сложувам со тебе, нема многу што да бараат, освен она што треба да го имаат! И мене ми е смачено и досадно и арогантни доселеници што не ги почитуваат домаќините и бараат повеќе отколку што им треба. Ни збор повеќе, во право си тука. Никој не сака нецивилизирани дошлаци што ќе му кажуваат како треба во нивни двор.

АМА!

Домаќините (во случајов Златна Зора) мора задолжително да се осудат заради тоа што го прават. Нема никаде доказ дека Авганистанецот барал џамии, двојазичност и слично, туку емигрирал заради основни човекови права! Истите тие права му се прекршени од следбеници на извртена идеологија и жалам што многумина се согласувате со нив, а истите тие би ве убиле кога би добиле шанса заради тоа што сте.

Друг проблем е тоа што растот на националистички/расистички/неистомисленички насилни групи кои шират квази општествена правда е правопропорционален со падот на стандардот на живеење. Нацизмот пораснал после кризата во 30-те во Германија, златнава зора е на раст сега за време на грчката криза, Македонците стануваат сите патриоти и се зачленуваат во партии исто за време на криза, само да најдат излез да преживеат. Земи им ја храната на луѓето, ќе станат радикални и насилни. Јасно е тоа, и затоа и ги браните говедава грчки.

И последно, моментално сум надвор од Македонија. Живеам во град во кој има барем 3 македонски цркви, барем 3 македонски училишта, дипломски студии по македонски, дел јавни знаци на македонски и град во чиј дел редовно се веат македонски знамиња за Илинден и 8-ми септемри на општинско ниво, правно поставени. Знаеш зошто? Оти некои пред нас дошле овде и им скурчило па си рекле ќе бараме од домаќиниве ова и ова и ќе го добиеме. Е сега разлика е тоа што немаме шеријатски закони и такви ствари а и не ни би ги барале, затоа и имаме каква-таква добра репутација како народ.

Но кога некој ги оправдува грциве зашто бараат кривици во доселениците за време на економска криза, не може да ми речете дека е праведно и "така треба". Јасно е кој им е крив.

И уште нешто. Роден сум во Грција, од родители Македонци. Мајка ми и татко ми во тоа време пред 20 години никогаш ни виделе златни зори ни насилство за тоа што биле. Не дека ги обожавале што се Македонци, ама барем не ги линчувале зашто не се Грци. Знаеш зошто? Затоа што имале еден куп туристи, стабилна економија и квалитетен живот (до некоја мера). А денес Грците кога имаат зголемени даноци, без работа се и немаат никакви услови за живот, се вртат кон она што им останува - насилството. Белки ќе ги стигне некој ден, ќе им се врати.

Знаеш зошто е тоа така?
Сега кога немаат економија за да собираат политички поени од таму, ќе собираат на национална основа само за да дојдат на власт.

А лесно манипулативни, прости, сиромашни (да протестираат, тепаат, крадат за пари) секогаш имало и ќе има.

Сакам ЗЛАТНА ЗОРА И ВО МАКЕДОНИЈА,одма се зачланувам

Постојат вистински патриотски структури спремни за дејство ако е потребно.

Но истите немаат за цел да во Р.М предизвикаат граѓанска војна, од друга страна пак ако целат кон политичари ќе ги оквалификуваат како терористи.

Во секој случај тука се.

Btw и јас сум погрешна националност:

Немам членска книшка од Вмбло и ниедна партија:sneaky:

АМА!

2rc05g6.jpg

Грција е на Грците, а не на Африканци и Азијати. Крај на приказната. Тоа нема врска со економија и стандарт, туку потреба да се сочува традиционалното и историското.
Денес е страшно да се шета во Атина. Целиот град е преполн со небелци и НеГрци.

Само што тој Авганистанец воопшто не е крив, туку крива е европската политика на мулти културизам и brainwashed машина што ги пушта истите тие небели емигранти во Европа со што создава простор за големи проблеми во иднина.

Africa for Africans, Asia for Asians, Europe for everyone !
--- надополнето: 16 јуни 2013 во 02:49 ---
Знаеш зошто е тоа така?
Сега кога немаат економија за да собираат политички поени од таму, ќе собираат на национална основа само за да дојдат на власт.

А лесно манипулативни, прости, сиромашни (да протестираат, тепаат, крадат за пари) секогаш имало и ќе има.

Грците од секогаш се народ со висока национална и расна свест. Можеби нај традиционален народ во Европа. Ова беше само нивна кулминација.

И тебе да ти се населат 100 емигранти од Кенија, Нигерија, Конго, Малезија, Филипини, Авганистан и Пакистан во твоето маало, па ќе видам дали исто ќе размислуваш.

Овде роните солзи за тие емигранти, а овде никој од вас не би живеел со Цигани и Албанци во близина. Тоа е дволичност.

Кога ќе ги почувствуваш тие емигранти на свој грб тогаш ќе правиме муабет.

Решение не е никој да се убива и тепа на улица, туку едноставно да не се пуштаат во Европа ни еден.

100%? Хмм не. Знам луѓе кои заминаа и се вратија.
Точно, поголемиот дел се снајдоа во странство, ама веќе кога зборуваш со проценти, барем потруди се тие да бидат точни.

ОК 100% не, ама 80-90% од нашинциве и општо од Балканциве се имаат снајдено и останато во странство ... зборам за оние кои заминале во странство уште пред некоја деценија т.е. во времето на минатиот систем !

2rc05g6.jpg

Грција е на Грците, а не на Африканци и Азијати. Крај на приказната. Тоа нема врска со економија и стандарт, туку потреба да се сочува традиционалното и историското.
Денес е страшно да се шета во Атина. Целиот град е преполн со небелци и НеГрци.

Само што тој Авганистанец воопшто не е крив, туку крива е европската политика на мулти културизам и brainwashed машина што ги пушта истите тие небели емигранти во Европа со што создава простор за големи проблеми во иднина.

Africa for Africans, Asia for Asians, Europe for everyone !
--- надополнето: 16 јуни 2013 во 02:49 ---

Грците од секогаш се народ со висока национална и расна свест. Можеби нај традиционален народ во Европа. Ова беше само нивна кулминација.

И тебе да ти се населат 100 емигранти од Кенија, Нигерија, Конго, Малезија, Филипини, Авганистан и Пакистан во твоето маало, па ќе видам дали исто ќе размислуваш.

Овде роните солзи за тие емигранти, а овде никој од вас не би живеел со Цигани и Албанци во близина. Тоа е дволичност.

Кога ќе ги почувствуваш тие емигранти на свој грб тогаш ќе правиме муабет.

Решение не е никој да се убива и тепа на улица, туку едноставно да не се пуштаат во Европа ни еден.

Зборуваш за дволичност а не сфаќаш дека всушност сите ние вклучувајќи те и тебе сме исто дволични. Африка на Африканците, Грција на Грците, а Мелбурн чиј е? Престанете да живеете во историјата, времето на хомогени нации е прекинато со векови веќе. Не може ти како Европјанин да зборуваш дека "моето е мое, а твоето твое" кога Европјаните го колонизирале секој континент во минатото. Во реалниот свет не можеш да ја соприш емиграцијата колку и да сакаш. И што е најинтересно, етничките корени на луѓето не значат многу, тоа што е од значење е нивниот менталитет. Сите сме луѓе и исти сме, разликата е во тоа како гледаме на ситуацијата. Тоа е причината зошто некои повеќекултурни заедници успеале да кохабитираат, а други се колат самите себеси секој ден.

Зборуваш за дволичност а не сфаќаш дека всушност сите ние вклучувајќи те и тебе сме исто дволични. Африка на Африканците, Грција на Грците, а Мелбурн чиј е? Престанете да живеете во историјата, времето на хомогени нации е прекинато со векови веќе. Не може ти како Европјанин да зборуваш дека "моето е мое, а твоето твое" кога Европјаните го колонизирале секој континент во минатото. Во реалниот свет не можеш да ја соприш емиграцијата колку и да сакаш. И што е најинтересно, етничките корени на луѓето не значат многу, тоа што е од значење е нивниот менталитет. Сите сме луѓе и исти сме, разликата е во тоа како гледаме на ситуацијата. Тоа е причината зошто некои повеќекултурни заедници успеале да кохабитираат, а други се колат самите себеси секој ден.
важи :facepalm:

http://www.kurir.mk/magazin/zanimli...-koja-i-bea-otseceni-nosot-i-usite-so-nov-lik

http://denesen.mk/web/2013/06/15/ziva-svarena-bidejci-molela-za-hrana-na-vencavka/

и да не продолжувам понатака па да видиш колку сме исти и зошто гејците не ги сакаат ваквите, само прашање е кога ние ке се освестиме

важи :facepalm:

http://www.kurir.mk/magazin/zanimli...-koja-i-bea-otseceni-nosot-i-usite-so-nov-lik

http://denesen.mk/web/2013/06/15/ziva-svarena-bidejci-molela-za-hrana-na-vencavka/

и да не продолжувам понатака па да видиш колку сме исти и зошто гејците не ги сакаат ваквите, само прашање е кога ние ке се освестиме
Да ама што ако ова дете бегало од таквите? Знаеш дека имаше случај кога Талибанците упукаа девојче од 14 години во главата затоа што нејзиното семејство не ги прифаќа нивните правила на игра. И она дете на 14 години кое го убија пред родителите зошто им кажа дека не е религиозен. Феминистката во Тунис што се снимаше разголена и го објави видеото на youtube. И илјадници други случаи...

Зборот ми е, како што има фанатици во овие држави, така има и луѓе кои се немоќни да променат нешто и сакаат да побегнат.

Не викам дека таков е случајот овде. За мене е проблем што на овие доселеници им се даваат права кои не се компатибилни со Европските. Ако сака да живее во Европа нека живее, но мора да ги прифати Европските правиа, закони и вредности. Сите други треба да се вратат од каде што дошле, пред да стане предоцна. Имам либерални сфаќања за повеќето работи но факт е дека фундаменталниот ислам стана опасна закана за Европа и тоа ќе мора да се исправи некако пред да стане големата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom