„Погрешна“ националност

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Зошто не отвори тема за силуваното девојче од страна на Пакистанец во Атина? Златна Зора пола град го обрнаа подоцна да го најдат.

Нема тој Авганистанец што да бара во Грција или Шведска. Нека си оди во Авганистан. Шведска припаѓа на Швеѓани, а не на секаков шљам.

Не го оправдувам овој чин, но веќе на сите им доаѓа преку глава од емигранти. Нека си одат од таму каде што дошле и сите задоволни.

svesen si deka istite ovie zborovi sto gi kazuvas za emigrantite deka istoto go vikaat za nas vo svajcarija germanija amerika:)

Има што да бара во Грција. Слободен е секој човек да си ја бара среќата кај сака и Авганистанецот ќе оди кај сака тој, посебно во ситуација кога последните децении државата му е во војна. Грев ми е за болниве копилиња нацистички, а уште погрев ми е за тебе што ги браниш. И изгледа многу хипокритички од твоја страна да го обвиниш Авганистанецот зтоа што си дел од нација што е извор на еден куп иселеници, како што впрочем и ти самиот би заминал во странство ако би ја добил таа шанса. Посебно кога домот ќе ти го запалат и бомбардираат некои странци.

sto bara Lojosano kuce so kuceska vera, vo civilizacija takvoto kuce treba da se otepa
i namaza so svinska mast.
se znae kade mu e mestoto na kuceto vo divina daleku od civilizacija !!!
--- надополнето: 7 јуни 2013 во 12:04 ---
svesen si deka istite ovie zborovi sto gi kazuvas za emigrantite deka istoto go vikaat za nas vo svajcarija germanija amerika:)

da ama vide po londonskite napadi na metro i avtobusite kako gledaa na emigrantite od istok
ne gi apsea gi strelaa vo glava direkno
taka nesakajki otepaa Brazilec mesto avganistanec
znaci i tie demokratii se svesni za kucinata od istok pa sakaat da gi istrebat

Сите отварат теми за нацистите од Европа како ги малтетират имигрантиве од муслиманскиве држави. Зошто некој не отвори тема за муџахедините од муслиманските држави како ги малтетират христијаните што живеат таму? За убиството во Лондон, нападот на полицаецот во Париз, случувањата во Шведска сите ќутеа, а ако некој од имигрантиве е нападнат одма плукате по Европјаните. Не ги бранам овие од Грција што нападнале, ама ни имигрантиве не се цвеќе за мирисање.

sto bara Lojosano kuce so kuceska vera, vo civilizacija takvoto kuce treba da se otepa
--- надополнето: 7 јуни 2013 во 12:04 ---

da ama vide po londonskite napadi na metro i avtobusite kako gledaa na emigrantite od istok
ne gi apsea gi strelaa vo glava direkno
taka nesakajki otepaa Brazilec mesto avganistanec
znaci i tie demokratii se svesni za kucinata od istok pa sakaat da gi istrebat
[MERGETIME="

А јас па со сиот ум дојдов на темава мислејќи ќе има здрава дискусија ама очигледно треба да изигрувам психијатар пошто ти освен ментално ретардиран друго не ми се верува да си.

Сакам ЗЛАТНА ЗОРА И ВО МАКЕДОНИЈА,одма се зачланувам

Епа види брат , тоа е главниот проблем на нас Македонците , многу сме мирни и мирољубиви , сите само седиме и чекаме нешто да ни падне од небо , а за тоа и ни се случуваат сите проблеми што ги имаме денеска.
Ете ти викаш едвај чекам и кај нас да се направи организација како златна зора и да се зачленам , епа ако си толку загреан и си сигурен дека златна зора се бори за правите идеали и ги бранат вистинските национални интереси , зошто ти не почнеш да создаваш таква организација , па другите да се зачленуваат , зошто чекаш земи ги работите во свои раце , од кого чекаш ???
На зборови сме сите силни , и само викаме , нека се направи и кај нас златна зора одма се зачленувам , и цела држава си вика така и си седат дома и само си лафат , ако се направи и кај нас златна зора ... ако ... ако ..ако . Сите сакат златна зора а сите седат дома и никој не почнува да ги брани со дела идеалите за кој што толку многу се зборува .
Јесте да грците имат поголема подршка од запад од тоа што заслужуват , ама златна зора си ја создадоа самите , рекоа доста е некој странец да ни се меша во државните интереси и натаки знаете како се одвиваше цела прикаска ,е сега дали ги одобрувам методите со кој почнаа да се служат тоа е друга тема.
И само уште да потенцирам дека овој пост не е ништо лично и не се однесува на тебе туку на сите македонци што сакат златна зора и други слични организации.

Епа види брат , тоа е главниот проблем на нас Македонците , многу сме мирни и мирољубиви , сите само седиме и чекаме нешто да ни падне од небо , а за тоа и ни се случуваат сите проблеми што ги имаме денеска.
Ете ти викаш едвај чекам и кај нас да се направи организација како златна зора и да се зачленам , епа ако си толку загреан и си сигурен дека златна зора се бори за правите идеали и ги бранат вистинските национални интереси , зошто ти не почнеш да создаваш таква организација , па другите да се зачленуваат , зошто чекаш земи ги работите во свои раце , од кого чекаш ???
На зборови сме сите силни , и само викаме , нека се направи и кај нас златна зора одма се зачленувам , и цела држава си вика така и си седат дома и само си лафат , ако се направи и кај нас златна зора ... ако ... ако ..ако . Сите сакат златна зора а сите седат дома и никој не почнува да ги брани со дела идеалите за кој што толку многу се зборува .
Јесте да грците имат поголема подршка од запад од тоа што заслужуват , ама златна зора си ја создадоа самите , рекоа доста е некој странец да ни се меша во државните интереси и натаки знаете како се одвиваше цела прикаска ,е сега дали ги одобрувам методите со кој почнаа да се служат тоа е друга тема.
И само уште да потенцирам дека овој пост не е ништо лично и не се однесува на тебе туку на сите македонци што сакат златна зора и други слични организации.

Како поединец на една грчка кола искршив шофершајбна и ја обоив со спреј,комшијата ме пријави и завршив во станица.Кога ме пуштија од станица на шпиунот му го скршив носот и пак завршив во станица и со две пријави за
1.Нарушување ЈРМ и предизвикување општа опасност,
2.Нанесување тешки телесни повреди

Позади мене не застаниа никој во моја одбрана нити па ме подржа(сите си гледаа сеир)
Додека сите седат и ќутат а се прават силни на зборови ќе не ебава кој како стигне

На крај излегува со која цел и зошто го направив тоа,кога сите се пи*ки и сеирџии

Како поединец на една грчка кола искршив шофершајбна и ја обоив со спреј,комшијата ме пријави и завршив во станица.Кога ме пуштија од станица на шпиунот му го скршив носот и пак завршив во станица и со две пријави за
1.Нарушување ЈРМ и предизвикување општа опасност,
2.Нанесување тешки телесни повреди

Позади мене не застаниа никој во моја одбрана нити па ме подржа(сите си гледаа сеир)
Додека сите седат и ќутат а се прават силни на зборови ќе не ебава кој како стигне

На крај излегува со која цел и зошто го направив тоа,кога сите се пи*ки и сеирџии

:cuc:
--- надополнето: 7 јуни 2013 во 19:33 ---
Има што да бара во Грција. Слободен е секој човек да си ја бара среќата кај сака и Авганистанецот ќе оди кај сака тој, посебно во ситуација кога последните децении државата му е во војна. Грев ми е за болниве копилиња нацистички, а уште погрев ми е за тебе што ги браниш. И изгледа многу хипокритички од твоја страна да го обвиниш Авганистанецот зтоа што си дел од нација што е извор на еден куп иселеници, како што впрочем и ти самиот би заминал во странство ако би ја добил таа шанса. Посебно кога домот ќе ти го запалат и бомбардираат некои странци.

за 1от болд. Од вакви паметни како тебе ни се е.а мамата. Ако тој е слободен човек и отишол да се спаси и печали во друга земја, нема што после да бара права еднакви како домаќинот, нема што да бара џамии, двојазичност и други тракатанци, туку треба да биде благодарен на домаќинот што му дозволил да живее и заработува во таа држава. Ти кога одиш на гости има кажуваш дека си слободен човек и им правиш по дома исто и бетер што и домаќините?
за 2от болд Точно дека и македонците се иселуваат ама никаде не бараат да се градат православни цркви на секој чекор, не бараат ниту двојазичност, ниту некои посебни права ( шеријатски или незнам какви)
Мисли малку со главата што збориш и не глуми овде демократ, дека еден ден ( а многу блиску е тој ден) и нас ке ни дојдат до глава упссссс веке ни дојдоа

Не го оправдувам чинот на Грциве(членови на Хриси Авги/Златна Зора) ниту пак сакам да заземам некаква страна, не сум припадник на ниту една идеологија но ајде малку пошироко да прокоментираме на глобално ниво како стојат работите !
Грците убиле едно Авганистанче во Атина и одма оп тема за тоа, но зашто досега никој на форумов не отворил теми кога Европјани(или лица од Европско потекло) се убивани и масовно масакрирани ширум светот(по Африка, Азија и.т.н.) ? Зашто никој не отвара теми за масовниот геноцид на НеМуслиманите во некои доминантно Муслимански земји(во Африка и Азија) ? Зашто никој не отвара теми за нападнатите/тепаните/убиените Англичани, Французи, Холанѓани, Белгијци, Германци, Швеѓани, Норвежани, Американци, Канаѓани, Австралијанци и.т.н. од страна на емигрантите кои живеат во нивните држави, а ги има прилично доста ?
Треба малку пообјективно да се гледа на работите, поширока анализа а не само фати страна(идеолошка) и плукај по тој од спротивната страна, нажалост на форумов сум повеќе од година дена и немам видено конструктивно однесување помеѓу членовите туку само плукање и навредување(особено на ваквите теми) каде што се судираат мислењата на лица припадници на различни идеологии !
Во Јужна Африка апартхејдот заврши во 1994 год. тогаш власта во државата ја презеде АНК(Африканскиот Национален Конгрес) од тогаш до ден денеска таму брутално се масакрирани околу 100 000 белци, инаку во ЈАР има преостанато сеуште околу 5 милиони белци(воглавно се од Холандско како и од Британско потекло) што претставува 10% од вкупната популација на државата која брои 50 милиони жители !
Пред некој ден кажаа на ТВ дека годишно по 100 000 НеМуслимани се убивани во Арапскиот свет каде што доминантна религија е Исламот, а најмногу вакви напади и убиства трпат Коптите(Христијани) во Египет кои се малцинство(10-15%) во таа земја, како и малцинството Христијани во Саудиска Арабија кои ги има преку 1 милион во таа 30 милионска земја ...
Отворете малку интернетов(ЈуТјуб) и погледнете колку и какви напади/кражби/убиства прават емигрантите по западно Европските земји, во овие земји(Британија, Франција, Холандија, Белгија, Германија, Шведска, Норвешка и.т.н.) далеку повеќе напади прават емигрантите/доселениците врз староседелското население отколку обратно !
Пак ќе кажам не оправдувам никакво насилство, сите сме луѓе и бели и црни и кафени и Христијани и Муслимани...и.т.н. но треба малку по објективно да се гледаат работите, убиства/жртви има кај емигрантите да(извршени од староседелци), но убиства/жртви има доста и кај староседелците(извршени од страна на емигрантите) !

Боже, па каков тоа човек си ти, ако воопшто можам и да те наречам така - ЧОВЕК ... :) Зарем немаш душа и срце, сите сме составени од крв и месо, да го искасапиш чоека буквално на живо, мислам тоа е морбидно чоече, така не се брани Држава, ти си во голема заблуда. Господ нека ти е на помош. Иди ако не, крши шишиња од пиво почни и ти така да им ги искасапуваш лицата на оние што не се Мкд и според тебе, оние со кучешка вера. :)

Баш супер си кажа ЧОВЕКОТ, така се брани држава од некој вакви дојдени од пи.ке си матер. Има душа членот над тебе и баш поради тоа што сака да живее на рат во својата земја ко кажа и го поддржува сето ова. А ти и таквите како тебе што ни ја пропарачувате библијата, одете слободно во Авганистан и земете ја библијата и барајте од владата да ви изгради црква, па ако преживеете во наредните 2 дена јавете се да ни кажете и ние се ке им дадеме на овие дојдените, а уште подобро па и ние ке дојдеме накај Авганистан да ја видиме убавината на слободниот избор
--- надополнето: 7 јуни 2013 во 19:40 ---
- Јас сепак би ти ја препорачала Библијата како спас и да си го најдеш патот прав. Можеби така ќе си помогнеш себеси и целата таа омраза од твоето срце ќе се скамени. Љубовта ќе расцути и ќе го гледаш Светот со поинакви очи - Барем ти не прави гревови, а тие што изиграваат Господ, џелат и слично, нив судниот ден ги очекува.
А земја као земја, па и не мора да се трештиме толку по неа, оти еден ден таа земја ќе не проголта сите нас :) !

побарај некоја црква во авганистан или купи од тамо една библија ;)
--- надополнето: 7 јуни 2013 во 19:42 ---
Сите отварат теми за нацистите од Европа како ги малтетират имигрантиве од муслиманскиве држави. Зошто некој не отвори тема за муџахедините од муслиманските држави како ги малтетират христијаните што живеат таму? За убиството во Лондон, нападот на полицаецот во Париз, случувањата во Шведска сите ќутеа, а ако некој од имигрантиве е нападнат одма плукате по Европјаните. Не ги бранам овие од Грција што нападнале, ама ни имигрантиве не се цвеќе за мирисање.

Дека им фуфка на нашиве демократи, па послесно им е да проповедаат слободен избор и како емигрантиве се за греота и колку се добри и од крв и месо, одколку да ја погледнат реалноста и да се спротивстават Ах бре македонче
--- надополнето: 7 јуни 2013 во 19:45 ---
А јас па со сиот ум дојдов на темава мислејќи ќе има здрава дискусија ама очигледно треба да изигрувам психијатар пошто ти освен ментално ретардиран друго не ми се верува да си.

ДЕДО МАРАЗ НЕПОСТОИ , НИ БЕТМЕН, НИ АЛАДИН, НИ ПЕПЕЛАШКА
РАЗБУДИ СЕ

Хехехе некој напишал на темава дека и Македонецот бил раштракан насекаде ширум светов ... да Македонецот е раштракан насекаде по сите континенти на планетава, но Македонецот било каде да отиде дали во некоја друга држава во Европа или пак во некоја друга држава и тоа на друг континент без проблем за кратко време ќе се приспособи на тамошната култура и начин на живот, погледнете ги нашите иселеници по западна Европа, Австралија, Нов Зеланд, Канада, САД и.т.н. сите се 100% приспособени и етаблирани во системот на тие држави како да се староседелци од поодамна таму а не дојденци од пред некоја деценија, смешно е да се споредува Македонецот(иселеник) со иселеникот Авганистанец, Пакистанец, Индиец, Нигериец, Сенегалец, Кениец и.т.н. и.т.н.

Во склоп на темава или слично, чудно некои луѓе да велат дека е в ред да пдат Авганистанец или Романец во Франција/Шведска/YouNameIt-ија друга економски појака земја, ама се жалат на внатрешна миграција во еден правец во сопствената земја.

Дека им фуфка на нашиве демократи, па послесно им е да проповедаат слободен избор и како емигрантиве се за греота и колку се добри и од крв и месо, одколку да ја погледнат реалноста и да се спротивстават Ах бре Македонче

Види сега да точно е тоа дека мнозинството Македонци се демократи, либерали и се за мултикултурализам односно веруваат во тоа ... НО мнозинството на Македонци живеат/учат/работат и се движат во претежно мнозинско Македонски средини и затоа го имаат ова мислење, од друга страна има и Македонци(во се помал број за жал) кои живеат во средини кои се населени доминантно со други етнички заедници и не би рекол дека овие Македонци многу многу веруваат во тие мулти-култи ствари ... јас на пр. имам познаници и комуницирам со лица од различни нации и религии(на дневна база) но сепак сум свесен а и тие од другата страна се свесни дека некои работи едноставно не се возможни ... особено овдека во Македонија каде се случија триста срања последниов период(срања предизвикани од НеМакедонци) !
П.С. Да се плукнам на мултикултурализмот кога денес на Македонецот му е страв да отиде да се прошета/рекреира во околината на Скопје, или пак му е страв да помине ноќе низ маала/населби населени со Албанци, или му е страв да се качи сам во автобус кој транзитира низ некои ’’црни‘‘ зони и.т.н. и.т.н.

Баш супер си кажа ЧОВЕКОТ, така се брани држава од некој вакви дојдени од пи.ке си матер. Има душа членот над тебе и баш поради тоа што сака да живее на рат во својата земја ко кажа и го поддржува сето ова. А ти и таквите како тебе што ни ја пропарачувате библијата, одете слободно во Авганистан и земете ја библијата и барајте од владата да ви изгради црква, па ако преживеете во наредните 2 дена јавете се да ни кажете и ние се ке им дадеме на овие дојдените, а уште подобро па и ние ке дојдеме накај Авганистан да ја видиме убавината на слободниот избор
--- надополнето: 7 јуни 2013 во 19:40 ---

побарај некоја црква во авганистан или купи од тамо една библија ;)
--- надополнето: 7 јуни 2013 во 19:42 ---

- Муслиманка сум, мислам можеш да приметиш од името мое АЛБИНА - напишано е со големи букви. Сакам да кажам, не одам во црква. Туку во Џамија!
- Кај нас важи кур`анот.
- Немав лоша намера, само сакав да помогнам, патем и тебе топло ти ја препорачувам. Не за друго, можеби ќе ви помогне да си го најдете патот прав, вака од напишаното ко изгубени да сте ми стои :) Искрено ве гледам - како души кои талкаат низ мракот. Исто така!
- Го браниш ЧОВЕКОТ-кој секако е се`освен ова болд-ирано зборче. Одозгора ќе ме убедуваш во нешто што врска нема.

Јас имам доста пријатели од Мароко, Турција, Тунис.. кои се ок. Не може да генерализираме дека сите луѓе од африканските и азијските земји се исти. Има и добри, има и лоши, има паметни, глупи, религиозни, атеисти и така натаму. Али, мора некој да им објасни на голем дел од нив дека никој не им забранува да веруваат во што сакаат се додека не наштетуваат на никој. Ете, дури и џамии им градат, кои немаат никаква врска со западно и центално европската култура, значи дозволено им е и да идат во џамија, и да бидат муслимани. И сеа кој кур дел од нив си земаат за право да убиваат не-муслимани, Европејци? Па знаете ли колку организации или што знам како се викаат, има само во Германија кои се трудат да докажат као само исламот е вистинска религија, а христијанството вонглавно го прикажуваат како погрешно? Тоа и во Македонија станува актуелно, пред извесно време налетав на нет како девојки од православни семејства преминуваат во ислам, и истите тие девојки изјавуваат дека многу грешеле што верувале во нешто погрешно како што е Христијанстото (а тоа сигурно не го прават за ѓабе). Јас немам ништо против било каков човек, за кој религијата е приватна ствар, со неа не повредува никој, и не пробува да ја наметнува на други. Ама, зашто им е потребно тоа наметнување на исламот во Европа, ете, живееле во исламски земји, не им одговарало, дошле во сосема различни земји, каде што не им одговара пак, па логично е да се вратат од каде што дошле. До некаде ги разбирам и оправдувам Грциве, а боље би било некој фино лепо да им го објасне системот во ЕУ, така кој што сака ќе може да остане да живее како и секој нормален, кој не сака - гратис авиоснка карта и назад од каде што дошол, зашто можеби на детево од видеото воопшто не му е гајле нит за ислам, нит за било што друго, туку само сака добар пристоен живот, а иако невино страда ради други.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom