Крвав петок во Турција

• Креатор на темата Креатор на темата .Sky.
  • Време на започнување Време на започнување
Муабетот ми е дека нема место во ЕУ за такви држави како Турција и МКД,затоа што умот им е само во религијата..:tapp:
очигледно не е баш така за турција. очигледно луѓето ја сакаат слободата!!! очигледно не сакаат да дозволат да ги врати во средниот (15-ти мрачен век), ова по христијански нели? пошто по исламски би било во 9-ти век
а за македонијава, .... друга тема е тоа

очигледно не е баш така за турција. очигледно луѓето ја сакаат слободата!!! очигледно не сакаат да дозволат да ги врати во средниот (15-ти мрачен век), ова по христијански нели? пошто по исламски би било во 9-ти век

ЕУ треба да биде пример и за Турција и за МКД, кога станува збор за религија и политика..

искрено кажано ама ич не сум за ЕУ. напротив, сум за референдум каде ќе можам да го кажам своето мислење за тоа дали сум ЗА или ПРОТИВ тоа да влеземе во ЕУ. преваранти, покварени до срж, наметнување на свои (нереални) правила ко да се универзална вистина, обрвзувачки за да можат да те цицаат на легитимен начин, а и да немаш каде да се жалиш ако не ти чини, ..... ух, ај да не набројувам.
како заклучок, ЕУ ми е репер за тоа што НЕ треба да се прави во македонија.
а и турција, нив европа не им треба, они СЕ европа. се разбира такви ќе бидат ако ја остават таа проклета религија позади нив. ако ја имплементираат, ........ е тогаш ќе ги жалам што биле толкави дегени

Муабетот ми е дека нема место во ЕУ за такви држави како Турција и МКД,затоа што умот им е само во религијата..:tapp:

А како ја прими твојата Грција која од пред 2 год. стана секуларна држава??

Никој не може да ги врати, ниту нас да не врати во Средниот век, ниту било каде. Едноставно нема враќање. И јас сакам да се вратам во шесто оделение, ама не може, имам 60 години
Според мене „ враќањето “ кон Исламот и „ кон старите добри времиња “ е обид да се решат проблемите на денешницата. Луѓето се надеваат дека на тој начин ќе добијат подобар живот. Затоа исламистите имаат силна подршка токму од сиромашните и обесправените.

Никој не може да ги врати, ниту нас да не врати во Средниот век, ниту било каде. Едноставно нема враќање. И јас сакам да се вратам во шесто оделение, ама не може, имам 60 години
Според мене „ враќањето “ кон Исламот и „ кон старите добри времиња “ е обид да се решат проблемите на денешницата. Луѓето се надеваат дека на тој начин ќе добијат подобар живот. Затоа исламистите имаат силна подршка токму од сиромашните и обесправените.
заборави да додадеш и НЕуките. сепак за да некој те задои со религија во екстрем треба да си или прост или мрднат. учен човек не заоѓа до толку, него си ја практикува верата или од традиција, или од почит, или од навика, или пак ко мене “она што ми се допаѓа“ :D

заборави да додадеш и НЕуките. сепак за да некој те задои со религија во екстрем треба да си или прост или мрднат. учен човек не заоѓа до толку, него си ја практикува верата или од традиција, или од почит, или од навика, или пак ко мене “она што ми се допаѓа“ :D

Она како денес се чувствува религијата е сосема поинаку од она како во Средниот век се чувствувала религијата.
Луѓето сакаат поправично општество. Луѓето имаат реални проблеми кои треба да ги решат. И во Европа, западниот концепт на човекови права е во криза.
Еве пример.: Цената на чинење на струјата е помалку од 5 евро центи за KWh. Ние струјата за домаќинства ја плаќаме 11 евро центи а во Германија мислам 25 евроценти. Истовремено во Германија струјата за индустријата е 8 евро центи. Тоа Германија го прави за да финансира и субвенционира изградба на обновливи извори на енергија - затоа зема од сиромашните и дава на богатите. А тоа го има и кај нас.
Деновиве Ангела Меркел најави намалување на таквите субвенции но проблемите остануваат
http://www.plusinfo.mk/vest/95614/Angela-Merkel-gi-shtiti-golemite-elektro-kapaciteti

Турциja е много интересна држава за анализ. Се уште во турското обштество има силни струи на проевропска Турциja со повеке права,а не Турциja от стариот отомански тип,коjто се проба да наложи Ердоган.
Интересно дали тоа што не го направи армиjaта преди неколко години, ке го направи граганското обштество?!

АНТИ-ТАКСИМ ПРОТЕСТ
Митинг во Гостивар за поддршка на Ердоган
http://dnevnik.com.mk/?ItemID=3DC3956FAE56D846AFBBA6152B6AA4F7

:tapp:

Абе овие не се нормални, доколку падне Ердоган од власта во Турција, овдешната турска партија на Кенан Хасип ќе се изчезне од политичката сцена..:tapp: Наместо да се неултрални, овие си прават глупости.. Овдешните турци немат ниту грам мозок..:facepalm:

Еве што најдов во овој текст за да ви биде појасно кој организира вакви протести
Интересно е што турската државна новинска агенција „Анадолија“ во живо ќе го пренесува протестот од Гостивар, кој ќе се одржи по петочната молитва. Поддршка за турскиот премиер има и на социјалната мрежа „Фејсбук“, каде што е направена група „Реџеп Таип Ердоган-Македонија те поддржува“.

Оф леле, цел нормален свет праќа поддршка за демонстрантите, само кај нас за wanna-bе диктаторот.

Овие луѓе имаат IQ колку една кикиритка.

Мала, само што го пиша најпаметниот коментар на темава. <3

Некогаш си мислам ова исламистиве како се добро организирани, 10% од овие напори што ги вложуваат во идиотски работи да ги вложуваа во нешто продуктивно, кај ќе им беше крајот...

Ердоган го одложи градењето на трговскиот центар

Демонстрантите ја постигнаа целта откако турската влада им вети на демонстрантите дека ќе го одложи реновирањето на централниот плоштад Таксим во Истанбул.
Турскиот премиер Ердоган одржа состанок со претставници на демонстрантите само неколку часа подоцна откако изјави дека го губи стрпението и го предупреди насобраниот народ да го напушти паркот Гези.
Ердоган вети дека ќе ја запре изградбата на трговски центар во паркот Гези додека судот не донесе одлука за неговата легалност или евентуалниот референдум по ова прашање.
Се’ уште не е познато дали одлуката ќе влијае на илјадниците демонстранти кои кампуваат во паркот Гези ќе го прекинат протестот или власта ќе испрати полиција да ги растера.
Демонстрантите соопштија дека конечната одлука ќе ја објават откако ќе ги разгледаат заклучоците кои произлегоа од синоќешниот состанок со Ердоган.
http://a1on.mk/wordpress/archives/164914

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom