Нови игри

Член од
30 јануари 2013
Мислења
162
Поени од реакции
136
freeflow combat имаш во Batman Arkham Asylum и City например, а за платформинг мислам дека треба да се консултираш со интернет за да не објаснувам нешто што може да се долови лесно преку слика, ама ај пример за најпрост платформинг ти се игрите од типот на Mario Bros. а платформингот што се очекува од една игра од типот на Remember Me е оној што може да се најде во Prince of Persia. :)

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
freeflow combat имаш во Batman Arkham Asylum и City например, а за платформинг мислам дека треба да се консултираш со интернет за да не објаснувам нешто што може да се долови лесно преку слика, ама ај пример за најпрост платформинг ти се игрите од типот на Mario Bros. а платформингот што се очекува од една игра од типот на Remember Me е оној што може да се најде во Prince of Persia. :)
Не ги знам баш добро Бетмениве, ај ако можеш кажи ми посликовито. Пример што не е тоа, фрифлоу, што е спортивното на тоа, па потоа и што е тоа.

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
Od site sto gi vidov ovaa najmnogu me voodusevi :D oddamna nemam igrano nesto vakvo. Isto i Metal Gear Solid. Inaku xbox one exclusive znaci deka nema da ja ima za ps4 ili deka prvo izleguva za xbox pa posle za ps4 ?
Exclusive значи дека ќе излези ексклузивно за таа конзола. Во случајот на Ryse, за Xbone само. Некогаш се случува по неколку години да излезе и на друга платформа, ама за Ryse нема шанси, оти може да се игра само со Kinect.

А еве ја таа мене што ме воодушеви најмногу:
За жал, засега нема најава за РС, ама мислам дека ќе излезе по извесно време. Online игра е, многу би изгубиле ако не ја пуштат за на РС.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.645
Поени од реакции
34.067
Mirror's edge 2

Да не остани неспомнато :).

Изгледа како неискористен потенцијал на енџинот, според мене требало повеќе реализам место навраќање дури од тоа како што изгледаше кецот.
Како и да е, небитни ствари, гејмплејот е битен овде. Би требало да е интересна.

Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.569
Поени од реакции
610
Моите први импресии од GRID 2 се дека играта е феноменална. Графиката е одлична а играта лета затоа што е префектно оптимизирана. Како шо реков и погоре со оглед на безвезните NFS и TDU во последните години фалеше ваква игра за ПЦ.

Тјунирање нема, бар јас сега за сега не видов, и изгледот многу не е менлив, освен бојата на колата и некои шари шо се ставаат нема друго.

И GRID кецот беше многу добро оптимизирана, се сеќавам дека ја играв на максимални сетинзи на 7300GT, па очекував и од оваа исто така да биде добро оптимизирана. Сега ќе ја симнам и ќе видам за што се работи :)

Kajgana Shop

На врв Bottom