Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата 2manyfreaks
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
честито победа утакмицата ја гледав на кабловска на новата програма спорт клуб(српска) и монгу чудно даваат преноси од најсилните европски првенства: италијанско,англиско,германско,француско и др... само не знам дали шпанско дават сепак одлична програма!!!!!!!
ибра одличен!!!:helou:

Перфекција. Интер тепаа , а модните писти од Милано нерешено. Абе мераци. Не бев у можност да ја гледам утакмицата ама според ова што читам на форумов сосем солидно изиграле. Сантон е најспомнуваното име на темава у последно време а богами дечкото си го заслужи тоа. БРАВО.

Знам дека Син ќе ме кара што ќе зборам за Милан на оваа тема ама морам да се израдувам убаво. ТОЛКУ МИ Е МИЛО. Нека остане и Пош , нека игра и Зубла , нека се врати и Костакурта од пензија џабе им е.

Толку за центарот на модните случувања. Не знам зошто ама толку многу се надевам на овие натпревари со Манчестер , а обично песимиста сум , ама има нешто во Спешл уан што те тера да веруваш. Идеме на сите титули сезонава , и нормално што е можно пониски температури за ''конкуренцијата''
Поздрав и аирлија нека е , само да се множат вакви игри

Player ratings според goal.com

Inter

Cesar -6.5:
The Brazilian had a relatively quiet first half, but was always switched on when called into action. His save from Stendardo's header was sublime.

Maicon -6.5: Enjoyed all the freedom of the right-wing and he was up and down the pitch like an express freight train, power, pace, passing. The complete right-back and a good overall display. Was in all the right places at the right time. Let down by a wild miss in the second half.

Burdisso -6.0: The stopper looked uncomfortable in central defence but he was well covered by his team-mates which made his display easier overall.

Materazzi -6.5: The Italian was in a happy mood tonight, perhaps laughing at The Sun newspaper after winning compensation from them earlier in the week, this might explain the reason behind his good display.

Santon -6.5: The youngster has a bright future ahead of him if he keeps developing at this rate. A solid display. He had control of the left side of the pitch and was comfortable. Dealt with everything which came his way as he continues to win admiration.

Zanetti -6.0: Always first on the ball and showed good anticipation. He can run a marathon everyday with the amount of ground he covers as he was everywhere, impressive for a 35-year-old, still has the legs of a teenager.

Cambiasso -7.5: Outstanding, showed great vision to feed Ibrahimovic with the silver spoon as his pass allowed the big Swede to score the opener. But that wasn't all as he was always fighting hard in midfield and ran socks into ground, tracked back, closed down. Inter's unsung hero.

Muntari -6.0: Not a great showing by the former Portsmouth man, but he used his physical prowess to ensure Lecce's midfielders had a hard time.

Figo -7.0:
The Portuguese midfielder rolled back the years as he jumped, yes jumped, to score Inter's second. Kept the game moving with great passing and he did show glimpses of his innate greatness.

Stankovic -7.0: Got his name on the scoresheet with a well-taken header, but was guilty of missing a point-blank header in the first half. That doesn't matter though. Showed excellent positional sense and his work-rate was useful as he kept up the heat on the Lecce defenders with his clever runs.

Ibrahimovic -8.0: Outstanding should be his middle name. Deserves the highest rating for a man-of-the match performance. His first half display was just what Inter needed as he led the charge and scored a good goal. Created plenty and was the hero on the night.

Outstanding Ibra :) :) :)

и според inter.it

Julio Cesar 7.8280
Maicon 7.1650
Burdisso 6.6178
Materazzi 7.2842
Santon 7.9527
Zanetti 7.1385
Cambiasso 7.6843
Muntari 6.4578
Figo 7.1667
Stankovic 8.3427
Ibrahimovic 8.1915
Maxwell 6.4372
Balotelli 6.0804
Chivu6. 4021

average rating7.1964

Е ова сакам да гледам...ГАЗЕЊЕЕЕ :vozbud::vozbud::vozbud:
Момците им прикажаја како се игра фудбал...10-ка за сите од мене :)

Осеќам температурава залади - 9 хехе :)

127547-santon.JPG
:zver:

Mалишанов не престанува да ме импресионира,,,,,,,,,,,,,браво браво и нека продолжи само така, дечково е инаку трчка по десната страна, но поради феноменалната игра на Маикон, бачково си трчка по лева, ама се однесува како таа да му е природна страна, се гледа дека барата со топката. мн ме радува малиов, само напреД!!!!!!!!!!!!

Абе види што копачки носи и ке ти стане јасно за што калибар на играч станува збор,немора да го гледаш и пазиш:)Примети кои играчи носат такви копачки:)

браво интер газите пред себе:smir: втор омилен клуб ми станувате:helou: поздрав од стемфорд бриџ :salut:

Браво за BAMBINO (Скарпини има прекар за сите :vozbud:) малиов игра без страв. Секоја чест, само така нека продолжи.

Милан пак стара шема пеналче. Кака изгледа има фрактура на стапалото, така да веќе е надвор од Бразил-Италија, а најверојатно и од дербито, освен ако не лажат овие миланезиве.

Ајде малку разонода. Како што ми пишал Syn Скарпини ВЛАДЕЕ !

Најинтересното тука:
п.с. Човеков штом ова го преживеа, роден е за оваа работа :vozbud:

Милан ме падна за 2200 ден, ама не знаев дали да се нервирам или да се радувам што изваде нерешено :)
Направивме разлика од 8 бода, и ќе влезиме во дербито многу поопуштени за разлика од нив.
Исто така се враќа и Адриано за Миланското дерби!

После натпреварот Мурињо коментираше за "чудните" судиски одлуки против Интер во последните неколку кола.
За неговото исклучување и суспензија пред 2 кола, за "чудната" суспензија на Адриано, за недосудениот пенал на вчерашниот натпревар. И на крај само вика: All this is a bit strange but what can I do? I have to work."

Утре Мурињо ќе оди во Лондон да го гледа Манчестер Јунајтед, па потоа се враќа и ќе го подготвува тимот за дербито со Милан.

Кака изгледа има фрактура на стапалото, така да веќе е надвор од Бразил-Италија, а најверојатно и од дербито, освен ако не лажат овие миланезиве.

]

Кака нема фрактра на стапалото, има само извиткување и модринки. Неизвесен е за дуелот со Интер (иако некој викаат дека ќе му требаат 15 дена опоравувања со што го пропушта Интер и Каљари)

Лично јас сакам Кака да игра во недела, не е дерби без Ибра и Кака во тимот.

ЕДИТ официјално Кака во аут 15 дена и дефинитивно не игра во недела, штета

Кака нема фрактра на стапалото, има само извиткување и модринки. Неизвесен е за дуелот со Интер (иако некој викаат дека ќе му требаат 15 дена опоравувања со што го пропушта Интер и Каљари)

Лично јас сакам Кака да игра во недела, не е дерби без Ибра и Кака во тимот.

ЕДИТ официјално Кака во аут 15 дена и дефинитивно не игра во недела, штета

Зашто штета ? Искрено, ништо не менува ова, дерби меч е и Се е можно, башка што за многумина ова е последниот воз за Милан наречен Скудето, а со Кака а без него едноставно ке направат Се за да го фатат . :D
Знаеме дека Мурињо пред секој дерби натпревар добро ги анализира противниците па еве му мала олеснителност во таа работа, единствениот пораз во дерби средбите е против Милан но тогаш сеуште го форсираше оној 4-3-3 систем, кој беше преиначен во 4-3-1-2 или 4-3-2-1 ( што е ок ) против , Лацио, Палермо, Јуве, Наполи ( сите ги победија ), Рома не ја ставив зашто и тогаш се играше 4-3-3 системот .
Едно останува факт, Интер е во многу подобра позиција, притисок врз нив нема, владее супер атмосфера во тимот, а и Адри се враќа :vozbud:. Милан е во една за нијанса спротивна ситуација, баш поради повредата на Кака а и вчерашниот деморализирачки меч .

Зашто штета ? Искрено, ништо не менува ова, дерби меч е и Се е можно, башка што за многумина ова е последниот воз за Милан наречен Скудето, а со Кака а без него едноставно ке направат Се за да го фатат . :D
Знаеме дека Мурињо пред секој дерби натпревар добро ги анализира противниците па еве му мала олеснителност во таа работа, единствениот пораз во дерби средбите е против Милан но тогаш сеуште го форсираше оној 4-3-3 систем, кој беше преиначен во 4-3-1-2 или 4-3-2-1 ( што е ок ) против , Лацио, Палермо, Јуве, Наполи ( сите ги победија ), Рома не ја ставив зашто и тогаш се играше 4-3-3 системот .
Едно останува факт, Интер е во многу подобра позиција, притисок врз нив нема, владее супер атмосфера во тимот, а и Адри се враќа :vozbud:. Милан е во една за нијанса спротивна ситуација, баш поради повредата на Кака а и вчерашниот деморализирачки меч .

Точно е тоа дека дерби си е дерби без разлика кој игра во него и дека ској може да блесне и да донесе победа на својата екипа. Круз мислам ги реши последните натпревари со Милан кога славевме ама добро знаеме што значи Кака за тимот на Милан и какви се резултатите за Милан без Кака.

Јас сака да гледам натпревар со сите ѕвезди на теренот, каде што сите ќе се борат до последен момент за бодвите. На крајот екипата што подобро ќе ги искористи своите прилики што ќе има повеќе среќа да победи без разлика дали е Милан или Интер - Едноставно да има вистиснки фудбалски спектакл како пред две-три години 4-3 за нас

Абе чим сум на свадба Интер обавезно тепа. И претходниот пат тепаа и тоа на гостински терен со Лацио, со ист резултат :) :)

Жолтиот за Ибра е за џабе, згреши судијата.
Балотели мутав, не видов како е заработен жолтиот, ама при резултат 0-3 и дерби на повидок, башка знаејќи ја неговата ситуација... Искусен и паметен играч тоа не го прави!
+8 пред Милан, одлично... Јувентус не ги ни рачунам, нека се борат со Џенова за 3то место :)

Еве видео од вчера

Кака е многу значаен за Милан. Она што е за нас Ибра тоа за нив е Кака. Но како што рече Syn, ова е дерби натпревар па се е можно.

Kick-Off: Tuesday February 10, 20:45 CET, Emirates Stadium (London)
Brazil - Italy

Повикани се:
Squad: Julio Cesar (Inter), Alexandre Doni (Roma); Lucio (Bayern Munich), Juan (Roma), Luisao (Benfica), Thiago Silva (Milan), Maicon (Inter), Daniel Alves (Barcelona), Adriano (Sevilla), Marcelo (Real Madrid); Gilberto Silva (Panathinaikos), Elano (Manchester City), Josue (Wolfsburg), Ronaldinho (Milan), Julio Baptista (Roma), Felipe Melo (Fiorentina); Robinho (Manchester City), Alexandre Pato (Milan), Adriano (Inter).

Possible formation: Julio Cesar; Maicon, Lucio, Juan, Adriano, Gilberto Silva, Felipe Melo, Elano, Ronaldinho, Robinho, Pato.

И за Италија:
Squad: Gianluigi Buffon (Juventus), Marco Amelia (Palermo), Morgan De Sanctis (Galatasaray); Daniele Bonera (Milan), Fabio Cannavaro (Real Madrid), Andrea Dossena (Liverpool), Alessandro Gamberini (Fiorentina), Fabio Grosso (Olympique Lyonnais), Nicola Legrottaglie (Juventus), Gianluca Zambrotta (Milan); Alberto Aquilani (Roma), Mauro Camoranesi (Juventus), Daniele De Rossi (Roma), Riccardo Montolivo (Fiorentina), Simone Pepe (Udinese), Simone Perrotta (Roma), Andrea Pirlo (Milan); Antonio Di Natale (Udinese), Alberto Gilardino (Fiorentina), Vincenzo Iaquinta (Juventus), Fabio Quagliarella (Udinese), Giuseppe Rossi (Villarreal), Luca Toni (Bayern Munich).

Possible formation: Buffon; Zambrotta, Cannavaro, Legrottaglie, Grosso; De Rossi, Pirlo, Perrotta; Di Natale; Toni, Camoranesi.

PLAYERS TO WATCH

Alexandre Pato (Brazil)
Andrea Pirlo (Italy)

PREDICTION
Brazil 2-2 Italy

Бидејќи немаме многу Италијансци во ИНтер, ги нема ниту во репрезентацијата. Матераци долго беше повреден, па не е повикан за овој пријателски натпревар.
Затоа пак ги имаме во Бразилската репрезентација. Цезар, Маикон, Адриано.

Според гоал.цом, во првиот тим ќе бидат Цезар и Маикон, што не е баш добро, бидејќи за некој ден следува и дербито со Милан. Се надевам дека Мурињо ќе се договори со Дунга Маикон да биде поштеден на овој натпревар.. Не мора да го игра целиот натпревар...

Абе чим сум на свадба Интер обавезно тепа. И претходниот пат тепаа и тоа на гостински терен со Лацио, со ист резултат :) :)

Жолтиот за Ибра е за џабе, згреши судијата.
Балотели мутав, не видов како е заработен жолтиот, ама при резултат 0-3 и дерби на повидок, башка знаејќи ја неговата ситуација... Искусен и паметен играч тоа не го прави!
+8 пред Милан, одлично... Јувентус не ги ни рачунам, нека се борат со Џенова за 3то место :)

1. При ситуација 0 - 1 за Интер, при чист фаул и нормално пенал за Интер, судијата суди симулација, истава одлука можеше да биде и круцијална за мечот, реков и вчера, среќа победија .

2. Направи фаул, мада и онака Адри се враќа и не верувам дека Балотели ке добиеше шанса за тој меч, интересно беше што Мурињо стана од клупата и го потапка Балотели, му даде подршка во таа ситуација .

И трето, вчера пола Curva Nord беше преселена во Лече, на нивната јужна трибина, во неколку наврати пееа : Siamo Noi i Campini del Italia ! Се вежбале ваљда за Мај :tv: , шала, кога Интер се во прашање, секогаш важело оноа, не е готово се додека дебелата дама не запее :D .

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom