Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
Дали некој знае како оди оценувањето, односно дали треба 51% да имаш освоено о бодовите за двојка, па понатаму како ќе одлучат они така?

Шо напрајвте математика, маја ви ги кажа задачите? хахаха
hhahahahah da ito site ama imame greski ...e sega na site ni se isti i isti greski ako ne turna zaradi to :(
--- надополнето: 12 јуни 2013 во 11:25 ---
Дали некој знае како оди оценувањето, односно дали треба 51% да имаш освоено о бодовите за двојка, па понатаму како ќе одлучат они така?
jas kako so znam 30 procenti za 2 .....nema sansi 50 nikoj nema da izvadi

Јас мислам дека процентот варира секоја година, би требало да биде од 30 па до 40 % за 2.
Инаку ме интересира како функционира ова со пополнувањето на крукчињата на посебни листови ?
Како требаше да се избои крукчето за да биде правилно обоено ?

Јас мислам дека процентот варира секоја година, би требало да биде од 30 па до 40 % за 2.
Инаку ме интересира како функционира ова со пополнувањето на крукчињата на посебни листови ?
Како требаше да се избои крукчето за да биде правилно обоено ?

Целото требаше внатрешно да се обои да не ги поминеш линиите од кукчето. А тоа се прегледува електронски. Го ставаат најверојатно во компјутер и се прегледува електронски. Есејот и празните линии за пишување ги прегледуваат професори-прегледувачи.

Целото требаше внатрешно да се обои да не ги поминеш линиите од кукчето. А тоа се прегледува електронски. Го ставаат најверојатно во компјутер и се прегледува електронски. Есејот и празните линии за пишување ги прегледуваат професори-прегледувачи.

А што ако се преминат линиите? Само немој да речиш дека скенерот нема да си прифати :unsure: :facepalm:

Добро, а математика што ќе се работи јас имам згрешено една задача и една на заокружување како ќе иде оценувањето за матурата знае ли некој ?

Перцентилот за 4ка лани се движел од 50 до 90 грубо кажано. Т.е. негде 40 перцентили.

Внатрешните линии од кругот да не ги поминеш или надворешните(нели тоа црвеното беше малку подебело) ? Пошо јас скоро на сите кругови ги поминав внатрешните :S

true blue напиша:
Перцентилот за 4ка лани се движел од 50 до 90 грубо кажано. Т.е. негде 40 перцентили.

Ај пообјасни ми малку што како иде ? Инаку јас згрешив една од 3 бода и една на заокружување тоа се 4 бода дали е можно за тие 4 бода да ми стават 4ка

стварно незнам од кај ви е информацијата дека требало наслов да се пишува на формалното писмо а и на есејот :tapp:

да стварно и ја некои слушнав наслов пишувале богда чува а плус и кај писмото имаат пишано деар роберт....:tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom