Верноста, некогаш - би издржале ли сега

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
Две години не се многу за чекање секој би издржал.
Некој би издржал и цел живот да го чека некого. Некош се случува и по 20 години брак некој некого да го остај заради некого.
Се е релативно . Ретко е некој шо се фатиле од прва , оделе и се зеле , на појчето им има пукнато тиквата.
Јас , шо знам , не сум се нашла во таква ситуација љубов на далечина, не ми дошол некој а предходно да сум му се ветила на некој друг со екслузивна понуда омажи се веднаш за мене да избегаме некаде.
Во таква ситуација би размислила , оти не би била сигурна дека овај другиов че ме зема можи така се пафта со мене , од друга страна и не се оди така наеднаш со некој шо не го познаваш освен ако е за некој за колку хормоните да си ги смирам , тогаш би била верна , не сум зависна од то цело време да бидам со некого.

И шо кажа сеа....ќе го чекаш....или ќе го оставиш ?:coffee:

Македонец

Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
Че го чекам , прво да го најдам со боринче....
Не можам да го протумачам овој дел :

Во таква ситуација би размислила , оти не би била сигурна дека овај другиов че ме зема можи така се пафта со мене , од друга страна и не се оди така наеднаш со некој шо не го познаваш освен ако е за некој за колку хормоните да си ги смирам , тогаш би била верна , не сум зависна од то цело време да бидам со некого.

Pinkie Pie

and Deedee
Член од
25 ноември 2009
Мислења
2.011
Поени од реакции
3.246
Не можам да го протумачам овој дел :
Боже мој ....( малце сум атеиста)
Е вака....иам пишано дека не знам , оти не сум се нашла во таква ситуација ...ако е ептен озбилна врскава , до земајне да е дојдена ( шо не ми се верува ) да го чекам и че го чекам , нема пред олтар да го остам ,а некој ако мие за тепај време шо не сум сигурна дали ме чека и можно е да ме остај не би го чекала ни два дена......би заминала со тој шо ми е посигурен ако и тој го најдам.....:свиркам:

Македонец

Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
Боже мој ....( малце сум атеиста)
Е вака....иам пишано дека не знам , оти не сум се нашла во таква ситуација ...ако е ептен озбилна врскава , до земајне да е дојдена ( шо не ми се верува ) да го чекам и че го чекам , нема пред олтар да го остам ,а некој ако мие за тепај време шо не сум сигурна дали ме чека и можно е да ме остај не би го чекала ни два дена......би заминала со тој шо ми е посигурен ако и тој го најдам.....:свиркам:

Значи пак би била неверна.....пошто од чиста мира почнуваш да се плеткаш со друг,иако знаеш дека имаш некој далеку.Не си расчистила со тој па да побараш друг.

Pinkie Pie

and Deedee
Член од
25 ноември 2009
Мислења
2.011
Поени од реакции
3.246
Значи пак би била неверна.....пошто од чиста мира почнуваш да се плеткаш со друг,иако знаеш дека имаш некој далеку.Не си расчистила со тој па да побараш друг.
Твој заклучок ..а кажав ако е озбилна врската дека нема...како сакаш тумачи го.

Македонец

Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
че расчистам ако му сум за онака ......то најмал проблем е

Ама пак ти излегуваш неверна....можеби тој шо ти е отиден,мисли нешто сериозно ко ќе се врати.Значи си го зезнала јако.:)

Pinkie Pie

and Deedee
Член од
25 ноември 2009
Мислења
2.011
Поени од реакции
3.246
Ама пак ти излегуваш неверна....можеби тој шо ти е отиден,мисли нешто сериозно ко ќе се врати.Значи си го зезнала јако.:)
Не знам шо да ти речам , прво да најдам некој , да замини негде у пичку материн , па че ти кажам;)

F

FARANG

Гостин
Ma ne se sekiraj nema potreba nekoj da te jebe , samiot sebe si se sjebal so takvo mislenje .Kako moze da kazes deka osobi so principi i gordost se smesni,Principite ,gordosta ,lojalnosta ... se osobini na edna osoba koi se mnogu bitni i doagaat do izraz vo site odnosi ,vo rabota ,vo prijatelstvo ,vo ljubovna vrska ,brak ...pa zarem nekoj posakuva prijatel ,decko/devojka ,kolega ...bez ovie osobini .Osoba bez ovie osobini prva prilika i ke ti zabie noz vo grb bez oko da mu trepne zasto taa osoba se vodi samo od sopstveniot egoizam ,jas neznam dali nekoj bi vrabotil takva osoba bez principi ,gordodt ,lojalnost ...vo sopstvena firma i vo najdemokratskata zemja vo svetov

Смешни се кога е во прашање темата. Ако партнерот ти оди во странство на година, две тогаш нит принципи нит гордост не треба да игра улога не ко што пола од луѓево на темата рекоа дека би останале лојални ради принципите итн итн... Да се разбереме ако јас ја сакам и ако ми значи има да најдам начин да си ја земам со мене. На запад бар тоа е лесно секоја држава има начин како тоа да се направи.

Приказни од типот верост, чекање едно друго на времето завршувале вака

Денес во Куманово „авганистанците“ се рекордери по развоводи така да не е многу сменето.

Не мешај работа, пријателство со ова, едно и друго немаат врска.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Ma ne se sekiraj nema potreba nekoj da te jebe , samiot sebe si se sjebal so takvo mislenje .Kako moze da kazes deka osobi so principi i gordost se smesni,Principite ,gordosta ,lojalnosta ... se osobini na edna osoba koi se mnogu bitni i doagaat do izraz vo site odnosi ,vo rabota ,vo prijatelstvo ,vo ljubovna vrska ,brak ...pa zarem nekoj posakuva prijatel ,decko/devojka ,kolega ...bez ovie osobini .Osoba bez ovie osobini prva prilika i ke ti zabie noz vo grb bez oko da mu trepne zasto taa osoba se vodi samo od sopstveniot egoizam ,jas neznam dali nekoj bi vrabotil takva osoba bez principi ,gordodt ,lojalnost ...vo sopstvena firma i vo najdemokratskata zemja vo svetov
Точно така, само немој да забораваш дека сите сме луѓе, водени од некаков инстинкт. Од време на време, секој го мава животинското во него. Прашање е кој колку е психички спремен да го издржи предизвикот (во последно се помалце и помалце има такви), а од друга страна, прашање е колку тој предизвик вреди за да биди прифатен како таков... И кога ќе клајш се на кантар, треба да извлечиш некаква одлука до која треба да се придржуваш.

И да, не го заборавај најкукавичкиот момент - лицемерието. Зборуваш едно, мислиш друго, а правиш нешто трето. Најчесто ова се дешава поради немање на стабилно размислување (да неречам вејкрпа), па иди да си плукниш на зборот.

Член од
17 мај 2013
Мислења
245
Поени од реакции
250
Смешни се кога е во прашање темата. Ако партнерот ти оди во странство на година, две тогаш нит принципи нит гордост не треба да игра улога не ко што пола од луѓево на темата рекоа дека би останале лојални ради принципите итн итн... Да се разбереме ако јас ја сакам и ако ми значи има да најдам начин да си ја земам со мене. На запад бар тоа е лесно секоја држава има начин како тоа да се направи.

Приказни од типот верост, чекање едно друго на времето завршувале вака

Денес во Куманово „авганистанците“ се рекордери по развоводи така да не е многу сменето.

Не мешај работа, пријателство со ова, едно и друго немаат врска.
Prvo ke pocnam so poslednoto ,mislam deka edna osoba ako nema principi ,lojalnost ,vernost ...kon osobata koja ja saka togas nema da gi ima nitu kon prijatelot ,kolega ,vo rabotata pa duri nitu brat, sestra ... ednostavno taa osoba e takva so sekogo i jas takvi osobi nesakam da imam vo moja blizana nitu kao decko ,prijatel ,kolega ...I navistina ne mi e jasno sto e tolku tesko ako cekas nekogo kogo sakas godina ,dve ...ili nema da bides in zasto denes iskrenosta ,lojalnosta ,peincipielnosta ,vernosta ...ne se in .A se slozuvam so tebe so toa deka koga nekoj saka nekogo deka ke najde nacin da go zeme so nego ,no toa e veke sosema drugo .A toa deka zaradi Avganistan se raspagaat mnogu brakovi vo Kumanovo ,bas i ne se soglasuvam ,zasto tie sigurno bi se raspadnale bez toa ,samo Avganistan im go zabrzal procesot na raspad .Pa jas sum rastena vo semejstvo kade tatkomi otsustvuvase zaradi rabota i po 6 meseci vo godinata ,pa ne bese pricina da im se raspadne brakot ,bas naprotiv mislam poveke i im se zajaknuvase i poveke se sakaa majka mi i tatko mi .Zatoa pak ke kazam se zavisi od osobata kolku taa e izgradena karakterno ,kolku i se bitni principite i lojalnosta ,a vo konkretniov slucaj i pokraj tie osobini i kolku vistinski tie se sakaaat.
--- надополнето: 10 јуни 2013 во 18:38 ---
Оф корс, there are things you cannot control...

Da se slozuvam ,zatoa i e snimen filmot ,ama zatoa i filmot nosi naslov DAMAGE soodvetna na sodrzinata sodrzinata i krajot na filmot

• Ми се допаѓа
Reactions: ION
Член од
17 февруари 2013
Мислења
575
Поени од реакции
481
Порано имало верност,сега во време на мобилни телефони,имдивидуализам и лицемерије голем е ризикот да очекуваш од некого да ти биди верен една, две години пошто големи се шансите да си останиш со прстот в уста.

Член од
17 мај 2013
Мислења
245
Поени од реакции
250
Порано имало верност,сега во време на мобилни телефони,имдивидуализам и лицемерије голем е ризикот да очекуваш од некого да ти биди верен една, две години пошто големи се шансите да си останиш со прстот в уста.
Jas mislam deka toj sto nema da ti bide veren godina ,dve ,mislam deka nema da ti bide veren i ti dodeka si pokraj nego ,ednostavno toj sto e sklon na neverstvo ke najde nacin da izneveri i ti da bides non stop do nego

F

FARANG

Гостин
Prvo ke pocnam so poslednoto ,mislam deka edna osoba ako nema principi ,lojalnost ,vernost ...kon osobata koja ja saka togas nema da gi ima nitu kon prijatelot ,kolega ,vo rabotata pa duri nitu brat, sestra ... ednostavno taa osoba e takva so sekogo i jas takvi osobi nesakam da imam vo moja blizana nitu kao decko ,prijatel ,kolega ...I navistina ne mi e jasno sto e tolku tesko ako cekas nekogo kogo sakas godina ,dve ...ili nema da bides in zasto denes iskrenosta ,lojalnosta ,peincipielnosta ,vernosta ...ne se in .A se slozuvam so tebe so toa deka koga nekoj saka nekogo deka ke najde nacin da go zeme so nego ,no toa e veke sosema drugo .A toa deka zaradi Avganistan se raspagaat mnogu brakovi vo Kumanovo ,bas i ne se soglasuvam ,zasto tie sigurno bi se raspadnale bez toa ,samo Avganistan im go zabrzal procesot na raspad .Pa jas sum rastena vo semejstvo kade tatkomi otsustvuvase zaradi rabota i po 6 meseci vo godinata ,pa ne bese pricina da im se raspadne brakot ,bas naprotiv mislam poveke i im se zajaknuvase i poveke se sakaa majka mi i tatko mi .Zatoa pak ke kazam se zavisi od osobata kolku taa e izgradena karakterno ,kolku i se bitni principite i lojalnosta ,a vo konkretniov slucaj i pokraj tie osobini i kolku vistinski tie se sakaaat.
--- надополнето: 10 јуни 2013 во 18:38 ---

Da se slozuvam ,zatoa i e snimen filmot ,ama zatoa i filmot nosi naslov DAMAGE soodvetna na sodrzinata sodrzinata i krajot na filmot

Да се сакале толку ќе нашле начин да бидат заедно. Тука завршува приказната. Не е финтава дали е тешко или не да чекаш него дали има поента кога нема никаква гаранција дека нешто ќе биде? Тие што чекаат ради принципи треба малку прст на чело да стават нема ова никаква врска дали е нешто ин или не. За „печалбарите“ од Авганистан ти слагај се или не ама тоа е тоа. Лугево се раздвоиле од фамилија, почнале да прават повеќе пари и почнуваат да мислат дека можат да си најдат подобра, поразличен живот, веќе не гледаат на фамилијата што ја имаат ко нешто свето и незаменливо. Остај ти тие приказни дека не им чинело и дека било пред распад 99% отидоа баш да се средат фамилјарно.

Пак ќе ти кажам не мешај бизнис, работа, пријатели, фамилија со ситуацијата. Едно со друго нема врска. Да имало вистинска љубов немало да се разделат или во најмала рака би се вериле пред одење.
--- надополнето: 10 јуни 2013 во 19:13 ---
Jas mislam deka toj sto nema da ti bide veren godina ,dve ,mislam deka nema da ti bide veren i ti dodeka si pokraj nego ,ednostavno toj sto e sklon na neverstvo ke najde nacin da izneveri i ti da bides non stop do nego

Неверство најчесто е поттикнато од занемарување на партнерот. Поголемо занемарување ако сте во различни држави 1000ци км одвоени амин...

Kajgana Shop

На врв Bottom