Верноста, некогаш - би издржале ли сега

• Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување
Затоа сега постојат скајпови и остали програми кои овозможуваат бесплатна 24/7 комуникација. Има да дреме по цел ден на камера, да не смее да мрдне никаде!

Шала на страна со овие нови алатки за комуникација многу полесно е во денешно време да се одржи речиси најблискиот контакт со некој што е далеку, во ова современо општество доколку би ги немало овие интернет можности во голем процент паѓа и успешноста да се задржи врската па и вербата. Не дека некој ако наумил неможе да направи нешто, некој и дома да го чуваш може да те изигра, али интернетов е добра помошна алатка за задржување блискост, привремено секако.

Абе пред компјутер ќе го гледаш од половината нагоре, а од кај знаеш која му е пикната под биро? :) Добро можеш да му кажуваш да станува од столче на секој 5 мин. за да се увериш дека не прави ништо, но тогаш ќе личиш на тотално растроена личност.
Или пак, како што слушнав тука на форум, Ај уклучи правосмукалка, да видам дали си дома. :facepalm:
неса, прво и не би се согласил за таква работа. тоа е глупост, а плус тоа ако партнерот така се однесува, време му е да “летне“. ако не може да ми верува (под претпоставка дека се работи за подолга врска, нели треба некој некого да чека), не ме научила до сега каква личност сум, тогаш може слободно да си бара друг партнер. не сум јас тука должен да лечам нечии фрустрации

не зезај сега и ти, еве на пр ти би се согласил на такво нешто?
Абе пред компјутер ќе го гледаш од половината нагоре, а од кај знаеш која му е пикната под биро? :) Добро можеш да му кажуваш да станува од столче на секој 5 мин. за да се увериш дека не прави ништо, но тогаш ќе личиш на тотално растроена личност.
Или пак, како што слушнав тука на форум, Ај уклучи правосмукалка, да видам дали си дома. :facepalm:

Муабетот кој се тера е банален. Јас се зезав. Никој не ви е потчинет па да му вршите контроли.

:)

Шала на страна со овие нови алатки за комуникација многу полесно е во денешно време да се одржи речиси најблискиот контакт со некој што е далеку, во ова современо општество доколку би ги немало овие интернет можности во голем процент паѓа и успешноста да се задржи врската па и вербата. Не дека некој ако наумил неможе да направи нешто, некој и дома да го чуваш може да те изигра, али интернетов е добра помошна алатка за задржување блискост, привремено секако.
затоа и претходно кажав “да ја ублажи носталгијата“!!

Има една разлика само во постот на Анчо и сегашната ситуација. Кога генерацијата на Анчо заминувала во војска, девојката со сигурност знаела дека кога (ако) ќе се вратат ќе има свадба. Знаеле и родителите, знаеле и пријателите, сите знаеле какви им се плановите, зошто тогаш таква била ситуацијата за повеќето млади парови. Завршуваш средно, одиш војска, девојка ти те чека, се враќаш, правиш свадба, па дете. Сега сите тие што заминуваат, најчесто по работа, не се знае дали ќе се вратат и дали кога ќе се вратат ќе сакаат пак да бидат со својата избраничка која ја избрале пред да заминат. Плус во војска немаш многу шанси за маневрирање и запознавање девојки, со тоа се создава некаква лажна сигурност дека дечкото нема да има можност да ја изневери оставената девојка, па пак ќе кажам се дава надеж дека кога ќе се врати ќе има свадба. Затоа девојките од тоа време се држеле за таа лажна надеж. (Мада дедо ми кога бил војска, партизан ако не беше, ми кажуваше за една мед. сестра од Битола која му остана жарче се додека не почина. :) )
Во денешно време се знае, замине ли од државата, не се враќа. Или ќе те земе и тебе после 1-2 години или ќе ти раскине преку скајп (ќе си најде странќиња, софистицирана, отмена) а ти веќе две години постара и со сите филмови и планови во неповрат. Денешните жени одат на сигурно. Ако жената познае дека нешто не е како што треба во овие две години, нај нормално ќе си бара друг партнер за остварување на крајната цел. Такви не направи животот, никој не е крив. Ако во минатото (блиско минато еве на моите родители) се знаело дека првата женска што ќе ја фатиш ќе ти биде и жена во 90% од случаите, ова правило денес не важи.
Чисто информативно. Мажите наши во сранција ги гледаат како дивјаци и недостојни да погледнат некоја странкиња, а не пак да се женат. Ако е во јуроп да не му ја мислиш ич, знаат дека немаме нафта па не ни ги даваат ќерките па макар и phd имал.

Cyber sex ftw.

Две години не се многу за чекање секој би издржал.
Некој би издржал и цел живот да го чека некого. Некош се случува и по 20 години брак некој некого да го остај заради некого.
Се е релативно . Ретко е некој шо се фатиле од прва , оделе и се зеле , на појчето им има пукнато тиквата.
Јас , шо знам , не сум се нашла во таква ситуација љубов на далечина, не ми дошол некој а предходно да сум му се ветила на некој друг со екслузивна понуда омажи се веднаш за мене да избегаме некаде.
Во таква ситуација би размислила , оти не би била сигурна дека овај другиов че ме зема можи така се пафта со мене , од друга страна и не се оди така наеднаш со некој шо не го познаваш освен ако е за некој за колку хормоните да си ги смирам , тогаш би била верна , не сум зависна од то цело време да бидам со некого.

Чисто информативно. Мажите наши во сранција ги гледаат како дивјаци и недостојни да погледнат некоја странкиња, а не пак да се женат. Ако е во јуроп да не му ја мислиш, знаат дека немаме нафта па не ни ги даваат ќерките па макар и phd имал.

Праско, кој ти беше минатиот јузер ?

Чисто информативно. Мажите наши во сранција ги гледаат како дивјаци и недостојни да погледнат некоја странкиња, а не пак да се женат. Ако е во јуроп да не му ја мислиш ич, знаат дека немаме нафта па не ни ги даваат ќерките па макар и phd имал.

Пробуваш да се утешиш, нели?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom