A1 TV Lite (ONE BoomTV/Vip TV Lite) безжична DVB-T телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Само да гледаш телевизија, ни да стопираш, ни да премотуваш, ни да снимаш
--- надополнето: 6 јуни 2013 во 17:26 ---
т.е имаш опција да снимаш ама едно усб треба да прежалиш

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
A kakva e taa sobna antena? Jas nemam takva. Treba da si kupam ili tie ke mi dadat I dali za na dva televizori treba dve anteni?

DTV

Член од
7 јуни 2010
Мислења
35
Поени од реакции
11
Дали програмата што ја снимате на USB стик може да се гледа на компјутер? Ако одговорот е НЕ дали тоа важи само за кодираните канали или и за слободните ? Ај кој има проверено нека пише.

Некој од вработените во ОНЕ би го прашал следново, нели можеш да купиш ресивер и ако не си задоволен од услугата може да го вратиш во рок од еден месец. Дали потоа тој "вратен" ресивер ке му го продадат како нов на некој друг човек ?

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.639
Поени од реакции
787
Дали програмата што ја снимате на USB стик може да се гледа на компјутер? Ако одговорот е НЕ дали тоа важи само за кодираните канали или и за слободните ? Ај кој има проверено нека пише.

Некој од вработените во ОНЕ би го прашал следново, нели можеш да купиш ресивер и ако не си задоволен од услугата може да го вратиш во рок од еден месец. Дали потоа тој "вратен" ресивер ке му го продадат како нов на некој друг човек ?
За првото прашање неможе да се гледа ништо од USB-то на комјутерот.Кога ќе го приклучиш веднаш ќе ти побара да се форматира.

• Ми се допаѓа
Reactions: DTV
Член од
9 јануари 2013
Мислења
619
Поени од реакции
466
A kakva e taa sobna antena? Jas nemam takva. Treba da si kupam ili tie ke mi dadat I dali za na dva televizori treba dve anteni?
ti treba da si kupis i za dva televizori trebaat dve anteni :) a za antenata se koriste toj kabel od taa antena so koja si gledal tv onaa za analogni kanali koja ti stoi na krov, ako imas uste ako ne sobna :)

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Imam sony bravia KDL 32EX320 so DVB ... Mi najde 44 programi a mozham da gledam samo MRT1,2,3 ALFA,Telma , SITEL,Kanal5,SITEL 2,i ALSATM.... Za drugite mi pishuva Scrabled service cannot be decoded... Dali nekoj znae dali moze nekako da se gledaat tie kanali...
--- надополнето: 2 јуни 2013 во 15:52 ---
Imam sony bravia KDL 32EX320 so DVB ... Mi najde 44 programi a mozham da gledam samo MRT1,2,3 ALFA,Telma , SITEL,Kanal5,SITEL 2,i ALSATM.... Za drugite mi pishuva Scrabled service cannot be decoded... Dali nekoj znae dali moze nekako da se gledaat tie kanali...
Ne mi e jasno ova. Dali ti imas boom tv I ne mozis da gi gledas kanalite ili samo preku set top box gi gledas samo navedenite? I koja e taa Sitel 2?

3

321456

Гостин
Кој има потпишано договор со ONE за BoomTV нека види која е вредноста на опремата во договорот. 6500 денари. А ресиверот го продаваат за 990 денари

Која е причината за таа разлика? Прашувам затоа што не сакам да им платам 6500 ако некако ја оштетам опремата, кога таа вреди далеку помалку.

Член од
9 јануари 2013
Мислења
619
Поени од реакции
466
разликата мислам е во тоа шо кога ќе склучиш договор имаш повеќе канали за гледање и затоа е толку, а ако го земиш само ресиверот нема да ги фаќаш сите канали кои ги нуди Boom TV туку само некои

Kajgana Shop

На врв Bottom