Roland Garros | 21 мај - 9 јуни, 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување

Победник на Ролан Гарос?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 31 33,3%
  • Рафаел Надал

Гласови: 43 46,2%
  • Роџер Федерер

Гласови: 23 24,7%
  • Давид Ферер

Гласови: 4 4,3%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 23 24,7%
  • Марија Шарапова

Гласови: 14 15,1%
  • Викторија Азаренка

Гласови: 5 5,4%
  • Сара Ерани

• Агњешка Радванска

• Ќе изненади некој/а друг/а тенисер/ка

Гласови: 7 7,5%

• Вкупно гласачи
    93
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
без разлика на исходот во финалето ферер е веќе 4ти а надал 5ти на ранг листа.

abe strit , ti ni sam sebe ne se chitash ne pa drug ...od ,, site baraat da se vrati Nadal , i ,, Nadal go vrati tenisot kako sport znaesh li kolku razlika ima ...prvo ke te zavleche inercija pa posle si poumeren . Da , se slozuvam , site sakaa da se vrati Nadal , jas posebno , ama site sakaa i Delpo da se vrati isto taka ...koj budala ne saka da gleda dueli Novak, Nadal , Federer... e sega ti imash edna golema siromashtija , gledash samo zemja , znam zoshto , a znam i zoshto ne sakash brzi podlogi ,teshko ti e da gledash kako gubi Nadal i barash nekoi retardirani prichini (kako beshe , programirani udari , a vo isto vreme najprogramiran udar vo tenisot ima Nadal ,forhend spinot , ama ti toa ne go gledash,ne ti odgovara).Probaj i gledaj , i na brzite podlogi ima epski mechevi kade doagja do izraz preciznosta i teniserskoto znaenje ,objektivnite faktori se svedeni na mimimum za razlika od zemjata
--- надополнето: 8 јуни 2013 во 01:16 ---
Шансите на Ферер да победи се 0.1%

aman be ti ,ostaj chovekot , ta kladilnicite poveke shansi mu davat .
Seriozno , shansite na Ferer se 1-2 %, ne e tolku do psiho barierata ,toj ne moze da odigra tolku agresivno vo kontinuitet tri seta da pobedi . Eden set ide , ama tri e cist SF

без разлика на исходот во финалето ферер е веќе 4ти а надал 5ти на ранг листа.

Тоа сакав и јас да напишам.

Ферер добива +480 со самото влегување во финале , а ако победи ќе добие +1280

Еве пресметка за топ 5:

Џоковиќ: 11.830 (од претходните 12.310 пред Р.Г)

Мареј: 8.490 (од 8.670)

Федерер: 7.640 (8.000)

Ферер: 7.220 или 8.020 (од 6.740)

Надал: 6.895 или 6.095 (6.895)

Значи Ферер ако победи ќе биде на 3 место. Надал исто така би изгубил доста поени.

Се смирија страстите конечно во темава, а еве ме и мене.

Прво, огромно задоволство ми беше да го гледам мечот, сладок крај бидејќи заврши мечот толку драматично, во 5 сета, а сепак со победа на Рафа. Во петтиот сет Рафа играше храбро, одлучно, агресивно, црташе по теренот и со форхенд и со бекхенд... знаеше што сака, тоа беше победата и на крајот ја доби. :)

Мечот реално можеше да се заврши многу порано, уште во 4 сета (7-5 во четвртиот бидејќи Рафа при резултат од 6-5 имаше сервис и 30 15). Од друга страна пак гемот на *4-3 во петтиот сет беше многу контроверзен, одземениот поен на Ѓоковиќ поради допирот со мрежа исто така може да се вметне во можните клучни поени за исходот на дуелот.

Во секој случај, штета за Ноле.. и двајцата одиграа одлично, да беше финале ќе беше подобро бидејќи едноставно овие двајца се убедливо над Ферер и Тсонга од кои сепак еден се најде во големото финале, а тоа е Ферер. Да загубеше Рафа, тогаш ќе беше штета за него поради пружената одлична партија, на крајот излезе дека е добар тенис, за мене добар епилог бидејќи се пласира во финале мојот миленик иако во кладилница не ми помина од рака со тоа што се имав кладено да добие со 3-0 во сетови, а на друг тикет дека ќе има под 41,5 гемови од што ниедно не излезе како точно.

Недела во 15 часот мислам дека е финалето, Рафа - Ферер.... шансите за Давид се премали, препремали... прво грен слем финале за Давид, голем притисок, ќе се игра до 3 сета на кобната париска земја каде што минатата година една рунда порано Давид успеа да добие само скромни 5 гема во 3 сета против Рафаел Надал.

mislite deka Sharapova spie vecerva vo crkva nekoja?

Па не беше далеку и од 3-0, само требаше подобро да ги распореди падовите во играта. Он падна на негов сервис гем, а пред тоа Новак немаше ниту една брејк шанса. Да паднеше во 1-2 поена, па после на сервис на Новак во 1-2 поена, и да поведеше 2-0 тогаш се ќе беше решено во три сета 90%.
Огромна тежина има оваа победа за Надал, доколку загубеше ќе беше голем удар за него, едно што ќе загубеше добиен меч, а друго што тоа ќе беше од Џокович, неговиот најнезгоден конкурент во моментов. Инаку за во недела се најавува дожд, упм нека иде, изгледа пак во понеделник ќе гледаме финале. Моја прогноза 3-0 за Надал.

mislite deka Sharapova spie vecerva vo crkva nekoja?

Григор најубаво знае. :icon_lol:

Samo kje recam deka preku KUR mi e da se favoriziraat opsto sportisti od zapadna Evropa i od Amerika i drugi pogolemi zemji i podominanti vo sekoe pole, a sportisti od Balkan, Indija, Tadzikistan i Trinidad i Tobago da se rachunaat za goVna.
Samo kje gi nabrojam slucaite Cavic i Felps (plivanje), Francija i Bosna i Hercegovina (fudbal), Srbija i Grchka(basket), Makedonija - Rusija (Basket)

Ima ushte mnogu primeri ama ne mozam sega da se setam...

Goni mi se i Roland Garros i Olimpiski igri i Paskal Maria i igri bez granici i MRSH U PICHKU MATER !

ova se najglupite sporedbi sto postojat, ko demek ako e od ovie prostori treba nekogo da go sakam poveke. Ne ja sfakam logikava, navivajte si za kogo sakate ama vakvi sporedbi ne. Za mene Nole e ednakvo stranec kako i Nishikori i Serena.

Cavic i Phelps :pos: so izvinenie ako navredam nekoj ama glupite Srbi se drznaa da pravat fotomontazi na koi im se smeese cel svet i samo nekoj sto se bavel so toj sport razbira deka se bese regularno.

p. s. ako veke tolku ideme do tamu, eden od top 4 teniserive a ne e Nole ima pola saat zboreno za Makedonija samo pofalbi, eve ne otkrivam koj e ama znam so sigurnost. Pusa.

ova se najglupite sporedbi sto postojat, ko demek ako e od ovie prostori treba nekogo da go sakam poveke. Ne ja sfakam logikava, navivajte si za kogo sakate ama vakvi sporedbi ne. Za mene Nole e ednakvo stranec kako i Nishikori i Serena.
Он мислеше на судиите, дека повеќе ги фаворизираат натпреварувачите од „појјаките“ држави, а не фановите во Македонија.

Он мислеше на судиите, дека повеќе ги фаворизираат натпреварувачите од „појјаките“ држави, а не фановите во Македонија.
pa so nego imam zboreno na fb i mi ima posoceno i na fanovite zosto ne se za "naseto" dete Nole, ama eve u vtor paragraf go imam demantirano za slucajot sto go spomna.

Не знам за тоа. Јас никад не сум имал потреба, да навивам за нашите „браќа“. Колку ми е странец Надал, толку ми е и Ѓоковиќ.

Тоа сакав и јас да напишам.

Ферер добива +480 со самото влегување во финале , а ако победи ќе добие +1280

Еве пресметка за топ 5:

Џоковиќ: 11.830 (од претходните 12.310 пред Р.Г)

Мареј: 8.490 (од 8.670)

Федерер: 7.640 (8.000)

Ферер: 7.220 или 8.020 (од 6.740)

Надал: 6.895 или 6.095 (6.895)

Значи Ферер ако победи ќе биде на 3 место. Надал исто така би изгубил доста поени.
a be nadal ako pobedi dobiva 2.000 poeni , ne dobiva nula.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom