Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата 2manyfreaks
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ибра уште кога играл во Малме имаше изјавено дека желба му е да игра во Интер покрај Роналдо, Јове мислам дека имаше ставено видео од Јутуб со истото интервју .
За Мурињо сум убеден дека доколку е успешен ке остане во тимот повеќе од 3 години, за Ибра не се ни сомневам, додека е Мур тука, и Ибра е тука, нема интервју каде не го величи како играч .

Ни јас не се сомневам додека е Мурињо во Интер и Ибра ќе биде тука,но Думан и Ибракадабра рекоа дека Мур ќе го влече Ибра со себе(после 3 год. ако замине) затоа јас реков дека Ибра во едно интрвју рече дека нема да замине од интер,и ако замине Мурињо ибра ќе биде наш

Дали ќе биде тешко да му се земе од рака титулата на Интер ова сезона?
Секако!ќе го земе,но ќе се бори до крај со Јуве и Милан.

Зошто Интер?
Затоашто е најдобриот тим.

Како ви изгледа Мурињо во тактичкиот аспект?
Го организира тимот,користејќи до максимум карактеристиките на своите играчи.Ми се допаѓа,ми личи,практичен е.

Ни јас не се сомневам додека е Мурињо во Интер и Ибра ќе биде тука,но Думан и Ибракадабра рекоа дека Мур ќе го влече Ибра со себе(после 3 год. ако замине) затоа јас реков дека Ибра во едно интрвју рече дека нема да замине од интер,и ако замине Мурињо ибра ќе биде наш

Дали ќе биде тешко да му се земе од рака титулата на Интер ова сезона?
Секако!ќе го земе,но ќе се бори до крај со Јуве и Милан.

Зошто Интер?
Затоашто е најдобриот тим.

Како ви изгледа Мурињо во тактичкиот аспект?
Го организира тимот,користејќи до максимум карактеристиките на своите играчи.Ми се допаѓа,ми личи,практичен е.
А кој не би го посакал Мурињо, моментално ги имаме најдобриот стратег и најдобриот играч на планетава.

Заборавив да кажам за овој текс пред Думан што го напишав интевјуто е на ЛИПИ.

Cambiasso: За екипата секогаш треба да се даде се одсебе

Претседателот на Фламенго признал дека многу е тешко Адриано да се убеди да го обличи нивниот црвено-црн дрес.
Тој додава дека,“што повеќе време поминува, шансите се помали”.Сега како највероватна опција е враќање на Адриано во клубот кој беше на позајмица, а тоа е Sao Paulo.
Исто така се пишува дека Интер е фаворит за доведување на еден одбрамбен играч од аргентина Marcos Angeleri од Estudiantes. покрај Интер за неговите услуги биле заинтересирани уште Атлетико Мадрид и Фиорентина, но играчот сакал во Интер.
П.С Ако ја продолжуваме аргентинската колонија барем да ги земаме најдобрите, а не непроверени играчи.

малце е претерано ова , дојде во во интер и не повлече никој од челзи ( а се спомнуваа/т , дрогба , ешли кол , есиен , лампард .... )

малце е претерано ова , дојде во во интер и не повлече никој од челзи ( а се спомнуваа/т , дрогба , ешли кол , есиен , лампард .... )
Ако може да го повлече за следната сезона ешли таманка ке ви испадне.

Ако може да го повлече за следната сезона ешли таманка ке ви испадне.
Шанса нема, причина . . . . Максвел, стандарден е на таа позиција втора сезона по ред, нема потреба од фрлање пари за лев бек, обезбедени се за таа позиција во наредни сезони, плус тука е и Киву .

Шанса нема, причина . . . . Максвел, стандарден е на таа позиција втора сезона по ред, нема потреба од фрлање пари за лев бек, обезбедени се за таа позиција во наредни сезони, плус тука е и Киву .
Што знам јас мислам дека не е на вистинско ниво Максвел.Солиден е Максвел али мислам Ешли дека е далеку подобар и пред се поискусен.

Што знам јас мислам дека не е на вистинско ниво Максвел.Солиден е Максвел али мислам Ешли дека е далеку подобар и пред се поискусен.
Максвел е најдобриот лев бек што Интер го имале во последниве 10 години, беше и стандарден во составот на Дунга до повредата па го изгуби тоа место кое верувам дека повторно ке го врати со оглед на добрите партии во Интер, дури и постигна супер погодок против Киево .
Неколку пати имав потенцирано дека по минатата сезона ми стана еден од поомилените играчи во Интер, не само поради одличните настапи со кои го облече и дресот на Бразил, пред Се поради тоа што кога настапуваше во Ајакс имаше гадна повреда на ногата, ја скрши и многумина рекоа дека неговата кариера е завршена а погледни го денес . Башка што се согласи да игра една година во Емполи пред да дојде во Интер бидејки беше играч надвор од ЕУ и немаше право на настап за Интер, нешто слично како Т.Силва со Милан .
Тешко дека Мурињо би се откажал од овој играч, човкеот дури и јавно кажа за Киву дека тој играч е пред Се централен дефанзивец, индиректно кажувајки дека позицијата лев бек е веќе резервирана за Максвел кој е еден од оние играчи за кои знаеш дека го дале својот максимум на теренот, без разлика како одиграле .

п.с. И Гросо кој важи за одличен играч беше продаден по носењето на Киву во Интер, што значи дека и Манчини имал повеќе доверба во Максвел, една од ретките работи за кои сум се согласувал со поранешниот тренер на Интер .

Максвел пријатно ме изненади, не очекував којзнае што од него по првата сезона во Интер.
Меѓутоа покажува дека е меѓу најдобрите леви бекови моментално, бележи инзвореден напредок во формата и верувам дека ќе остане уште долго со успеси да настапува на бековската позиција.

Максвел пријатно ме изненади, не очекував којзнае што од него по првата сезона во Интер.
Меѓутоа покажува дека е меѓу најдобрите леви бекови моментално, бележи инзвореден напредок во формата и верувам дека ќе остане уште долго со успеси да настапува на бековската позиција.
За Максвел и Маикон...Никој од нив не очекуваше многу, беа купени бадијала, при купувањето целта беше двајцата да служаат за алтернативни решениа, но ете сега се едни од најдобрите на свите бековски позиции, двајцата се НАЈ добри во офанзивните задачи, па очекуваме дека ќе се подобрат и во дефанзивата.

За Максвел и Маикон...Никој од нив не очекуваше многу, беа купени бадијала, при купувањето целта беше двајцата да служаат за алтернативни решениа, но ете сега се едни од најдобрите на свите бековски позиции, двајцата се НАЈ добри во офанзивните задачи, па очекуваме дека ќе се подобрат и во дефанзивата.
Па кога ке размислам, и не се лоши во дефанзива, кога направиле некоја голема грешка, со Јуве беа перфектни, со Рома исто, головите што паѓаа против Интер беа наивно примени . Со Сиена на пример, Максвел не покри убаво али не покри играч од нападот за кој одговорни беа централните дефанзивци, незнам дали приметивте али при тој гол Кордоба чуваше празен простор, само немо надбљудуваше .
Искрено, сезонава они беа најкомплентни, заедно со Ибра ( иако ми делува на моменти незаинтересирано и нервозно ), Камби, Самуел и Кордоба па и Станкович . Мунтари направи грешка со Катанија, Занети со Болоња а и не покри убаво при првиот гол на Реџина, Бурдисо со Анартозис .

п.с. Ибра, Камби, Маикон, Максвел, Мунтари се едни од подобрите трансфери во последниве 5-6 сезони .

Маикон не беше купен туку-така, всушност Даглас беше добар играч и претставуваше важна алка во тогашниот вицешампион, Монако. Додуша Ибара играше таа сезона ама сепак. :)И да, замислете ги Евра и Маикон во еден тим. И тоа било... на времето. :)

Маикон не беше купен туку-така, всушност Даглас беше добар играч и претставуваше важна алка во тогашниот вицешампион, Монако. Додуша Ибара играше таа сезона ама сепак. :)И да, замислете ги Евра и Маикон во еден тим. И тоа било... на времето. :)
Ги замислија дечките од Мадрид:)Како го изедоа тогаш...

Не ме бунете вака...Мајкон беше купен како замена за Хуго Ибара. Мајкон не беше члан на Монако како вицешампион на Европа. Со Евра имаат настапувано наредната полусезона, пред овој да замине во Манчестер.
Како и да е, величество од човек и од фудбалер.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom