Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
јас мислам дека тоа за соопштението нема шанси, рекоа дека ќе нема...
На мене денес професорите ми рекоа дека обавезно ке имам да пишувам Биографија за некој од македонскиве автори,писмо да напишам ке биде дадено за што или соопштение известување такви работи .бтв соопштението било за информирање на граѓаните дека ќе немало вода...сеа ми текна

Не слушајте никој, ништо нема да се падне од тоа што е горе кажано, секоја година уназад е вака денови пред матура! Рилекс, без паника, сите ќе положите. Не е уопште ова мерило кој колку знае, самите ќе се уверите колку е неправдено за некои личности кои така поминале на препис а некој кој учел повеќе ќе киксне. Ако ве бива за пишување пишете слободната тема, според мене доста полесно е тоа, не верувам да дадат некоја Бог знае што каква.

На мене денес професорите ми рекоа дека обавезно ке имам да пишувам Биографија за некој од македонскиве автори,писмо да напишам ке биде дадено за што или соопштение известување такви работи .бтв соопштението било за информирање на граѓаните дека ќе немало вода...сеа ми текна

Подобро не шири вакви информации кои само ќе ги збунат останатите. Секако дека она што го пишува во официјалната програма за матура (дека ќе нема соопштенија итн како што е неколку години уназад) е далеку поверодостојно од информациите кои ги измислуваат поедини ученици или професори.

Подобро не шири вакви информации кои само ќе ги збунат останатите. Секако дека она што го пишува во официјалната програма за матура (дека ќе нема соопштенија итн како што е неколку години уназад) е далеку поверодостојно од информациите кои ги измислуваат поедини ученици или професори.
кажувам шо ми рекоа.И сепак,како што кажав сигурно на дечкото му дале алтернативен тест.не се ни тие глупи да му го дадат вистинскиот нормално оти ќе каже после

Како бе цела биографија да пишуваш, па не е еден! А и во прирачникот имаме по 5 реда за секој. И како тоа испадна есеј, биографија плус писмо или соопштение? :свиркам:

Како бе цела биографија да пишуваш, па не е еден! А и во прирачникот имаме по 5 реда за секој. И како тоа испадна есеј, биографија плус писмо или соопштение? :свиркам:

Офф, ме нервирате шо ве пратам шо пишувате, значи учите си тоа шо ќе го има според официјалната програма, а тоа шо некој ќе си измислува информации и ќе ве прави бели мечки тргнете го на страна.

вака сега сабота полагаме македонски, е сега работата е оти чорба сум, ги знам делата и авторите само, тема идеја кои се, врска сум од есеј пишење, ии сега искуства кој без есеј што направил?????

јас ќе го избришам напишаното,јас сакав само да помогнам,вие правите мајтап од мене.Кажав само шо ми кажаа,ебате македонскиот прост синдром САМОУНИШТУВАЧКИ

јас ќе го избришам напишаното,јас сакав само да помогнам,вие правите мајтап од мене.Кажав само шо ми кажаа,ебате македонскиот прост синдром САМОУНИШТУВАЧКИ
не го бриши бе, таман почнав да повторувам.

кажувам шо ми рекоа.И сепак,како што кажав сигурно на дечкото му дале алтернативен тест.не се ни тие глупи да му го дадат вистинскиот нормално оти ќе каже после

Јас имам еден другар кој има братучед што полагаше утрово, во Идризово...Него му се падна Хомер, заедно со Кочо Рацин.. да направи паралела, од аспект на Скопје 2014... Шалата на страна, Парадоксот на Диоген не е ни во програмата.. Ако целта на ова горе напишаново е да се шири паника, стварно е невкусно...Фала богу дека никој не е слеп..а ако утре излезе дека барем дел од овие прашања што си ги напишал/а е точно тогаш секоја чест. Но, пред тоа би те замолил да постираш само доколку е сигурна работата...во интерес на сите кои се плашат и нема да заспијат овие две ноќи.. Не е фер да е лага..
--- надополнето: 7 јуни 2013 во 00:06 ---
И да ова го пишувам токму поради тој САМОУНИШТУВАЧКИ СИНДРОМ на Македонецот...верувај..

Финтата е шо вистинскиот тест да го стават тука,ќе се најде маана.Така требало онака требало.Не заборавајте оти секогаш има и трик прашања

I minatata godina prakjav pa aj i ovaa...

Iam dobar materijal po mkd pa ako nekoj ima zainteresiran neka ostai mail po pp.

Соопштение, Диоген :confused: Шооо?

Ако стават на матурава вакви глупости што не се во испитната програма....стварно се за бесилка! :sneaky:

Не дека те осудува, ама стварно пред да напишеш нешто помисли само колку ученици кои сега учат над книга ќе ги збуниш. Добро знаете дека такво нешто не се паѓало и не е вклучено во програмата. Доколку има некоја измена ќе бидете навремено известени, нема да ве остават така. Погледни само колку членови веќе почнаа да се изненадуваат од твоите информации.

Имало досега за реченициве нешто друго освен да се распознае каков тип на независна/зависна сложена реченица е?
Ова со претворањето ме збуни малку... Дека не сретнав колку што се сеќавам на овие прошливе таква задача

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom