RocknRolaa
Rafa Para Siempre
- Член од
- 21 февруари 2010
- Мислења
- 6.869
- Поени од реакции
- 9.740
Бидејќи јас досега немам наидено на искуство кое вели дека некој самохран родител успеал да посвои дете, темава ќе ја искористам јас информативно, а и можеби ќе му се најде на некој друг. Значи дали имате чуено за вакво искуство во нашава земја, јас едно единствено што го чув беше дека на млада вдовица прилично добро ситуирана домот не сакал да и даде дете на посвојување без разлика што не барала бебе, туку дете на било која возраст.
Знам дека двајца родители се секогаш во предност пред еден кога е посвојувањето во прашање, но дали регулативите кај нас ги дискриминираат самохраните родители кои би сакале да имаат дете и да го одгледаат самите, а притоа да имаат услови неопходни за нормален развој на детето?
И второ прашање дали вие би се нафатиле да посвоите дете во својство на самохран родител?
Мислења, искуства?
Знам дека двајца родители се секогаш во предност пред еден кога е посвојувањето во прашање, но дали регулативите кај нас ги дискриминираат самохраните родители кои би сакале да имаат дете и да го одгледаат самите, а притоа да имаат услови неопходни за нормален развој на детето?
И второ прашање дали вие би се нафатиле да посвоите дете во својство на самохран родител?
Мислења, искуства?