Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата 2manyfreaks
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
BREAKING NEWS: Milan Sign Thiago Silva - Reports
од гоал.ком за 2-3 дена ке знаеме дали е лага или вистина!

Сеедно, не ни сакав реализирање на тој трансфер, и онака од полусезона неможе да им игра, а и која е гаранцијата дека е баш '' тоа '' за калчо-фудбалот, ем на Интер одбрана во никој случај не им е потребна во наредниве 2 години .

Чекав да се смири бурата малце со Итаљанско првенство и со ЛШ па пишам малце (иначе се на темава си читуцкам и анализирам :) ) Што се однесува до мене, кој јас би посакал за да ни се падне у ЛШ во осмина финале е дефинитивно или Барса или Манчестер. Ако сакаме да бидеме најдобри и ако веќе Мурињо е донесен за таа намена, и со цел да освои ЛШ тогаш зошто да бегаме од подобрите (викам подобри а не најдобри зашто за мене само едни можат да бидат најдобри:) ) така да ако сакаме да докажеме кој сме и колку вредиме BRING ON BARCA OR MANUTD !!! не треба да се молиме да ни се паднат Порто зашто и ако ги поминеме Порто или кој ли ке не чека после нив :helou: Како и да е мислам дека доволно експериментираше Мурињо со стратегии и кој како би играл и на која позиција. Мислам дека е време да се установи (горе-доле) како треба да изгледа екипата за 2те натпреварувања. Веке полусезона ке дојде, така да доволно беше екпериментирање. За во Италија дефинитивно треба да се игра 4-1-3-2 според мене а во ЛШ нешто слично на тоа, можеби малце поофанзивно, ама не 4-3-3 , туку Ибра напред со Адријано и нешто поповлечено Кварезма, не класично крило, иако тоа му е позиција. Очигледно ништо од моите илузии дека ке го видиме Хименез како АМФ, како подршка за напаѓачите. Така да на добар пат сме во Калчото и за ЛШ има време, тек крај на февруари, така да се сконцентрираат во наредните неколку кола и да ги соберат што е можно повеќе бодови од послабиве екипи и да се одлепат од Билан и ЈуБентус. Бај д Веј Ибро је луд :salut:

Да ги заборавиме натпреварите по групи во Лигата на Шампиони до извлекувањето за 1/8 финале.
Се надевам дека во нокаут фазата ќе играме многу подобро, да не забораваме дека доста Европски клубски шампиони станале екипи кој тешко ја поминале групата.
еве моја прогноза за паровите во 1/8 финале

Panathin. Atena - Sport. Lisabon
Manchester Utd - Inter Milano
FC Barcelona - Arsenal
FC Liverpool - Villarreal
Juventus - Atl. Madrid
Bayern München - Real Madrid
AS Roma - Lyon
FC Porto - Chelsea

Тежок противник ќе имаме, тоа е факт. Според моите желби, вака би изгледал редоследот на оние кои би можеле да ни паднат:

1. Порто, во овој случај би биле фаворити.
2. Баерн, тежок дуел ама пак го гледам Интер како фаворит.
3. Ливерпул, израмнет дуел. Желни за реванш, ама Мурињо секогаш губел од Бенитез во лига на шампиони, така да... ГУСТО но интересно.
4. Барса и Манчестер, се е можно и не може да се прогнозира ама баш ништо.

Иначе противникот ќе го дознаеме на 19ти декември во 12 часот.

Да се вратиме на Италјанското првенство и на неделниот натпревар Интер - Киево.
Искраен да бидам, иако на хартија сме фаворити, сепак нетреба да се запишуваат однапред не заработени бодови.
Да не испадне да влезаат играчите со потценување на противникот, па после во судиското продолжение да се бркаат за постигнување гол.

Опомена:

09/12-08- Liga prvaka, Skupina B Bremen vs. Inter Milano ---------2:1
06/12-08- Serie A------------------ Lazio Roma vs. Inter Milano----- 0:3
30/11-08 Serie A------------------ Inter Milano vs. Napoli----------- 2:1
26/11-08- Liga prvaka, Skupina B Inter Milano vs. Panathin. Atena 0:1
22/11-08 Serie A------------------ Inter Milano vs. Juventus--------- 1:0
15/11-08 Serie A------------------ Palermo vs. Inter Milano---------- 0:2
09/11-08 Serie A------------------ Inter Milano vs. Udinese---------- 1:0
04/11-08 Liga prvaka, Skupina B Anor. Famagusta vs. Inter Milano-- 3:3
И во лошото имало добро, сепак резултатите болдувани нема влијание за пласманот во 1/8 финале.

Тежок противник ќе имаме, тоа е факт. Според моите желби, вака би изгледал редоследот на оние кои би можеле да ни паднат:

1. Порто, во овој случај би биле фаворити.
2. Баерн, тежок дуел ама пак го гледам Интер како фаворит.
3. Ливерпул, израмнет дуел. Желни за реванш, ама Мурињо секогаш губел од Бенитез во лига на шампиони, така да... ГУСТО но интересно.
4. Барса и Манчестер, се е можно и не може да се прогнозира ама баш ништо.

Иначе противникот ќе го дознаеме на 19ти декември во 12 часот.

ако се падне со порто или баерн ке одите понатаму а со другите 3 тешко ке е :jaj:

Намален е капацитетот мислам на 70 или 75 илјади, али нема везе, затоа реков, не го сакам овој стадион, делува празно иако има по 60 00 илјади гледачи, што у глобала е доста . . . ама претеруваат со начинот на однесување, и на Мурињо очигледно му збореа нешто позади клупата на мечот со Удинезе па кога дадоа гол па им го направи Сетанта потегот : Shut uo Inter Fans behind the bench '' . Ако ви текнува, истиот потег го направи и Манчини кога играа пред 4-5 години со Сампдорија од 0-2,3-2 .
Сум немал до сега слушнато дека кашпацитетот е намален, но во секој случај стадионот делува полу празен и со тој капацитет.
Ако не се лажам новиот стадион на Јувентус ќе биди со помал капацитет, и тоа во англиски стил со трибините многу блиску до теренот. Тоа ни треба и нас, помал стадион, со 40-50 илјади па да види Европа каква атмосвера ќе има од фановите на Интер.

Во однос со противникот за лига на шампиони, се разбира би било подобро да се игра со послаб тим одошто со Барса или Манчестер. Во таков дуел би ги истрошиле силите, треба да се даде дури и повеќе од макимумот за да се помине...
Но кој ни е крив што сме втори...

ако јувентус ризикува да изгради стадион со трибините одма до теренот не би требало и ние!
Знаеме дека во англија после 10 пораз на тотенхем навивачите си одеа со наведнати глави а кај рома навивачите го искршија автобусот!
Што ке се случи ако јувентус има слаба форма губи неколку натпревари и оп хулиганите среде терен?
подобро поназад да си биде публиката и со жица заградена оти тоа не е публика тоа се животни!

Ве поканувам да гласате на темава!

ако јувентус ризикува да изгради стадион со трибините одма до теренот не би требало и ние!
Знаеме дека во англија после 10 пораз на тотенхем навивачите си одеа со наведнати глави а кај рома навивачите го искршија автобусот!
Што ке се случи ако јувентус има слаба форма губи неколку натпревари и оп хулиганите среде терен?
подобро поназад да си биде публиката и со жица заградена оти тоа не е публика тоа се животни!
Мислам дека во Италија постои правило да трибините бидат заградени со жица токму поради тоа што го напомена.. Веројатно го знаат тоа и во Јувентус.. Трибините ќе бидат до теренот, ама ќе постои заштита која би ги спречила фановите да влезат во теренот..

Сум немал до сега слушнато дека кашпацитетот е намален, но во секој случај стадионот делува полу празен и со тој капацитет.
Ако не се лажам новиот стадион на Јувентус ќе биди со помал капацитет, и тоа во англиски стил со трибините многу блиску до теренот. Тоа ни треба и нас, помал стадион, со 40-50 илјади па да види Европа каква атмосвера ќе има од фановите на Интер.

Во однос со противникот за лига на шампиони, се разбира би било подобро да се игра со послаб тим одошто со Барса или Манчестер. Во таков дуел би ги истрошиле силите, треба да се даде дури и повеќе од макимумот за да се помине...
Но кој ни е крив што сме втори...
aj brat uste ednash preslushaj se sho re4e.pa nz kako mozesh da go kazish ova.najiskreno mozebi barca capa vo shpanija no nie capame vo itelija.i sto ima losho so barca ako se padneme.site gi pravite kako da nemozat da se pobedat a siguren sum deka ovaj tim na inter e vo najmala raka ramnopraven na barca.(ne go kazuvam ova oti sum fan na inter -ovaa e realnost spored mene)a so mancester ako se padneme 100% pominuvame.

aj brat uste ednash preslushaj se sho re4e.pa nz kako mozesh da go kazish ova.najiskreno mozebi barca capa vo shpanija no nie capame vo itelija.i sto ima losho so barca ako se padneme.site gi pravite kako da nemozat da se pobedat a siguren sum deka ovaj tim na inter e vo najmala raka ramnopraven na barca.(ne go kazuvam ova oti sum fan na inter -ovaa e realnost spored mene)a so mancester ako se padneme 100% pominuvame.
Не реков декка не можиме да поминиме. Но подобро е во оваа фаза да ни се падни послаб тим за да не ги трошиме силите на силна екипа.
ЈАс сум многу реален, но ти воопшто не си.
Како знаеш дека ќе го минеме Манчестер 100%? Барса е во врвна форма, ќе биде многу тешко...
Друго е да се игра со Порто а друго Барса...
Имаме тим, еден од фаворотите за лигата на шампионите но сепак биди малку објективен.

Cautioned: Maicon, Quaresma, Stankovic.

Ова веќе 5 пати го гледам, што направил Кварезма па сеуште да е во листата, колку што знам јас ова важи само за една утакмица а не за цел шампионат.

Cautioned: Maicon, Quaresma, Stankovic.

Ова веќе 5 пати го гледам, што направил Кварезма па сеуште да е во листата, колку што знам јас ова важи само за една утакмица а не за цел шампионат.
Тоа значи дека ако добие нов жолт ќе паузира наредниот натпревар. Кварезма и Маикон неаат добиено жолт веќе неколку натпревари па затоа тука се можеби месец дена :)

Тоа значи дека ако добие нов жолт ќе паузира наредниот натпревар. Кварезма и Маикон неаат добиено жолт веќе неколку натпревари па затоа тука се можеби месец дена :)

Епа тоа ми е прашањето, значи овие мора да добијат картон за да се тргнат од листата? Јас колку што знам дека ако одиграш една утакмица и не добиеш картон автоматски ти се ’’брише’’ добиениот картон од предходниот натпревар. Ова е многу нелогично.

Епа тоа ми е прашањето, значи овие мора да добијат картон за да се тргнат од листата? Јас колку што знам дека ако одиграш една утакмица и не добиеш картон автоматски ти се ’’брише’’ добиениот картон од предходниот натпревар. Ова е многу нелогично.
Не е така.. Мора да добие нов жолт, па да паузира една... :)
Логично е оти да не.. Ако беше така сите ќе правеа картони, наредниот ќе се внимаваа и наредната ќе играа како да не е ништо...

Имам повеќе пати приметено дека некој играч намерно добива картон, паузира на наредниот не толку важен натпревар па за да нема опасност да не игра на оној важен натпревар...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom