Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Како во Спеедпортов можам да ставам забрана на фб да не го отвара ?

Значи нетов е тиња, нон стоп ми дава
Oops! Google Chrome could not find...

и тоа на разни страни, ќе направам рефреш и страната се отвара

Значи нетов е тиња, нон стоп ми дава
Oops! Google Chrome could not find...

и тоа на разни страни, ќе направам рефреш и страната се отвара

И мене исто и тоа веќе подолго време а јас па мислев до хромот е нешто:tapp:

да ве прашам денес ставив оптика и ми ставија некој хуавеј 8240 терминал е сега дали некој знае како да влеза во чудово пошто со telecomadmin user i admintelecom password не влага а нормално влага со admin i root password но не се отваараат сите опции ке ве молам за помош

да ве прашам денес ставив оптика и ми ставија некој хуавеј 8240 терминал е сега дали некој знае како да влеза во чудово пошто со telecomadmin user i admintelecom password не влага а нормално влага со admin i root password но не се отваараат сите опции ке ве молам за помош

Ова ? http://enterprise.huawei.com/ucmf/g...s/enterprise_en_webasset/en_hg8240_banner.jpg

Ако зборуваме за истиот апарат (којшто и јас го користам) тогаш неможеш да влезеш во него. Можеш да влезеш во рутерот (најверојатно 192.168.1.1) па од таму да ги бараш опциите што ти се потребни.

Доколку имате проблеми со некои страни, сменете ги ДНС адресите во: 8.8.8.8 и 8.8.4.4

Ti e se usernejmot i passot (barem kaj mene), i tocno taka so admin root ako vlezes gi nema site opcii., Javi se na 080012345 moze im se smeneti passwordite, mojot e zemen okolu nova godina.

50% од страните не ги отвара денес, изгледа имаат некој проблем овие. Интернет има и си фура најнормално за игри/торенти и сл.

probav ne biva ako go resetiram na fabricki ke se podesi sam kako speedportot ili ne?

Доколку имате проблеми со некои страни, сменете ги ДНС адресите во: 8.8.8.8 и 8.8.4.4

Пробав сменив уште вчера, ама пак има проблеми со некои страни, има подобрувања за разлика на нивните ДНС адреси, ама нешто не е како што треба, кој знае што е.

Уште имате проблеми со отварање на страниве? Кај мене ме сотре, треба по 100 пати refresh да правам за да ми отвори кај 90% од сајтовите :cautious:

Уште имате проблеми со отварање на страниве? Кај мене ме сотре, треба по 100 пати refresh да правам за да ми отвори кај 90% од сајтовите :cautious:

Ги смена ДНС адресите? Откако ги сменав, јас немам проблеми.

имам max3 пакет и горе-долу сум задоволен од брзината на интернетот(околу 10 мб/с),но деновиве имам проблем само со google earth.до околу полноќ многу споро го отвора,а после тоа нема никаков проблем.прашав некои дечки од скопје(јас сум од кичево),таму нема проблем.дали знае некој што е проблемот

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom