Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Nekoe vase iskustvo za prefrlanje na telefon,internet i 3 max od edna na druga adresa so zadrzuvanje na tel.broj,za kolku vreme se prefrla?

Лани летоска во август чекав нешто повеќе од 3 недели, ама ко бајаги тогаш биле зафатени нешто имале повеќе работа па затоа толку споро им идело, иначе сега може да те фати максимум едно 2 недели, а најбрзо недела.
Исто така побрзо ќе иде ако се префрлаш од оптика на оптика или од бакар на бакар.

Имам Call&Surf пакет и рутер Speedport W 503V, преска удри гром на 200-300 метра од мојата куќа, телевизорот беше исклучен ама светна(ништо не му е фала богу), рутерот до него стое и сега рутерот, диодата Power/DSL цело време трепка црвено, WLAN диодата цело време свети зелено, другите не светат. Од кога удри громот веќе така прави... Пробав да го ресетирам, џабе... Можно ли е да прегорел нешто?

Имам Call&Surf пакет и рутер Speedport W 503V, преска удри гром на 200-300 метра од мојата куќа, телевизорот беше исклучен ама светна(ништо не му е фала богу), рутерот до него стое и сега рутерот, диодата Power/DSL цело време трепка црвено, WLAN диодата цело време свети зелено, другите не светат. Од кога удри громот веќе така прави... Пробав да го ресетирам, џабе... Можно ли е да прегорел нешто?
--- надополнето: 23 мај 2013 во 01:10 ---

Можно е, мене така ми прегоре и светеше само црвеното со слаб сјај, јави се на техничка подршка ќе ти го заменат, најверојатно нов ЗТЕ ZXV10 H201lL рутер ќе ти дадат.

Од саботата (18.05) оптичкиот интернет ми е 18 мбпс место 50 мбпс.

Денес е 24.05 и уште нема абер од поправање.

Дали јас имам право на плаќање помала сметка бидејќи не го добивам тоа што го плаќам и како се остварува тоа?

Дали јас имам право на плаќање помала сметка бидејќи не го добивам тоа што го плаќам и како се остварува тоа?

тешко ... во договорот стои ДО 50 mpbs .... а во тие ДО спаѓаат и тие 18 ти што ги добиваш !!! Јави се и кажи им дека имаш проблем со брзината ќе ти средат сигурно !!!

Преку лан или преку вифи ?
А инаку помала сметка не добиваш, може само да интервенираат за да се подобри ситуацијата.

Преку двете

Пред некој ден пријавив пречка за медиа приемникот не ми работеше снимањето на програмата , од вчера имам нов софтвер каде што можеш да си одбереш превод и така да остане а не со секое менување на програмата да мораше да се вклучува преводот. Тоа ми беше како една голема забелешка на МахТВ, бидејки претходно користев Боом ТВ и тоа им беше средено еден голем плус за Телеком барем од мене.

kakov e toj nov softver kaj mene nisto nema jas sum 3max start koristam? nesto podetalno da kazes? dali imas teletext na kanalite ...kazuvaj ...:)))

kakov e toj nov softver kaj mene nisto nema jas sum 3max start koristam? nesto podetalno da kazes? dali imas teletext na kanalite ...kazuvaj ...:)))
Има мали визуелни промени во менито инаку имам 3 Max Optic Start. Има телетекс барем на Алфа ТВ

cudno mi e toa barem ako ima promeni vo softverot ke ima kaj site...ali mozzda deka si ti na optika zatoa....... ali ke pocekaime i nie ....:)

И кај мене на оптика нема никаква промена.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom