Крвав петок во Турција

• Креатор на темата Креатор на темата .Sky.
  • Време на започнување Време на започнување
Алал да им е на Турците, народ со јака муда..(y)

Треба да учиме и ние од нив,а не само преку форуми и преку фејсбук да сме патриоти..

Величествениот излегол на протести бе :D:cool:

http://www.jutarnji.hr/turska--halit-ergenc-prosvjedao-na-ulicama-istanbula/1106348/

halit_576700S0.jpg

Луѓе незнам дали е точно но на некои грчки сајтови се говори дека републиканците доколку победат во Турција,тие биле про-грчки ориентирани, и имаше некои грци што трескаа глупости дека доколку падне Ердоган од власта, Турската политика ќе се промени за Македонија.. Грците се радуваат нешто, незнам колку ќе ни е арно за нас македонците доколку евентуално ердоган се симнува од власта..:unsure:

Кај тргнал против Америка, голем дел од демострантите му се лути и заради подршката на бунтовниците во Сирија.

Тој некогаш дава јуначки изјави против Израел и Америка за домашна публика и регионот но зад сцената е прв другар и играч на Америка.

Турција на Балканот кој што ќе минира Косово први другари се со албанците.
Друго Америка е многу поголем пријател со Турција отколку со Грција.

Затоа мислам си грешка Ердоган си е одличен пријател со Америка.

Meaning of White House Photo with Obama holding baseball bat while speaking with Erdogan

http://www.nationalturk.com/en/mean...aseball-bat-while-speaking-with-erdogan-23029

obama-baseball-bat-erdogan-white-house-photo-nationalturk-0455.jpg

--- надополнето: 3 јуни 2013 во 00:59 ---
Војската е на страна на народот

istanbul-vojska-na-strani-prosvjednika_1152_3990.jpg

istanbul-vojska-na-strani-prosvjednika_7220_4229_e.jpg

http://www.advance.hr/vijesti/istan...primiti-ozlijedene-policajce-u-vojnu-bolnicu/

Вербален судир помеѓу полиијата и војската откако полиијата сакаше да помине преку воена зона

--- надополнето: 3 јуни 2013 во 01:06 ---

halit9_576702S0.jpg

halit8_576703S0.jpg

halit7_576704S0.jpg

halit6_576705S0.jpg

halit5_576706S0.jpg

halit45_576707S0.jpg

halit10_576701S0.jpg

Не постои никаква страна во Турција која би била наклонета кон Грција. Тоа е како да кажеш дека има про-хрватска партија во Србија. Едноставно не може нешто да постои.

Aбе и јас знам за тоа,но зошто грците мислат дека Турската политика ќе се промени за Македонија доколку републиканците победат..:eek:

Моментално во Измир, гори централниот штаб на партијата на Ердоган.

922935_532871286769232_2116542545_n.jpg

И со багер рушат се пред нив. :)

tumblr_mnsf6l0KWW1ste7qoo1_500.jpg

Internetom kruži fotografija koja navodno pokazuje kako je policija napala prosvjednike pravim mecima:

anti-vladini-prosvjedi-u-turskoj-iz-minute-u-minutu_6869_3886_e.jpg

00:11
Snimke napada suzavcem na sveučilište Bahcesehir u Istanbulu:

00:21
Veća skupina prosvjednika sklonila se u džamiju Dolmabahce u koju je, prema pojedinim navodima, kasnije također bačen suzavac.

anti-vladini-prosvjedi-u-turskoj-iz-minute-u-minutu_9263_6353_e.jpg

извор: advance.hr

и Anonymous се вклучија

Turkish Brothers and Sisters
Anonymous all over the world had receive and perceived to help you in a constant way, we are glad for such positive actions towards the help you needed, this page admins say thanks and are pleased for all anonymous brothers and sisters for the continues help to the Turkish nation.
Do not divide yourselfs, keep in (A)!

Kind regards
AAOR admins

Chief вехабија огорчен од македонското однесување за настаните во Турција.

http://maktel.mk/index.php?kolunique=1398

Муабетот на брадоњава како да го сретнав на темава наназад хмм... Делење епитети на протестантите нема воопшто да им помогне да ги смират немирите. Изјавите на Ердоган само дотураат бензин во огнот. Се загрижиле нашиве радикали како во двор да им влегле со протест. Ги боли кога доминантно муслиманска држава размислува трезвено за последиците кои со себе ги носи шеријатот. Ако Турскиот народ издржи до крај, надежта за совест во исламскиот свет ќе ми се врати.

Мене ова ми мириса на нов воен удар. Нема да биде чудо да излезат за некој ден тенкови и војска на улиците на Истанбул и да им речат на сите одите си дома шоуто заврши. :) Се случило ова сценарио неколку пати веќе.

• Ми се допаѓа
Reactions: oon
Муабетот на брадоњава како да го сретнав на темава наназад хмм... Делење епитети на протестантите нема воопшто да им помогне да ги смират немирите. Изјавите на Ердоган само дотураат бензин во огнот. Се загрижиле нашиве радикали како во двор да им влегле со протест. Ги боли кога доминантно муслиманска држава размислува трезвено за последиците кои со себе ги носи шеријатот. Ако Турскиот народ издржи до крај, надежта за совест во исламскиот свет ќе ми се врати.

И мене ме интересира што ќе се сличи во Турција, дали ќе се наметне религијата, или ќе остане демократска. Јас сум скептик, мислам дека нема да го соборат Ердоган. Дај боже да сум грешка.

Ваквите изјави како на Реџепи се за очекување, од проста причина што тој е платен за сево ова, да врши пропаганда. И не треба да се игнорира, бидејќи сепак е добро позициониран кај муслиманите и врши големо влијание кај нив. Треба да си добие воспитни.

И мене ме интересира што ќе се сличи во Турција, дали ќе се наметне религијата, или ќе остане демократска. Јас сум скептик, мислам дека нема да го соборат Ердоган. Дај боже да сум грешка.

Ваквите изјави како на Реџепи се за очекување, од проста причина што тој е платен за сево ова, да врши пропаганда. И не треба да се игнорира, бидејќи сепак е добро позициониран кај муслиманите и врши големо влијание кај нив. Треба да си добие воспитни.

Не е опасно и да остане Ердоган,тој владее скоро10 години со Турција и не успеа да игра со системот, пред се заради тоа што се во НАТО а и заради тоа што народот не се толку глупи, а во едно уставниот суд не дозволи да се промени уставот, така да јас мислам дека САД нема да дозволи секуларизмот да се наруши во Турција,Ердоган да успееше ќе успееше уште пред седум осум години,чим не успеа до сега тоа значи дека Ердоган нема да биде толку силен па дури и да остане на власт..

Иронично е што идиотов (Јасмин Реџепи) го користи (горе-долу) секуларизмот на Македонија да плука против секуларизмот на Турција. Не го спомна фактот дека Турција има најмногу уапсени новинари во светот и слободните медиуми се во голема мера задушени. Не го спомна ни фактот дека 99% од демонстраторите ги заболе ташакот за паркот, туку протестираат против диктатурата на Ердоган и се поголемото мешање на државата во приватниот живот на граѓаните.

Нека се замисли како би му било во некоја средновековна христијанска теократија и што би му се случило доколку реши таму да ги шири своите ретардирани идеи. Се повеќе и повеќе мислам дека рестрикциите врз Исламот во Турција беа комплетно оправдани. Мешање на религија и политика е секогаш лоша работа, ако измешаш Христијанство и политика добиваш уназадување, пример е bible belt-от во САД, но ако измешаш Ислам и политика исходот е секогаш катастрофален од аспект на човекови права и слободи, пример се сите држави каде што владеат исламисти. Мислам дека не постои случај во модерната историја каде што исламисти не пробале, директно или индиректно, да го узурпираат секуларниот поредок на нивната држава откако дошле на власт.

Понекогаш се прашувам дали ваквите дебили имаат трунка разум закопана длабоко во себе која им вели дај бе престани да лупеташ небулози, или толку е моќна религиозната индоктринација? Или толку се слатки парите од С. Арабија?

Којзнае... :)

Иронично е што идиотов (Јасмин Реџепи) го користи (горе-долу) секуларизмот на Македонија да плука против секуларизмот на Турција. Не го спомна фактот дека Турција има најмногу уапсени новинари во светот и слободните медиуми се во голема мера задушени. Не го спомна ни фактот дека 99% од демонстраторите ги заболе ташакот за паркот, туку протестираат против диктатурата на Ердоган и се поголемото мешање на државата во приватниот живот на граѓаните.

Нека се замисли како би му било во некоја средновековна христијанска теократија и што би му се случило доколку реши таму да ги шири своите ретардирани идеи. Се повеќе и повеќе мислам дека рестрикциите врз Исламот во Турција беа комплетно оправдани. Мешање на религија и политика е секогаш лоша работа, ако измешаш Христијанство и политика добиваш уназадување, пример е bible belt-от во САД, но ако измешаш Ислам и политика исходот е секогаш катастрофален од аспект на човекови права и слободи, пример се сите држави каде што владеат исламисти. Мислам дека не постои случај во модерната историја каде што исламисти не пробале, директно или индиректно, да го узурпираат секуларниот поредок на нивната држава откако дошле на власт.

Понекогаш се прашувам дали ваквите дебили имаат трунка разум закопана длабоко во себе која им вели дај бе престани да лупеташ небулози, или толку е моќна религиозната индоктринација? Или толку се слатки парите од С. Арабија?

Којзнае... :)
Абе рекле “Железото се кова додека е жешко а мозок се пере додека е млад“.

Како македонските dick-sucking медиуми информираат за турската криза и како „не заземаат позиции“.....и ја па си викам како си дозволува Ердоган да се бави со запален Истанбул, кога Македонија е топ тема во животот на планетава....веста е вчера објавена инаку....

http://www.mkd.mk/makedonija/politika/erdogan-nema-da-dozvolime-da-se-smeni-imeto-na-makedonija
--- надополнето: 3 јуни 2013 во 09:10 ---
Мене ова ми мириса на нов воен удар. Нема да биде чудо да излезат за некој ден тенкови и војска на улиците на Истанбул и да им речат на сите одите си дома шоуто заврши. :) Се случило ова сценарио неколку пати веќе.

Воен удар друже може само во обратен смер да се случи. Дури и уставно мислам дека е одредено дека воената власт има право да го преземе раководството со државата во случај пештерските луѓе да почнат да забегаваат како што знаат....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom